L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 23 de gener del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: LA POR DEL PODER

Supose que hi ha a qui li convé. Al cap i a la fi, la major part de les societats s'han organitzat d'eixa manera: el poder sol imposar-se per mitjà de la por. La por a les feres, a les tempestes, a les fams canines. La por de les pestes, a la guerra, a l'infern. La por d'aquells mateixos que tenen el poder: encara moltes gents d'Àfrica creuen que els seus dictadors estan protegits pels esperits contra tot atac. I ací, sense anar més lluny, Franco dominà durant 40 anys la vida de molts milions de sers per mig del terror.

Però també en aquesta democràcia dictatorial el recurs funciona. Al cap i a la fi, la por manté les gents submises i dòcils. I al poder li agraden els obedients, no els crítics ni els rebels. Com a xiquets menuts, tots ens apinyem entorn dels que poden protegir-nos dels molts mals que ens assolarien si els poderosos ens abandonaren a la nostra sort. Temorosos i fràgils, acceptem tot el que ens diuen i ens pleguem a les seues exigències, a les seues ordres, a les seues lleis. Mentrestant, deixem de qüestionar, de protestar, de reclamar. Només volem ja que ens abriguen i ens deixen dormir tranquils, sense insomni ni malsons.


Així que ens espanten i ens espanten. Amb el càncer de pulmó i l'obesitat. Amb els accidents de tràfic i el terrorisme. Amb el canvi climàtic i la bomba nuclear. Amb la crisi i la desocupació. I ara també  amb el tabac... I mentres tots ens sentim temorosos i acovardits, arraconats contra la tanca com a ovelles en presència del llop, este, disfressat de corder, triarà lliurement les seues preses. No ho dubte.No. 



Lluís Alberola i Ferrando.
-

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'admeten comentaris als articles d'opinió.

La vostra opinió la poden enviar a

lacotorradelavall@gmail.com

Amb l'única condició de la vostra identificació