L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 9 de desembre del 2010

La situació de l'educació en el País Valencià de nou fora de l'Informe PISA

Una vegada més, no tenim dades concretes de la situació de l'alumnat i de l'educació valenciana donat que desconeixem els resultats de l'Informe PISA 2009 a terres valencianes. La Conselleria d'Educació no ha volgut participar-hi excusant-se en què les proves d'avaluació diagnòstiques que elabora l'administració valenciana ja els permet detectar els problemes del sistema educatiu valencià.

El STEPV considera que el fet de no participar en l’Informe PISA es deu als índex preocupants de fracàs escolar al País Valencià, un dels més alts de l’estat, que l’administració valenciana intenta amagar, mentre que el Bloc, a traves del seu diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha afegit que “la negativa de la Conselleria d’Educació de no participar no té res a vore amb la despesa. No tenen vergonya en gastar-se dos milions d’euros en un torneig de golf o 50.000 euros en el Dia del Bou, però sí que en tenen de que el món conega de primera mà el fracàs del model educatiu del PP valencià”.

El Bloc considera que la conselleria no ha volgut participar perquè deixa al descobert de la comunitat educativa internacional que el model d’ensenyament del PP és un fracàs total i perquè tot el món coneixeria que les prioritat d’inversió del govern de Francisco Camps no és l’educació i la cultura, sinó coses gens productives que no han beneficiat a la societat valenciana

El Bloc creu que Font de Mora no ha volgut participar en l’informe perquè els 848 barracons, entre ells clars els de Tavernes, no són un bon indicador; perquè eixiria a la llum que els alumnes de secundària en moltes matèries no tenen encara professors i que la conselleria només fa que suprimir aules i professors mentre augmenta el fracàs escolar i "és això és el que Font de Mora i el PP no vol que sàpiga la comunitat internacional".

-