L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 14 de desembre del 2010

Pobra taronja valenciana....!!!



El ministres europeus preparen un acord que dóna entrada lliure  a les hortalisses i taronges marroquines al mercat europeu, L’acord agrícola de la Unió Europea amb el Marroc és totalment contrari als interessos agrícoles valencians, però malgrat això ahir la ministra Rosa Aguilar (andalussa) es dedicava des de Brusel·les a tranquil·litzar el camp andalús i a anunciar per als seus hivernacles de tomaques “la major inversió de la història”. 
L'acord dóna entrada lliure  a les hortalisses i taronges marroquines al mercat europeu amb la qual cosa les taronges valencianes reben un colp de mort, però la màxima preocupació d’ahir de la ministra Aguilar i del govern Zapatero eren les tomaques andaluses. La senyora Aguilar, sembla que vol ser consellera andalusa i no ministra de tots,  i ahir va deixar clar que no coneix ni vol conéixer  la realitat del camp valencià i, pitjor encara, tampoc l’importa el més mínim les conseqüències d’eixe fatídic tractat per als nostres llauradors. 
"La socialista Rosa Aguilar ha venut el camp valencià per a beneficiar els hivernacles de tomaca andalusos, eixa és la única realitat” manifestava ahir el grup Compromís de les Corts Valencianes.

Però hi ha més: El PSOE valencià es va abstindre en una proposició no de llei presentada per Josep Maria Pañella i defensada per Enric Morera, ambdós de Compromís-Bloc,  on s’instava al govern central a rebutjar l’acord agrícola de la Unió Europea amb el Marroc i s’animava als eurodiputats a oposar-se’n.
Josep Maria Pañella, diputat de Compromís que és president de la Comissió d’Agricultura de les Corts Valencianes, afirma que ratificar l'acord, “és una estocada mortal a l’agricultura valenciana. No entenem com el PSOE ací no dóna suport a la nostra proposició no de llei i, damunt, la ministra del sector, Rosa Aguilar, sols ha llançat un missatge de tranquil·litat per als llauradors de la seua terra, els andalusos"
Pañella ha dit que ara és l'hora de què els europarlamentaris valencians del PP i PSOE demostren que estan en Europa per a defensar els interessos del poble valencià "encara que tampoc ens sorprendria que ens trairen com fan molt a sovint els seus partits”.
Les Corts Valencianes, excepte el grup del PSOE, s’han pronunciat en contra d’un acord amb Marroc i al respecte de la postura socialista el diputat de Compromís afirmava que seria hora que "el PSOE valencià deixe de surar en el purgatori de la mediocritat política en la que es troben  i es preocupen per la societat valenciana”.
-