L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 5 de novembre del 2010

INFORME: La Copa Amèrica només deixa deute i ni l’ Ajuntament ni la Generalitat el volen pagar. L'esdeveniment deixa una factura milionària.


Al març de 2007, un estudi fet per encàrrec xifrava en més de 3.000 milions d'euros l'impacte econòmic que la Copa Amèrica anava a generar en la Comunitat. Ahir, el destí d'aquests milions encara està per determinar i l'únic segur és que les institucions valencianes no volen tornar la part del crèdit ICO que van sol.licitar -320 milions d'euros en total-per a sufragar l'adaptació de la dàrsena per a la prova.
La setmana l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i el conseller d'Economia i vicepresident segon del Consell, Gerardo Camps, Compareixien en roda de premsa per anunciar que no tenien intenció de pagar la seua part del compromís assolit amb el govern central. I ahir, quan un mitjà publicava que l'executiu de Zapatero es podia estar plantejant la possibilitat de denunciar els dos organismes valencians per l'impagament del deute, Barberá tornava a la palestra per ratificar-se en la postura.

La dàrsena és una ruïna
El préstec de l'ICO havia de ser retornat amb els ingressos derivats de l'explotació de la mateixa. La Conselleria regida per Gerardo Camps es valdria del fracàs de l'empresa d’explotació – impulsada pel mateix Consell- per no assumir la responsabilitat econòmica derivada i en una línia similar es manifestava Barberá: com que no hi ha diners "No anem a concedir ni un sol euro".
No obstant això, l'alcaldessa i el Consell han fet de l'incompliment de les seues obligacions, un nou front obert per atacar al govern de Zapatero. "No espere res positiu d'aquest Govern. Volen per a València la negació de tot. No al transvasament, no a l'aigua, no al Cabanyal, no a la peixateria del Mercat Central, no als xiringuitos de la platja, no a la capacitat d'inversió de l'Ajuntament i no a la Dàrsena " deia ahir l'alcaldessa, per després repescar la consigna-que també recollia el comunicat de la conselleria-d'un suposat greuge comparatiu que suposaria que la Copa Amèrica fora "L'únic esdeveniment que s'ha finançat amb un préstec de l'ICO",
Respecte a la seua responsabilitat per haver-se ficat en una empresa d’explotació que segons sembla ha resultat negativa, cap de les dues administracions, ni la local ni l'autonòmica, va realitzar cap comentari.

Les ocupacions de la Copa
Com a curiositat, el mateix estudi que assegurava que la Copa Amèrica portaria rius de milions apuntava que generaria 6.000 llocs de treball a l'any a la zona, un augment de l'ocupació que es percebria a més amb el pas del temps ("Més cap a 2009"). Segons les dades de l'INEM, l'atur a la ciutat de València ha passat dels 29.762 aturats que hi havia al juny de 2007-en les vigílies de la competició- als 70.199 que hi havia registrats el mes passat a la ciutat.

- FONT: L'INFORMATIU. (Foto: G. Camps i R. Barberá en la roda de premsa. L'Informatiu)
-