L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 de novembre del 2010

La SIUM de Tavernes celebra amb gran èxit Santa Cecilia 2010


Juan José Sala, que repetirá durant quatre anys més com a president de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, no ha pogut amagar la seua satisfacció de com s’han desenvolupat tots els actes programats amb motiu de la festivitat de la patrona de la música, Santa Cecília. “Ha sigut una programació molt completa a la que crec no li ha faltat res i que ha comptat amb una gran participació” va dir en el discurs del dinar de germanor d’ahi diumenge que va congregar a més 300 persones entre músics i directius de l’entitat. També va aprofitar la intervenció per a domar a conéixer, amb total satisfacció que “la nostra societat gaudeix de bona salut formativa, estructural i econòmica. No devem ni un euro a ningú, comptem amb un extraordinari planter d’educandos i professors en la nostra escola, que en breu rebrà oficialment el nom d’Eduardo Arnau —en reconeixement en vida al que fins fa poc ha sigut el director de la Banda Simfònica, va anunciar— i nous músics i formacions musicals de tot tipus”, va matisar el dirigent.
I això, en els temps que corren no totes les societats musicals poden dir i més encara amb els retalls institucionals patits.
Aprofitant la presència de les autoritats locals encapçalades per l’alcalde Manolo Vidal, Juan José Sala va demanar l’execució d’un auditori a l’aire lliure en la Platja “un projecte que no és nou, ni un caprici passatger, del què ens beneficiariem totes les entitats locals i què elevaria el nom de Tavernes i la seua platja”.

Va tindre un record per a Joaquín Giner, a qui la SIUM ha retut un merescut homenatge, resaltant el suport rebut sempre i en tot moment per part de l’empresari i de l’empresa que dirigia, Federico Giner S.A., “un referent no sols a Tavernes sinó a nivell estatal i internacional”, va matisar Sala.
Sempre que ens hem adreçat a éll, ens ha ajudat. Quan decidiem visitar-lo per a demanar-li quelcom, anàvem amb la seguretat que ens rebria amb els braços oberts i la seua bondat era tanta que el què ens donava, damunt ens ho portava allà on feia falta,el que se sol dir donar-te un duro i portar-te’l a casa, a banda d’altres moltes aportacions que al llarg dels anys ens ha fet. Sempre ha estat al nostre costat i per això ara volem reconocéixer-ho i agriar-li-ho públicament, encara que seiga a títol pòstum”. Per tot això, Joaquín Giner ostentava, des de feia anys ja, la distinció de Soci d’Honor de la SIUM de Tavernes de la Valldigna.

2 comentaris:

Un amant de la música ha dit...

Igual no te rés a veure, però jo recorde quan de menut, un diumentge matí, quan jugava amb els meus amics per la zona on hui es troba la Casa de la Cultura, i veigerem a un grapat de gent entrant a un local. Picats per la curiositat, entrarem i ens trobarem amb un concert de la banda del poble. Era el primer concert que veia en directe, i em va impresionar. Va ser una sensació molt intensa.
Avant amb eixa tasca fenomenal, amb eixe valor que representa la música, i que m'emociona de debò, especialment quan veig els més menuts de la banda.
I em pareix molt encertada la decisió de posar-li el nòm de Arnau a la Societat Musical. Ahí és on deuen de invertir les nostres autoritats municipals, ja que les autonòmiques no estan per la feina. Per cert, tant de criticar als catalans, i m'entere que subvencionen amb 600 euros per alumne de música i any. Sabeu quans diners subvenciona la nostra Generalitat Valenciana per alumne de música al any? 60 euros. Deu vegades menys. Olé ahí, chè! Això si que és predicar amb exemples!

falcó ha dit...

Si anarem a fer cas del que fan els desgovernants valencians del PePé o PaPà, al final no sabriem si riure'ns o plorar. En tots els àmbits anem per darrere i després els sents a ells i als seus portaveus de Canal Bou i altres i resulta que som l'autonomia més avançada i la que millor va de totes.

Un exemple i que conec molt de prop. La FCCV (Ferderació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana) va rebre en 2009, perquè enguany encara no ha rebut ni un sol euro, una aportació de 40.000 euros anuals. Digueu-me a mi què podrà fer una federació amb aquests diners. Amb això no pot pagar ni les despeses corrents, ni manteniment ni sous de treballadors.

Amb les xifres a la mà, la FCCV és la segona de l'estat en nombre de llicències federatives, per darrere de la de Catalunya i seguida de la madrilenya, la basca, etc... Eixe mateix any, 2009, mentre la FCCV rebia eixos 40.000 euros institucionals, la catalana ne rebia 1.200.000 euros; la basca 900 i pico mil i la madrilenya quasi un altre tant.

Amb això. Què voleu us diga. Som els millors.

Referint-nos a la Música, activitat de la que tant es vanaglòrien, de la que tan orgullosos se senten: ull! Quanta gent practica la música al País Valencià. Som els millors! La meitat dels músics a tot l'estat espanyol són valencians, etc, etc., han estat capaços de retallar-los les ajudes fins un 55% i que al final, per evitar una manifestació i la pèrdua de vots que això podria haver suposat, han arribat a un acord amb els federatius (ells sabran...).

Tenen diners per al que volen. Del que estic ben segur és que tenen molt poca vergonya.