L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 24 de desembre del 2010

El Departament de Corda de la SIUM de Tavernes protagonitza una audició sense precedents


Els alumnes del Departament de Corda de l’Escola de Música de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna que dirigeixen les germanes Bernarda i Mati Mazarrota Tormos han oferit una audició sense precedents en esta societat musical vallera. Va tindre com a escenari l’Auditori de la pròpia societat i en ella  van intervenir, en primer lloc, els/les alumnes del Conjunt de Corda, músics que han iniciat aquest curs els seus estudis de corda; seguit de l’Ensemble de Violins, grup instrumental format per algunes de les alumnes del Grau Mitjà i finalment va intervidre la Jove Orquestra.

En l’audició, a més de composicions diverses per a grups instrumentals de corda fregada, es van interpretar nadalenques per a desitjar als allí presents, en el seu nom i en el de la societat a la que pertanyen, unes bones festes de Nadal i que el proper any siga millor que el que ara finalitza.

En acabar l’audició, les professoras responsables del Departament de Corda, les germanes Mazarrota, van manifestar la seua satisfacció per l’auge que dia a dia està experimentant la pràctica dels instruments de corda fregada, “l’assignatura pendent de la majoria de les societats musicals a València però que, afortunadament i gràcies a l’esforç que venim realitzant, tant els professionals com els dirigents, en els últims anys hem progressat notablement”, va indicar Bernarda. Per la seua banda, Mati matisava que “a poc a poc, la corda estem obrint-nos pas dins les nostres respectives societats i anem guanyant adeptes a aquest tipus d’instruments què, a priori, no solen interessar a la majoria, més que res per desconeixement”.
-