L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 10 de desembre del 2010

EU elegeix avui el/la candidat/a a l'alcaldia de Tavernes

EU de Tavernes elegeix avui el seu candidat a l'alcaldia en un procés caracteritzat per la falta d'acord i l'enfrontament entre dos sectors: l'un, que defensa a l'actual coordinador, regidor i portaveu municipal, Cándido Jiménez; i segon, el sector que podríem qualificar "oficialista", recolzat per la direcció comarcal i  de País, i que dóna suport a Karina Vercher.
Una vintena de militants són els que podran votar en una assemblea oberta als simpatitzants i vallers que desitgen anar-hi i tot apunta a indicar que serà finalment Karina Vercher qui serà la nova coordinadora atés que, com ja va anunciar La Cotorra, el passat dia 23 de novembre  9 militants, presumptament del sector de Cándido Jiménez, enviaven la seua baixa per correu certificat a la direcció de País i amb això el regidor quedaria en minoria.
Precisament, la situació de la militància i els que tenen dret a vot ha estat també en el centre de la polèmica aquests darrers mesos. Tal com hem pogut conéixer de fonts de la mateixa EU, seguint el que s'havia anunciat fa mesos el coordinador i regidor va convocar l'assamblea local per a celebrar el dia 12 de novembre.
La convocatòria va ser anul·lada per la direcció de País d'EU i sempre segons les nostres fonts "sense cap motiu de pes i ajornada per a desembre". Aquestes fonts igualment ens recordaven el fet que un militant no pot votar a l'assemblea fins que no tinga dos mesos de militància amb la qual cosa, ens deien, un conjunt de nous afiliats i presumptament favorables a la candidatura de Karina Vercher no podrien votar al seu favor a novembre, però si ho podrien fer a desembre.
Precisament, el tema de nous militants va ser també un dels retrets que Karina Vercher feia al actual coordinador.  L'aspirant a candidata, en la premsa comarcal, acusava a Candido Jiménez d'haver unflat el cens local i deia que els 9 militants que s'havien donat de baixa fa unes setmanes, serien precisament -en paraules de la candidata- militants nous que mai no havien acudit a cap reunió.
La Cotorra ha pogut saber igualment que EU ha vingut celebrant diverses reunions els darrers mesos, unes reunions a les quals no ha acudit el coordinador i regidor Cándido Jiménez. L'absència del regidor no cal ni dir que sembla una cosa bastant estranya, atés que com a coordinador hauria d'haver convocat les reunions locals, però segons ens han dit la convocatòria de les darreres reunions d'EU s'hauria fet des de instàncies oficials de fora de Tavernes, la qual cosa de ser certa confirmaria el que el sector de Candido Jiménez ve dient de fa mesos: que la direcció comarcal i de País d'EU ja havia decidit que de cap manera seria el candidat.
A tot això, cal unir el fet ja anunciat per la Cotorra:  que vist eixes actuacions i la més que segura defenestració de Candido Jiménez, un sector, entre els quals estarien els militants que es donaren de baixa, s'ha plantejat presentar una candidatura a les municipals de Tavernes sota les sigles d'Iniciativa pel Poble Valencia i en eixa línia s'està treballant. Podem confirmar, que hi hagut dues reunions amb Pasqual Mollà, exdirigent i exdiputat d'EU i pare de la diputada de Compromís Mireia Mollà.
Aquest grup, defensor de l'actual portaveu i regidor d'EU, ha lamentat sempre el tracte que Cándido Jiménez ha rebut aquests mesos per part de la direcció d'EU, ja que no se li ha reconegut ni valorat la tasca i el treball fet en aquests anys, quan ha estat la persona que ha mantingut el partit a Tavernes, i consideraven que hi ha "animadversió" en alguns dirigents comarcals envers el regidor valler.
Per la seua banda, membres del sector de Karina Vercher acusen al regidor de falta d'informació al partit, cosa que sempre ha rebutjat Cándido Jiménez que s'ha queixat del poc recolzament i ajuda que ha tingut en les tasques municipals per part de la militància.
Segons publica avui LEVANTE-EMV a l'assemblea de les 8 acudiran el secretari d'Organització, Guillermo Sampedro, així com el coordinador comarcal i regidor de Simat, Victor Mansanet, persona que segons el sector de Cándido Jiménez, és qui més ha treballat i s'ha mogut per potenciar la candidatura de Karina Vercher i perquè l'actual coordinador no repetís.
Mentrestant cal dir que Cándido Jiménez no ha fet cap comentari sobre la possibilitat de deixar EU, partit en el qual continua militant com ha fet tota la vida i que, segons ens asseguren, pensa acabar de regidor la legislatura.

-Fotografia: Cándido Jiménez pren possessió de l'acta de regidor 2007-2011
-