L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 d’octubre del 2010

TEMA GENERAL: La trama Gürtel va saquejar Canal 9 durant la visita del Papa


L’informe de la Inspecció General de l’Estat conclou que hi va haver massives irregularitats en la concessió de 14,7 milions d’euros. L'informe confeccionat a petició del jutge Antonio Pedreira, que investiga el cas Gürtel, ha sigut escandalós. En la documentació que li va exigir Pedreira a Canal 9 s'han detectat irregularitats massives en els diferents contractes. Pedro Garcia, director general de RTVV en 2009 es va negar a ensenyar els expedients a l’oposició i va ser només per petició judicial que va accedir. Això sí, als pocs dies va abandonar el càrrec “per motius personals”.
La visita del Papa, en nomes dos dies i pel que fa als contractes que depenien de Canal 9, va suposar una despesa de 14,7 milions d'euros en conceptes relacionats amb la cobertura de l'esdeveniment. Dels diners, un milió va anar a contractes menors i clarament trossejats de manera irregular, segons el demolidor informe, i els altres 13 milions es van fraccionar en 11 contractes dels quals el més important és precisament el que s’emportà Teconsa, una constructora que no tenia experiència en sonorització i que va subcontractar amb altres empreses. La firma amb el pas del temps es va demostrar que pertanyia a la xarxa de la trama Gürtel.
La investigació ha detectat que Francisco Correa es va endur en comissions presumptament corruptes almenys un milió d'euros per la mediació davant el Govern valencià a favor de Teconsa.
L’informe demostra que la majoria de contractes atorgats per Pedor Garcia es van fer amb trampes. No va haver concursos, es van incomplir de forma “generalitzada” els principis de publicitat y concurrència en les adjudicacions, els contractes es donaren de forma “aleatòria i subjectiva”, evitant la “transparència”, es fraccionaren les quantitat per a burlar la llei, no es va justificar de cap manera la “urgència” ni tampoc es van argumentar els motius. Tot tipus d’irregularitat que posen en una situació judicial molt complicada a l’ex director de RTVV.


Compromís i EU exigeixen les compareixences del Síndic de Comptes i Pedro García
El grup parlamentari de Compromís va exigir ahir les compareixences del Síndic de Comptes i Pedro García perquè expliquen davant les Corts Valencianes els contractes de l'ens públic relacionats amb la visita del Papa.
El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que el nou informe "ha deixat en ridícul al màxim òrgan de fiscalització dels comptes públics valencianes", que "no s'ha volgut assabentar durant tot aquest procés i ha servit com a justificació, sempre que el president Camps ha volgut, davant la societat valenciana".
Per a Morera s'estan confonent "massa espais en l'Administració valenciana" i per això exigeix que el Síndic "es pronuncie d'una vegada i deixe de ser el protector d'una Administració que sens dubte ha afavorit sense vergonya algunes empreses gestionades per corruptes i subornadores com les que dirigia Correa en la trama "Gürtel".
Morera afirma que el Síndic de Comptes "ha d'actuar perquè s'han saquejat les arques públiques, sense respectar la llei, davant els seus propis nassos" i si no pensa defensar els interessos dels ciutadans, li demana que presente la seua dimissió demà mateix i que salve la seua honra a temps".
La diputada autonòmica d'Esquerra Unida Marga Sanz va assenyalar en un altre comunicat que l’informe judicial "confirma les irregularitats en l'adjudicació de la cobertura de la visita papal".
Per això, exigeix que la comissió de RTVV en Els Corts sol·licite la compareixença de l'ex director de l'ens públic Pedro García, a qui Sanz atribueix la "responsabilitat directa de les actuacions i que no va ser capaç de donar explicacions quan estava en el càrrec".


- Resum. Fotografia: Jonsons i Jaraba, màxim dirigents de Canal 9 (L'informatiu)

-