L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 22 de novembre del 2010

La taronja sense eixida

No té massa eixida la taronja. Mentrestant, els cossos especials de la Benemèrita estan ocupant-se dels lladres de taronges als horts. Ens comenten que demanaren inclús al regidor d'agricultura de Tavernes la seua documentació. Com se sol dir, no coneixen ningú i revisen a tots.

Bé, però el problema ara és que no es compra taronja, no té eixida la navelina. Va estar en uns preus sobre les 525 pessetes (encara la gent compta en pessetes), o siga poc més de 3€, i ara no hi ha qui compre.
Els darrers tractes de Torres foren al voltant de 430 pessetes. Ens comenten que alguns comerços han manat als seus compredors i acompanyants a eixir a 300 pts però aquests s'han negat a oferir eixe preu. I això seria una desfeta total i catatròfica pel sector de la producció.
Hi ha també malestar respecte a la tasca que fan les ETT. Es comenta que només volen estrangers perquè van a 0'60 cèntims el caixò front al 1'10 euros dels “nadius”, als del poble o valencians. A un bon amic de La Cotorra els collidors que hi anaren el primer dia, pakistanis i sense experiencia en collir, cobraven 18 euros per 30 caixons, a 60 cèntims. Davant la protesta del nostre conegut per la faena mal feta l’acabaren uns altres, colombians, amb més experiència i que cobraven a 70 centims els caixò. Tant en un cas com en l’altre, els collidors es pagaven el viatge.
La qüestió crea un problema als encarregats de llogar el personal que va a collir. Ens ho conta una persona que du sobre 250 treballadors, intenta que siguen de Tavernes i de la zona, però ell sap i li fa saber el comerç per al qual compra que fa perdre molts milers d’euros mensuals, segons llogue a uns a als altres.
¿Caldrà avisar els sindicats i vore si la postura es correcta?. I que al final passen del poder dels comerços i entren els inspectors laborals com han fet a la verema. Què farem quan s'acabe el subsidi de 400 euros? Ens vorem en una situació dificil, perquè al preu que paguen el jornal molts dels “nadius” prefereixen quedar-se a casa i cobrar el subsidi, però això no és la millor situació pel futur econòmic de Tavernes.
-