L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 27 de desembre del 2010

La Generalita facilita l'arribada del Berklee College de Boston a València mentre els nostres conservatoris calen de més ajudes

Els conservatoris i escoles de musica a València es cauen a trossos per falta de ajudes de la Generalitat i els estudis de música han rebut un colp molt fort davant la gran retallada de subvencions als programes educatius. Però no passa res: sempre ens queda el consol que a partir del 2011 podrem estudiar a la filial del "Berklee College of Boscon" de València, això si pagant la "mòdica" quantitat de 20.000 euros per quadrimestre en mantenir  el centre les mateixes tarifes que als Estats Units. 

Es preus del quadrimestre de "primavera" del 2011 (de gener a maig) són 15.650 $ pel programa de grau; més 7.915 d'allotjament i menjar; 1.231 d'assegurança de salut i una mica més de 1.100 de taxes. En total, gairebé 26.000 dòlars, uns 20.000 euros al canvi.

El centre s'insta·larà a l'annex sud del Palau de les Arts  i l'ocupació dels 3.000 metres que té l'annex li costarà a Berklee 108.000 euros anuals, una xifra que si pensem en el negoci previst és una ridiculesa: El centre confia acollir a 800 alumnes a l'any repartits entre els 150 dels programes de màster, 500 en cursos curts i 150 que es desplaçaran des de Boston per ampliar la carrera.

El conveni és de cinc anys, però prorrogable per cinc més si BerKlee i la Generalitat ho veuen convenient. 

I al final, només ens queda una pregunta: Els 540.000 euros dels cinc anys es destinaran a la millora de les infraestructures musicals valencianes i en ajuda als nostres músics? 

Cal saber que fins ara la Conselleria d'Economia no ha transferit a la Federació de Societas Musicals  (FSMCV) els 3'4 milions de subvencions a les escoles de música del 2010. També que el Consell Valencià ha de destinar el pròxim 2011 la quantitat de 6'4 milions a les societats musicals després del "pacte" a qui van arribar amb la FSMVC, quantitat que suposa una bona retallada - el 50% - sobre les ajudes totals del 2010. L'entitat assegura que encara manté l'objectiu d'aconseguir els 15'7 milions d'euros per al 2014, amb la qual cosa els 6'4 milions només són el 41% de la quantitat revindicada per la federació.

Nosaltres ho veiem dificil amb un govern valencià que té al cap prioritats que no passen ni per la música de banda, ni per l'escola valenciana, ni per la musica valenciana, ni per la millora d'escoles i instituts valencians.... Només cal pensar que si en any electoral com el 2011 la retallada ha estat del 50% ¿ què voleu que passe els altres anys? 
-