L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de desembre del 2010

INFORME: Què passarà amb Tavernes? El 2011 la construcció valenciana patirà un retrocés del sector del 4'6%

La caiguda de la construcció seguirà llastant greument a l'economia valenciana durant l'any que ve. Així ho preveu l'informe elaborat per Hispalink, una xarxa d'investigació econòmica integrada per 16 universitats espanyoles.
No cal dir que també afectarà i greument l'economia de Tavernes i més després del fracàs de  les polítiques econòmiques potenciades pel govern municipal del PP basades en la rajola i PAIs.
 Una política, la del PP, que ha fet que els vallers abandonen molts camps i que la industria local haja caigut en una total recessió. I només cal que  repasseu mentalment quina és la situació de les empreses valleres que, de sempre, han estat capdavanteres a Tavernes. I no cal ni dir que ha passat en els tants i tants magatzems de taronja que donaven treball fa només uns anys, i totalment desaparegudes en l'època de govern del PP a Tavernes.
Ara, a punt de començar el 2011 el panorama sobre el qual el PP anava a bastir la riquesa i treball a Tavernes és desolador: del Sector Marenys 2A no se sap res; dels sector urbanístics de la platja ni parlar-ne; dels PAIs de Bancaja i La Granata no autoritzats ni sembla ho seran mai per la Generalitat; la urbanització del sector Marjaletes-Fontetes i les seues vora 600 vivendes VPO que ja havien d'estar acabades no s'ha posat ni una rajola; de la circumval·lació de Tavernes i el Parc de Cantalot només fum i fum, i ara ens anuncien un préstec (¿més préstecs encara? ¿No ja són vora 20 milions de deute??? ) per fer una macrodepuradora que ningú no veu possible per la situació de fallida econòmica en que es troba la Generalitat que ha de pagar-la.
Segons aquest informe, la construcció serà de nou el més afectat de l'economia valenciana, amb un retrocés del 4,6%. Una previsió que és molt més negativa encara que la d'aquest 2010, que té una caiguda estimada del 3,7%.
A més, l'agricultura també registrarà valors negatius, amb una caiguda de dues dècimes. Per contra, s'espera que la indústria i el sector serveis es recuperen en totes les comunitats autònomes durant 2011,  i s'espera que a la valenciana siga d' un 1,8% i els serveis un 1,2%.
Eixa mínima recuperació, pensem nosaltres, seria possible a Tavernes si es donaren les condicions però tal com es veu a Tavernes sense polígons industrials adequats, amb empreses que tanquen o se'n van a altres llocs i amb una platja que no disposa de cap atractiu ni de cap política turística que fomente eixe atractiu.... nosaltres des de La Cotorra ho vegem negre.
Sí, senyor empresaris, hostelers i comerciants de l'associació de la platja, la cosa és així i vosaltres ho sabeu. Després de vora 12 de govern amb majoria absoluta del PP cal dir ben clar que aquest partit no ha tingut, ni té ni tindrà cap política de foment turístic i això  és un problema molt greu per a Tavernes en general i per alguns en particular.
Segons l'informe elaborat per Hispalink, la situació millorarà el 2011, especialment a Navarra (1,1%), País Basc (1,1%) i Madrid (1,1%). ¡Quina casualitat: les dues comunitats que tenen règim economic propi i Madrid, la que xucla de tots!
L'informe, com ja hem dit, anuncia per al 2011 una mínima recuperació en les nostres terres de la indústria i serveis, cosa que pensem seria possible a Tavernes també si es donaren les condicions, si hi hagués base per eixa recuperació. Però ¿la hi ha? Pensem que no.
L'informe remarca que el 2011 l'agricultura no acabarà de remuntar i acabarà l'any amb una pèrdua del 0,1 % mentre  la construcció agreujarà la seua debilitat i s'estima una baixada del 3,3% en el conjunt d'Espanya, però les dades són molt més dolentes a la nostra comunitat, on el descens es xifra en el 4,6%.
I ho tornem a repetir: han basat l'economia i el desenvolupament del nostre poble en la rajola, un sector que està per terra i que tots els analistes diuen que tardarà anys en recuperar-se i mai serà com abans. Negre tenim el panorama.
I damunt, i quant a la hisenda local: una important font d'ingressos municipals fins fa ben poc era l'impost sobre construccions, però fa uns anys que s'ha quedat sota mínims en no haver construccions. I no se n'esperen els pròxims anys....
Anys durs per a les arques municipals: amb molt de deute, amb problemes amb l'aparcament; els que poden vindre  derivats de la piscina (temps al temps) i el que es pitjor: que no es veu capacitat per il·lusionar cap sector productiu ni per capgirar la situació de postració de Tavernes des de l'actual govern municipal.
-