L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de desembre del 2010

INFORME: El Tribunal de Comptes d'Europa diu que el govern d'Aznar (PP) va rebutjar el corredor mediterrani i va donar prioritat a les infraestructures de Madrid només per raons polítiques i no tècniques.

El corredor mediterrani ara mateix no és una realitat perquè el president d'Espanya i del PP, Jose Maria Aznar, va donar prioritat a la xarxa que beneficiava Madrid per raons polítiques. I Aznar va triar fer l'AVE fins a Valladolid, el seu poble, i no invertir en el Corredor Mediterrani en contra dels informes tècnics.
Ho diu el Tribunal de Comptes Europeu que afig que el govern d'Aznar no va atendre les dades reals de transport  i els projectes que va fer no atenien a la realitat d'aleshores i les previsions. En 17 anys, des de 1986 fins al 2003, més del 40% de les ajudes europees per a infraestructures es destinaren a Madrid i el País Valencia nomes rebia ajudes per a projectes i no per a obres.
El Tribunal de Comptes Europeu revela que no és casualitat, sinó una qüestió política que no s'atengueren les necessitats de Valencia. El famós poder valencià que tant ha pregonat el president Francisco Camps no ha existit mai i si l'agenollar-se del PP de Valencia davant d'Aznar i la traició dels interessos dels valencians i valencianes.
La mateixa Comissió Europea ha reconegut el seu error i ara es planteja revisar el corredor mediterrànies com a projecte prioritari.
El grup de Compromís ha acusat a Aznar de marginar l’economia valenciana en haver negat el projecte del corredor mediterrani. El portaveu, Enric Morera, ha declarat que les informacions “són molt aclaridores del perquè en el 2004 Aznar va dir no al corredor mediterrani. Camps portava un any en el càrrec de president i es va agenollar front a les dolentes decisions del  president del govern central".
Morera afirma que des d’aquell temps, Camps ha trait els interessos estratègics de la societat valenciana i ha enganyat als valencians amb promeses que mai s’han complert amb la qual cosa  "el gran perjudicat ha estat el teixit industrial valencià perque se li va boicotejar el corredor mediterrani que tant necessitem".
 Morera ha recordat que el corredor mediterrani “va ser l’eix principal de la campanya de les eleccions europees de 2009 del Bloc i és un projecte que defensem i continuarem defensant front les repetitives traïcions del PP i del PSOE a projectes estratègics per a l’economia valenciana” .


-Foto: El diputat i portaveu de Compromís-Bloc a les Corts
-