L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 24 de desembre del 2010

L'ajuntament pot acabar amb el contracte de l'aparcament


Ja la tenim liada. Com era d'esperar el Consell Jurídic Consultiu (CJC) li dóna la raó a l'ajuntament de Tavernes i considera que l'empresa Parc Campanar, gestora de l'aparcament del Passeig del País Valencià, va abandonar la gestió de l'aparcament i les funcions que li corresponien. Per tant, l'ajuntament ha d'assumir la gestió del garatge o bé treure una nova contracta.

Era el punt de l'ordre del dia del ple extraordinari que celebrava ahir per la vesprada el consistori, i que acabava amb el vot unànime per acabar amb el contracte de concessió del pàrquing.

L'empresa Parc Campanar va ser l'adjudicatària de l'obra de l'aparcament. El projecte va nàixer amb polèmica i des del primer dia només el Bloc es va manifestar en contra. Els nacionalistes al llarg del procés de redacció del projecte i posterior adjudicació van argumentar sempre que l'aparcament no s'hauria de fer atés que no es veia la rendibilidad econòmica del projecte i que a més, anava a destruir la zona verda del passeig. Uns arguments que mai no foren considerats per la resta de partits.

Posteriorment l'ajuntament va augmentar el periode d'explotació de 40 a 60 per tal de captar nous usuaris, però no va ser la solució als problemes econòmics i finalment, el passat juliol, l'empresa Parc Campanar en vore que no podia recuperar els 2'2 milions invertits a les obres va presentar un escrit argumentant que no podia seguir fent-se càrrec del pàrquing per les pèrdues econòmiques. Poc després, l'ajuntament va iniciar l'expedient de liquidació del contracte d'explotació  i, el mes passat, es va demanar un dictamen al CJC respecte a la situació de la problemàtica del pàrquing.

Ara el CJC dictamina que l'empresa ha abandonat les seues responsabilitats i l'ajuntament pot procedir a liquidar el contracte amb Parc Campanar durant els pròxims sis mesos. 

Cal també indicar que Bancaixa, es la creditora hipotecària de l'obra, i falten a pagar segons es deia sobre 1,9 milions d'euros de la construcció del aparcadero. Legalment, Bancaixa pot executar la hipoteca, amb la qual cosa seria de fet l'ama, o subhastar perquè siga una altra empresa qui el gestione i pague el que queda. De tota manera, que es desconeix la situació financera del garatge perquè sembla ser que Parc Campanar no ha presentat, segons fonts municipals citades per Las Provincias, cap comptabilitat.

Caldrà  donar temps al temps per vore quina solució final es dona a tot l'embolic que, d'una manera o altra, afecta a l'ajuntament i la credibilitat del seu equip de govern. L'alcalde, Manolo Vidal, segons conta avui la premsa, ja diu que s'està negociant la possibilitat que siga una empresa qui se'n faça càrrec, però reconeix que serà complicat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies Manolo per endeudarnos, matar els nostres comerços i acabar en el passeig,
Graces Manolo eres un gran Alcalde que mira pels seus veins.
Graces per no fer res, o fer mal