L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 de novembre del 2010

El PP vol la Valldigna i la Safor sense TV3.

El Consell de Francisco Camps, en reunió de 10 de setembre de 2010, decidí endurir la seua política contra Acció Cultural del País Valencià i anuncià mesures contundents contra ACPV: concretament, que demanaria la retirada de subvencions a la nostra entitat per part de la Generalitat de Catalunya, que enviaria requeriments a la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria per tal d’impedir les emissions de TV3, i que impulsaria la reforma de la llei amb l’objectiu d’aconseguir l’enduriment de les sancions a Acció Cultural per les emissions de TV3 i l’augment de la xifra de les multes que ens podrien imposar, a més d’introduir la possibilitat d’actuar contra els propietaris dels terrenys on s’instal·len els repetidors.

Aquesta ofensiva (que passa per alt el fet que l’actual Govern valencià fa un ús partidista dels diners públics, de manera que som l’única associació que veu com li és negada tota ajuda pública, i que l’intent de tancar TV3 al País Valencià és un atemptat a la llibertat d’expressió i a la pluralitat informativa, així com a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit de la comunicació) expressa la importància que atorga l’actual Govern valencià al paper cívic que juga Acció Cultural i a la seua obsessió per ofegar-nos políticament i econòmicament. I també a la seua frustració, perquè malgrat la desproporció de forces, l’extraordinària mobilització impulsada per Acció Cultural ha aconseguit un èxit sense precedents (tant en les manifestacions convocades com en la recollida de 651.650 signatures a favor de la ILP “Televisió sense Fronteres”) i ha aconseguit que malgrat aquesta persecució, iniciada el gener de 2007, resten oberts els repetidors més importants: Perenxisa, Bartolo i Montdúver.

Per això el Govern valencià torna a la càrrega i, lluny d’expressar cap voluntat de diàleg o d’arribar a un acord de reciprocitat, demana novament als tribunals –els quals en anteriors ocasions ho havien desestimat- autorització per al tancament del repetidor de Montdúver (que cobreix la comarca de la Safor i parts de les de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Marina Alta), que vol tancar el el 15 de desembre de 2010, segons comunicació del Jutjat a ACPV.

Acció Cultural del País Valencià presentarà ara les corresponents al·legacions al Jutjat.

- Comunciat d'ACPV

- Recordem que el reemissor de TV3 de la Valldigna pren el senyal del Montdúver, per tant si el PP aconsegueix tancar el Motduver ....
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Tan senzill com és.
Qui no vulga vore-la que no la sintonitze. Ningú l'obliga a vore-la.
Jo fa anys que no veig Canal9 i no dic que la tanquen.
Però als demés que ens deixen vore el que vulguem, que ja som majorets per a triar.

Anònim ha dit...

¿Canal 9 es pot vore a Cataluña?

Anònim ha dit...

Clar que es pot vore. Que perquè no s'havia de poder vore?.
La qüestió no és eixa, sinó ¿la societat catalana o alguna entitat ha finançat repetidors per poder vore Canal9 a Catalunya?

Et recorde que ací, al País Valencià, vegem la TV3 perquè som molts els que som socis d'ACPV, paguem les nostres quotes des de fa molts anys i eixes quotes són les que serveixen entre altres coses a finançar la TV3.

Els reemissors, com bé diu el comunicat, no són de la Generalitat de Catalunya ni de la mateixa TV3, sino d'una entitat privada -ACPV- que des de fa molts anys, abans fins i tot que existira Canal 9, amb l'ajut i "derrames" que pagarem els socis va fer possible la TV3 a tot arreu i també ací a la Valldigna, on supose sabràs que el reemissor és d'ACPV.

Caldria preguntar-se perquè no hi ha cap entitat o assaciació en Catalunya que ha fet el mateix treball, però la mateixa pregunta ja porta la resposta: Canal 9 emet el 90% en castellà, I això ni li interessa a la gent de Catalunya ni a les Illes.

¿Perquè no has preguntat si a les Illes es veu TV3 i Canal9? T'ho dic: a les Illes es veu TV3 com a Catalunya es veu l'emissió de les illes.

De tota manera, jo estic convençut que tu no has fet la pregunta per dir que com allí no hi ha Canal 9, ací tampoc TV3, sense importar-te les circumstàncies que t'acabe de dir.

I si allí no hi ha Canal 9 és per culpa del PP que ha estat boicotejant tot intent de correspondencia televisiva, cosa que no ha passat entre Catalunya i les Illes.

I com a mostra només tens el tancament de reemissors i multes a ACPV. Si el PP tinguera interes d'eixa correspondencia no ho faria, com no ho fa ni diu res amb totes les emissores dels amics a les quals ha donat llicencia en la Digital Terrestre i no acompleix cap la normativa sobre emissió en valencià.

Tu ho saps tant bé com jo: només interessa eliminar el valencià. Poc a poc, posant-li traves a l'educació, a la TV i premsa.
I la millor manera de matar una branca es tallar-li tot el lligam amb el tronc.

Anònim ha dit...

Xe, tu tio, no crec que tinga algo que vore que Canal 9 es veja o no en Catalunya o en la Xina per a què jo puga vore la TV3 en ma casa.

vicent ha dit...

Doncs, no té res a veure que per poder veure un canal de televisió haja d'haver un conveni o intercanvi entre productores, ents emissors o organismes públics. Faltaria més. La informació és lliure i global i si no, feu ús de parabòliques i veureu el ventall de possibilitats i ofertes televisives, o fins i tot, afegiu-se als canals de pagament i veureu quantes cadenes i programes podreu veure. La informació, l'entreteniment i tot això és un dret de tot ciutadà, siga d'on siga i parle la llengua que parle.

En el cas que ens ocupa i precupa, Canal 9 es pot veure al principat de Catalunya a tot arre i fins i tot, als territoris del sud de Tarragona es pot veure amb dues freqüències diferentes: la TDT que li correspon als repetidors instal·lats i la que reben dels repetidors de Morella al país Valencià. De fet, no fa massa, quan estaven realitzant-se els canvis de televisió analògica a la TDT a Catalunya, a la mateixa TV3 arribaven moltes queixes de ciutadans perquè veien Canal 9 i no podien veure la TV3.

Anònim ha dit...

Yo propongo una marcheta contra el PP

Unknown ha dit...

Paco sendra.

Per al xicot de ACPV.

¿Que es el Pais Valenciá? no sabia que hi ha un pais que es diu Valencia.

¿Perque el domini de ACPV de la extenció .CAT?

La resposta a les dues preguntes no fara sino confirmar el caracter imperialista y conolialista dels catalans i de gent como vosaltres que es encara pitxor.

El xicot d'ACPV ha dit...

Qui vulga saber... a escola!
Páis Valencià és una denominació com una altra i que està arreplegada al preambul de l'Estatut. Es nota qui te l'has llegit l'EStatut.
Vergonya, cavallers, vergonya.

En comptes de preguntar perquè ACPV te un domini CAT t'hauries de preguntar si hi ha un domini VAL.

http://www.puntval.org/es/

I la veritat només conec un imperialisme a la peninsula ibèrica: el imperialisme castellà disfressat d'espanyol i amb eixa excusa cada dia sóm mes castellans, no catalans. I això també: som menys valencians.
Ara és molt més fàcil acusar als altres del que eres tu: un imperialista venut als castellans.

La ignorància és molt atrevida.

Anònim ha dit...

"Qui vulga saber... a escola!", "La ignorància és molt atrevida."

Dime de lo que presumes y te diré de lo que CARECES.

El xicot d'ACPV ha dit...

"Toda regla tiene su excepción"

Anònim ha dit...

Paco, o no tienes verguenza o eres un ignorante.

un catala ha dit...

i que val mes pais o comunitat,de que de regants o de la finca on jo residisc.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Agraïriem que el llenguatge no se n'eixira de mare, per favor.
No cal incloure insults per dir la vostra.

Per la nostra part solament reiterar que estem a favor de poder sintonitzar la TV3 i no perquè siga en català sinó pel simple dret que tenim a la informació i a poder-la rebre per qualsevol mitjà.

foraster ha dit...

Al tal Paco. De totes totes has ficat la pota i per no explaiar-me massa sols et diré que si TV3 no fóra catalana i en català, la podriem veure a casa nostra sense cap problema.

Sobre el topònim del nostre territori, a més del Preàmbul del nostre vergonyós Estatutet, revisa l'emeroteca dels primers anys de democràcia a Espanya i veuràs quin és el topònim que ampren tots els mitjans de comunicació de l'època quan es refereixen al nostre país. No cal que t'ho diga, veritat?

I, per acabar, perquè no vull perdere més temps en esmenar-te la plana. Com molt bé t'assenyala un altre comentari, en lloc de preocupar-te de si ACPV porta el domini cat hauries de preguntar-te perquè la nostra generalitat i la majoria d'estaments valencians porten el domini es (d'espanya) i no el val (de valència) per exemple. ACPV no és una institució espanyola sinó valenciana però com no existeix ningún domini que identifique i diferencie el nostre territori usen el cat de Catalunya i no l'es d'Espanya.

Veus tu com el problema rau en tot allò que faça olor a català.

Impreris com l'espanyol, tan dominadors i dolents no en trobràs perquè, a més de no respectar cap territori colonitzat mai, no ha sabut millorar-lo ni engrandir-lo i dotar-lo dels mitjans necessaris per a prosperar. Mai han sabut trau-li rendiment a allò que han tingut. Són covards com ningú i prova recent d'això la teniu amb el Sahara Occidental. Si eixe territori hagués sigut dels anglesos, francesos, holandesos o belgues, a bones hores el Marroc faria el que està fent.