L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 de novembre del 2010

INFORME: Eres esportista? Et queixes de les installacions? El PP gasta tants diners a la Formula 1 i al golf com a la resta de l’esport valencià



La Generalitat, governada pel PP, preveu destinar al Consell Valencià de l'Esport en 2011 pràcticament la mateixa quantitat que li costa el cànon anual per a realitzar a València una carrera de Fórmula 1. I també, dóna més al torneig de golf de Castelló que a tot l'esport federat valencià.

"L'esport valencià comptarà amb 23 milions d'euros per al 2011, mentre Eccleston rebrà 15 milions sols per a ell en concepte del cànon de la Fórmula 1". La comparació, contundent, la llançava el síndic de Compromís Enric Morera. No obstant això, fins i tot el líder del Bloc era benèvol, perquè si a eixos 23 milions se li resta els més de 8 milions destinat al Circuit del Motor i Promoció Esportiva, empresa encarregada de gestionar el circuit Ricardo Tormo de Xest, ens diu que el govern de Camps destina pràcticament la mateixa quantitat a tot l'esport valencià que la dirigida a les butxaques del magnat britànic perquè porte la seua carrera a València.

Per una altra banda, una pregunta parlamentària del PSOE respecte al cost del torneig de golf Castelló Masters Costa Azahar ha estat contestada pel Consell dient que 1’ 7 milions d’euros ha costat cada torneig dels tres realitzats els darrers anys. És a dir, el torneig de golf rep més diners dels impostos dels valencians que el que es preveu destinar l’any que ve a l'esport federat, 1’3 milions, repartit en 43 especialitats esportives.

I no és l'única comparació odiosa. El Consell tornava a respondre a Enric Morera en pregunta sobre el cost del Global Champions Tour 2010, que són 328.250 euros els gastat en l'elitista però mediàticament nul·la prova hípica disputada enguany per segona vegada en el vell llit del riu Túria.

És a dir, més del doble de la partida que la Generalitat destinarà als Jocs Esportius (158.000 €) per promocionar l'esport escolar de tots els xiquets i xiquetes valencians, amb la nota que encara no han ingressat els 200.000 € pressupostats per el curs d’enguany.

El cost per la prova hípica semblaria desproporcionat, però Camps ho justificava assegurant que la seua celebració va tenir una audiència de 348 milions de persones. Una mentida rotunda. L'espectacle esportiu més seguit del passat any al món —la final de la Champions League, solament va tenir una audiència de 206 milions.

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=684049&idseccio_PK=803


Baixa tot, menys els sous
La situació de fallida de les arques públiques valencianes ha afectat la part destinada a esports i dels 26 milions s’ha passat a poc més de 15. No obstant això, mentre les inversions reals desapareixen (disminueixen un 96%), la compra de béns es retalla (un 68% menys) o es redueixen les transferències als ajuntaments (quasi un 31% menys), el pressupost per a personal sols baixa un 3%, o siga els empleats no percebran que travessem una època de vaques flaques.

Els pressupostos en matèria esportiva contenen, a més, nombrosos aspectes cridaners. Es mantenen els 8 milions a la deficitària empresa pública Circuit del Motor (que acumula pèrdues de 12 milions d'euros), mentre es manté congelada la partida del Centre d'Especialització Esportiva de Xest, únic valencià i amb les instal·lacions en no massa bones condicions.

Les ajudes per a la realització de competicions esportives en els pobles es redueixen a tan sol 100.000 € (van ser 8 vegades majors en anteriors pressupostos); i les ajudes a clubs també es redueixen pràcticament al milió d'euros.


Un altre punt cridaner és la part destinada a la construcció i modernització d'instal·lacions, segons la qual Dénia, Ibi, Alcoi, Xàtiva, La Nucia (totes governades pel PP) i Silla (pel PSOE) tenen pressupostat 1.570.000 €. La resta de localitats valencianes hauran de repartir-se, entre totes, el milió escàs restant per a tal efecte.

- Fotografia: Competició d'hípica amb les graderies buides (L'informatiu)

1 comentari:

un ciudata ha dit...

no mes cal anar al mini trinquet municipal per a veure com estan les intalacions,les pilotes an deser de plastic per estalviar dons les que sortixen per els laterals de dalt as de anar a buscarles ja que no existeix tela metalica que les ature i no hia cap de dia que no sen peguen un parell,ja que les de baqueta costen sis voltes mes,i per la llum els nostres xicots que vuiguen jugar i a prende heu tenen que fer a la penumbra dons falten la mitat i mal de remplasar,fins que asqueden a fosques i a l'ivern que apenes hian hores de llum cuant ixen d'escola sacabat la pilota a la valldigna,i tavernes es diu ser la capi,cuc.