L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 1 de novembre del 2010

DARRER DIUMENGE D'OCTUBRE


El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha demanat a la presidenta del Tribunal Superior de Justícia VALENCIÀ (TSJCV), Pilar de la Oliva, que "agilite al màxim" els processos de corrupció.
Morera en la intervenció a 'l'aplec' del Darrer Diumenge d’Octubre al Puig (Fotografia 1) ha subratllat que els valencians "tenim dret a saber si tenim un president imputat per delictes de corrupció o no". Així mateix, ha exigit "transperencia, rigor i honestedat".
El síndic parlamentari ha destacat que la coalició Compromís té "les portes obertes" a totes aquelles persones i col.lectius que "vulguen fer polítiques en clau pròpia, des d’una visió progressista de la poítica". Així, ha remarcat que Compromís té "les portes obertes a tots aquests socialistes desencantats amb les polítiques de Zapatero, que estan desmobilitzats perquè veuen un partit socialista que ha abdicat de la seua condició de valencià", que veuen un PSOE esquitxat "pel cas Brugal" i que "com el PP a Dénia o la Vila, està disposat a Benidorm a deixar de banda l'ètica i la dignitat per interessos partidistes".
D'altra banda, Enric Morera ha assenyalat que "treballar per la dignitat d'aquest poble és també revoltar-se contra la pretensió de ser l'abocador nuclear d'Espanya". Respecte d'això, s'ha preguntat "on és la claredat, la contundència de Camps i de Alarte a dir 'no' al cementiri nuclear de Zarra. Diuen 'no' amb la boca petita, però deixen fer".
Respecte a la situació econòmica, Morera ha dit que la crisi és "global, mundial" però al nostre País Valencià "estem pitjor perquè no s'han fet bé les coses" i ha recordat que amb l'actual model de finançament, el de l'Executiu central de Zapatero, "estem a la cua d'Espanya".
Morera va anunciar que dos agrupaments locals del PSOE s’uniran les pròximes setmanes al Bloc pel seu descontent amb un Jorge Alarte que sempre recapitula davant Madrid. "És un procés ja madur, no es tracta de cap “farol”. És la punta d'un iceberg, d'una sensació de descontent en les files del PSOE que es cou des de fa temps i segur que altres seguiran aquest camí ".

Si voleu conéixer el discurs complet, quasi un avanç del programa de Compromís

http://www.enricmorera.com/blog/?p=412

L'aplec nacionalista va congregar ahir a milers de persones als voltants del monestir de Santa Maria del Puig. Una cita reivindicativa i festiva del valencianisme polític que va comptar a nivell polític de la Valldigna amb la presència de Jordi Juan, portaveu del Bloc i candidat a l’alcaldia per Tavernes (Fotografia 2) , i regidors vallers.

RECONEIXEMENT A ESCOLA VALENCIANA
Compromís va fer palés el seu recolzament i defensa política de la nostra llengua "maltractada pel Consell durant els últims quinze anys". I va ser el president del Bloc, Josep Maria Pañella, el que va alçar la veu contra la dinàmica seguida per la conselleria d'Alejandro Font de Mora.
Pañella va ser l'encarregat de lliurar el premi "Bloc d'Honor" a Didac Gómez, president d’Escola Valenciana, pels "seus 25 anys de lluita per perpetuar la nostra llengua amb les Trobades d'escoles en valencià".
El portaveu nacionalista va utilitzar una figura literària de Constantí Llombart, que va definir fa 200 anys a la llengua valenciana com la “morta viva”, per defensar els èxits d'Escola "el seu treball mereix un gran respecte, ja que ha permès que milers de valencians hagen pogut estudiar en la seua llengua ".

REDACTAT: Nota de premsa de Bloc-Compromís i premsa diària. Fotos: Bloc
-