L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de gener del 2011

El gat escaldat o ¿una nova cortina de fum de cara eleccions?

L'ajuntament de Tavernes ha tret a licitació la redacció del projecte de la nova depuradora d'aigües residuals que, diuen,  ha de sustituir a les depuradores residuals i facilitar el desenvolupament dels sectors urbanístics de la platja. El termini de redacció serà de sis mesos comptadors a partir de l'1 d'abril, dia en que es preveu es done a conéixer l'empresa encarregada d'aquesta tasca.

La nova depuradora s'hauria de construir en uns terrenys ubicats entre el Vaca i la Sequia de la Bova en travessar la carretera (El Tancat) i, segons es va explicar a la firma del conveni, suposarà una inversió segons diners calculats al 2009 superior als trenta-sis (36) milions d'euros a pagar per la Generalitat que, com tothom sap, està ben pobra.

La Generalitat ha de pagar l'obra i l'ajuntament la redacció  del projecte i els terrenys, 900.000 euros. Al respecte cal recordar que es pagaran del prèstec aprovat fa unw mesos en ple.

La redacció del projecte inclourà documents com estacions de bombeig, col·lectors de sanejament, canonades d'impulsio d'aigua, estudis acústics, d'impacte ambiental i altres relacionats amb la topografia del terreny, obres i instal·lacions. El cost: 350.000 euros, quasi 60 milions de les antigues pessetes. Esperem que al final no siguen diners tirats al fem.
I per què diguem que esperem eixos 900.000 euros no es tiren al fem? Doncs perquè el gat escaldat.... 

Cal recordar que fa uns anys la Generalitat va atorgar la redacció del projecte de la ronda de circumval·lació de Tavernes i la direcció de l'obra a una empresa. ¿Algú sap alguna cosa de l'execució del projecte? ¿I tots els diners pagats per la redacció del projecte? Presumptament tirats als fem.

Però, és que també fa uns anys es va presentar el projecte ja ben redactat i ben acabat (plànols, costos de l'obra, etc) del Parc de Cantalot. Tots els papers estaven fets i només calia els diners de la Generalitat. Fins i tot, en plena campanya del 2007 el PP es va gastar vora 20.000 euros en enviar unes màquines per menejar terres en la zona i poder dir que les obres ja havien començat. Però no s'ha fet res més!. Els diners que va costar la redacció del projecte i els de l'Ajuntament de les màquines, tirats al fem!!

Vénen temps d'eleccions i cal moure fitxa. I com ja va fer en el Parc de Cantalot enviant les màquines el 2007, el govern municipal del PP sembla ser que ha mogut fitxa. I a vore si ens ho creguem. 

¿Moura fitxa la Generalitat? Si no té diners pel Cantalot, ni per la circumval·lació, ni per dur a cap els projectes del Pla Camps a Tavernes; si no hi ha diners i s'ha paralitzat tot el pla de carreteres i tants i tants projectes autonòmics ¿d'on traurà 36 milions, ¡¡¡36 milions!! per fer una nova depuradora quan en tenim tres a Tavernes  donant servei?

El gat escaldat de l'aigua fresca fuig. I tenint els antecedents de la circumval·lació, del Parc del Cantalot i del Pla Confiança...  tot sembla ser  més fum, que vénen eleccions! I com en la neteja de Cantalot, paga, pueblo, paga. I cada any més IBI i més deute municipal.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

En el cas, Parc del Cantalot, ja es van escusar que l' Ajuntament de Tavernes ja havía fet la seua feina (la de moure la terra i desbrossar) i que la resta era cosa de la Generalitat. És a sir que ja savien que anaven a tirar al fem 20.000 €. Aquest any faràn el mateix, diguent que ara si que va de bò i altres 20.000 € al fem.
El tema depuradora, es una altra utopía per mostrar l' esperança que els PAI's es faràn algún dia. Ja que si no hi ha esperança de PAI's, aquells que els van votar (sols per açò) podrien castigar-los a les urnes el proper mes de maig. I clar, sense eixos vots, no poden tindre la majoria absoluta!