L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 24 de gener del 2011

INFORME: Al sistema educatiu valencià cada día més catecisme i menys llengües.


El País Valencià ocupa l'últim lloc de les autonomies de l'Estat en percentatge d'alumnes que cursa llengües estrangeres. Hi ha un 71,9% del total de l'alumnat que estudia anglès i un 6,2% que tria francès, cosa que suposa gairebé 13 punts per sota de la mitjana nacional, situada en el 84,6%, segons les últimes estadístiques publicades el 2010 pel Ministeri d'Educació.

El baix percentatge de llengües estrangeres entre la població escolar valenciana fluctua segons els nivells educatius. Les dates del curs 2007-2008 (és l'últim tabulat) indiquen que en el segon cicle d'Infantil, de 3 a 6 anys, només el 4,1% de la població escolaritzada va estudiar anglès en el sistema reglat; en Primària ho van fer el 95,4% i en ESO l'anglès s'estén al 98,1%. La mitjana nacional és d'un punt més i la majoria d'autonomies oscil.len entre el 99% i el 100%.

Tanmateix, el País Valencià ascendeix llocs en la classificació nacional d'alumnat que cursa Religió, una assignatura que amb la nova Llei Orgànica d'Educació (LOE), va quedar fora del currículum puntuable per selectivitat. El 74,6% dels alumnes valencians de Primària estudia religió catòlica dins de l'horari lectiu, el 65,1% en Secundària i el 54,6% en Batxillerat. Això situa el sistema educatiu valencià prop de la mitjana nacional que està en el 76,4%. El percentatge de religió puja en tots els centres concertats i privats d'Espanya fins a arribar a nivells superiors al 83%.

El pes del catecisme en el currículum valencià d'ESO i Batxillerat es deu al fet que la Generalitat assigna en els decrets el doble de temps a la religió catòlica que la resta d'Espanya. Així es dóna dues hores setmanals, enfront de l'hora que s'imparteix en la resta d'autonomies.

En conjunt, l'alumne valencià que s'inicia en el sistema educatiu en 1r curs de Primària amb sis anys i acaba els seus estudis obligatoris als 16 anys haurà cursat 405 hores de religió. El doble que la mitjana nacional. Mentre, la injuriada assignatura de drets humans "Educació per a la Ciutadania", que el PP veta en les seues comunitats autònomes, només haurà tingut 122,5 hores. És a dir, quatre vegades menys que l'assignatura de Religió.
-

15 comentaris:

LLuis ha dit...

CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO!!! La música 1 hora semanal, eixe és el nostre govern manipulador. Ara més majoria i tots callaets i contents. Aquest país està ferit de mort.

LLuís ha dit...

Deixem-nos de subtileses legals o pedagògiques, en el tema de la llengua. El fet bàsic és que el nostre territori no era hispanoparlant i que, al llarg del temps, la llengua castellana o espanyola l'està envaint i està suplantant i foragitant la llengua catalana. Això és imperialisme lingüístic, sempre a cavall d'un altre imperialisme armat i polític ("siempre la lengua fue compañera del Imperio", que deia Nebrija, quan la constitució de la nefasta monarquia hispànica).

El dret de l'espanyol a casa nostra és el dret al genocidi lingüístic del català. És el dret de l'invasor a envair, de l'ocupant a ocupar, del criminal a matar, del senyor a esclavitzar, del pederasta a violar, etc. On s'ha vist un "dret" basat en l'opressió? On s'ha vist que els opressors tinguin "dret" a oprimir? On s'ha vist que sigui "de dret" que una llengua expulsi una altra llengua del territori d'aquesta altra? Quin cinisme, el dels "demòcrates espanyols"!

Ja n'hi ha prou, d'aguantar aquests bàrbars. Ens cal la independència i, amb la independència i en independència, respectarem, i tant!, els drets lingüístics individuals, que no territorials, de les persones d'altra llengua vingudes d'arreu, fins i tot d'Espanya. Cal que, tots fem pinya per proclamar la independència. Com diu aquell: "Que n'aprenguin!"

Anònim ha dit...

Lluís ja estic cansat de pseudo-historiadors com tu, a València, preferim parlar castella que català, en tot cas volem parlar en valencià. ¿opressió? la que feu els catalistes.
¿independéncia? fins a quin punt a nivell comarcal, local..?
¿La capital del imperi Català on? A Barcelona o a València.

vicent ha dit...

Compartisc el que dius però reconec hem d'anar a pams. No podem ni devem fer com a Catalunya donat que la consciència nacional al nostre país no és, ni de bon troç, igual que al nord. Allí tot és molt més fàcil i la prova la tens als resultat electores que és on rau el vertader poder i capacitat de canviar les coses.

CiU i ERC i SI junts, majoria absoluta i abrumadora. Per darrere PSC, PP, Iniciativa, en minoria, tot el contrari que a casa nostra. PP, PSOE i EU majoria aclaparadora de l'Espanya imperialista. Bloc i iniciativa amb el Compromís, en l'oposició per ara. Falta que revaliden els resultats de les passades eleccions perquè si no, fora de les Corts.

Cal reunificar els vots i no difuminar-los i dispersar-los com estan contribuint a fer algunes opcions polítiques què, tot siga dit, tenen el mateix dret en presentar-se com tots, però cal sopesar què val més, el benefici i protagonisme personal o el col·lectiu de tot un poble què, ara més que mai, està sent atacat i apunt de desaparéixer.

Cal lluitar per fer un front comú i, a poc a poc, guanyar el poder polític i amb el poder canivar les coses.

silmin ha dit...

Per al "estic cansat de pseudo-historiadors" i no vull clavar-em en història encara que massa bé podria, però deixem-ho només en el que dius. També pots mirar-ho a l'inrevés, per què parar a Madrid i la llengua castellana?, donat que tu vols centralisme i aglutinaments (internalització) diguem Anglès i Brusseles? o com que ja no t'agrada ahí no cal arribar, de moment com a signe imperialista sols vec el castellà i Madrid?
Els unics que he sentit parlar d'imperi/regne són als blaufeixistes, que encara no tinc clar si es que prefereixen murcians del nord o madrilenys de platja. "Diuen valencians i prou" per mi endavant mentre no ens quedem com estem, no va gens bé o sí que anem bé suposse q a les ments brillants diran que aixina anem bé,no crec que s'atrevisquen?... Passe de l'unió amb Catalunya, no em serveix de res, però estos encara no m'han atracat, insultat, expoliat, assasinat, arruinat i quan parle amb ells no tinc que demanar perdò per parlar la meua llengua, ja que no sols els castellans ens menyspreuen sinó la mitat dels meus veïns, de ments brillants blaveres. Del teu escrit dirien sens dubte que és català i no només això, sinó que damunt t'insultarien o agredirien.
En poques paraules, només saps el que no vols: que és menegar-te. Quedar-te no pots a no ser que t'enganyes a tu mateix o sigues un dels pocs privilegiats que estan de luxe i no l'importa financiar andalusos, extremenys, madrilenys.. per a que visquen millor que nosaltres, vením de mal lloc i caminem malament cap a altre lloc igual de negre o pitjor.

per a silmin ha dit...

Menys mal que no vols clavar-te en història.... Qui t´ha dit que jo no vull arribar a L´anglés?.
Els catalanistes només que teniu el recurs del insult ¿qui es es el feixista? Defendre el valencià i defendre'ns del catalans perque en te que convertir en blavers?.gent com tu només existix si hi ha aquest tipus de discussions on sempre porteu la raó. ¿Qui t'ha atracat, insultat, espoliat, assessinat, arruïnat?. Jo no estic cassat amb ningú, y menys amb els madrilenys, pero hi ha una dita que diu "La unió fa la força" i encara el diré mens "dividix i guanyaràs".
De tota manera no val la pena discutir amb tu, sempre vas carregat de raò.

falcó ha dit...

És cert això que dius, comentarista que respons a Silmin, de: "la unió fa la força" però, per què el poble valencià ha de unir-se a Madrid, un poble diferent, en tots els aspectes? Per què, la majoria dels que com tu dieu sentir-se valencians preferiu agermanar-vos amb altres cultures i que, amb la història a la mà, ens han fet molt de mal, hi mireu per on ho mireu? Quina fòbia anticatalanera i prospanyolista teniu que fins i tot renegueu de les vostres senyes d'identitat com a poble ficant-li una faixa blava a la senyera per diferenciar-la de la d'un poble germà, cantant la lletra d'un himne amb la que se li ofrenen glòries al poble invasor i denominant el vostre territori amb un nom inventat i ambigu com Comunitat Valenciana? Les úniques comunitats que conec són: la de veïns i priopietaris de les vinvendes on visc i alguna que altra comunitat de bens

silmin ha dit...

"gent com tu només existix si hi ha aquest tipus" quasi totes les meues intervencions al blog han sigut amb les polémiques de la despesa pública realacionada amb Creu Roja, mercat local, mercat regional (taronges), piscina, també alguns comentaris referent a política local... fins ara poc sobre nacionalismes o indepentismes

"de discussions on sempre porteu la raó." el blog es per discutir i cadascú dir la seua, pose en palestra les meues idees i supose que tu les teues... el contrari no te sentit, si no parlem del mètode socràtic que m'encanta veritablement.

"Els catalanistes només que teniu el recurs del insult" tu no vols k et diga blaver (que no és cap insult) per dir que valencià és distint que el catala, és el mateix que tu em digues catalanista per dir que són la mateixa llengua. A mí no hem molesta. En quant als insults només referir-me als teus comentaris " pseudo-historiadors com tu .... ¿opressió? la que feu els catalistes.", simplement igualant nivells

"De tota manera no val la pena discutir amb tu, " una llàstima, com he dit el mètode socràtic crec que es una de les millors eines per al desenvolupament personal i de l'inteligenca social. I més amb gent del meu poble.

" Qui t´ha dit que jo no vull arribar a L´anglés?." no vols unirte amb Europa i demès,has dit en madrid.

"¿Qui t'ha atracat, ..., espoliat, ..., arruïnat?" dia a dia desde el Decret de Nova Planta de 1707, no parle de història, parle d'avuí.
"insultat" fica c9, telemadrid, qualsevol altre dels mitjans de comunicació de dreta o centre, públics o privats: que si som assassins, terroriste, lladres, insolidaris, incultes, antidemòcrates, nazis....
"assassinat" euhhhh... ahí si que más enganxat, al parlar d'història ja que havia dit que no en parlaria... PERDONA, em referia a totes les intervencions militars 1 o 2 per segle de castella contra territoris valencians, de moment sols es salva el s. XXI però tot arribarà

encara que no vulgues parlar-me, igualment et desitje sort

Anònim ha dit...

falcó açò no ho he vist al C9

http://www.youtube.com/watch?v=egyrpB6kzfI

Anònim ha dit...

em crema que sent nacionalistes idolatreu altres regions o "països" una cosa és parlar la mateixa llengua o sentir-se identificats políticament i altra negar la teva terra. Que no veieu que això és el que pretenen? francament això diu poc de vosaltres

lluis ha dit...

En els diaris res de nou,
tot són històries per a no dormir.
La guerra esclata lluny d’ací
i mai no els esguita la sang
ni als periodistes ni als botxins.

La terra és plana perquè ho diu
l’informatiu de Canal9:
la pluja ocupa els titulars,
Camps inaugura un hospital,
successos, falles i futbol.


La mordassa quotidiana,
Les tisores de la Inquisició.
La mentida és moneda de canvi
en el regne de l'ambigüitat.
Estem farts d’observar
sempre el mateix angle
de la realitat.

L'apocalipsi ja ha arribat
a les pantalles de mig món,
via satèl·lit assistim
al nostre fatídic destí,
acomodats en el sofà.

El pa i el circ assegurats
per a un país anestesiat,
que ni tan sols mostra les dents
quan alguns membres del govern
són acusats de corrupció.

lluis ha dit...

ndependència, ui, quina por!
Perdoneu, benvolguts lectors, la meva insistència en la qüestió independentista, però és que em fa una certa gràcia quan veig els partits no nacionalistes alertant contra un possible pacte de CIU amb independentistes que ens porti a tots plegats a la terrible independència. No sé si riure o plorar quan posen el crit al cel sobre la possibilitat que la independència-hecatombe podria tenir lloc. Es prenen la paraula “independència” com el pitjor dels mals, com un desastre natural, com un tsunami o un volcà gegant sepultant Catalunya sota les seves cendres.

Què li passa a la independència? Quina és la por que els fa? Em fa l'efecte que ha quedat clar últimament que, econòmicament parlant, més aviat hi guanyaríem, essent independents; que viuríem molt millor. Aleshores penso que la por d'aquestes persones no deu anar per aquí. Deu ser un temor més de tipus domèstic: es deuen referir, com ha reconegut l'Abert Rivera en més d'una ocasió, a la possibilitat d'haver de passar la frontera per anar a Espanya on tots plegats –jo la primera- tenim amics, parents o coneguts.

Caram, senyor Rivera, això és de pel·lícula de por! Fronteres, diu? N'hi ha amb França? No podem entrar i sortir lliurement i anar a treballar a Lió, Marsella o Montpeller sense que ningú no ens molesti? De quines fronteres parla? Tranquils, senyor Rivera i la resta de senyors alarmistes en general; tranquils que, quan siguem independents, vostès podran continuar tenint parents, amics i coneguts a Espanya, exactament en les mateixes condicions que les actuals. L'única diferència serà que, en lloc d'haver de passar comptes amb tres administracions, només els haurem de passar amb dues. Ens traurem un pes de sobre i els amics els mantindrem... si són amics de debò, és clar. I juraria que no s'enfadaran amb nosaltres, ans al contrari, continuaran venint a estiuejar a Salou o a Sant Feliu de Guíxols, com nosaltres continuarem anant a visitar l'esplèndida catedral de Burgos.

Quin és, doncs, l'autèntic problema? Potser és que el senyor Rivera i companyia se senten espanyols, de llengua, de cultura i de tot? I això és un problema? Des de quan? Tenen por que els que ens sentim catalans els fem fora? Mare de Déu, si haguéssim de fer fora les persones que se senten d'una altra nacionalitat i parlen una altra llengua, segurament ens quedaríem aquí la meitat dels habitants que som ara. Tenen por que els seus fills no estudiïn el castellà i la cultura castellana? Vaja, a banda dels col·legis espanyols -que segur que n'hi haurà a bastament- també hi haurà interès i estudi d’aquesta llengua i d’aquesta cultura, només faltaria, que és una de les més importants del món i la tenim al costat... I em sembla que cap de nosaltres pretén construir una Catalunya independent analfabeta.

No se m'acut res més que pugui fer por, tret d'un eventual atac de l'exèrcit espanyol per defensar “la unidad española”. Però suposo que els senyors alarmistes entenen que som al segle XXI i a Europa. I vull suposar que el problema que tenen no és una simple qüestió de covardia ridícula. Vull pensar que la nostra classe política encara no ha caigut tan avall...

Però tant és el que pensem. Els sentim i els sentirem queixar-se i advertir dels perills de la independència: ui, quina por, que ve la bruixa, o el papus, o l'home del sac. Però... ep, senyors alarmistes, tinguin en compte sempre que a molts catalans ens encanten les pel·lícules de por.

falcó ha dit...

Bé, comentarista LLuís o Lluïsa, no ho sé molt bé perquè en un moment determinat dius allò de “-jo la primera-“. Sigues dona o home, tan s’hi val.

Esteu entestat en Sant Tornem-hi i el que caldria és centrar-nos en Sant Anem-hi. Deixeu estar Catalunya Nord i centrem-nos a casa nostra, al Sud, al País Valencià on les coses pinten molt malament i on l’espanyolisme no és siga predominant sinó que, ara per ara, és el bressol de l’espanya més profunda. A les proves em remetesc i si no, en poc més de quatre mesos vuereu. Al Nord podeu parlar d’indepència i tot el que vulgau perquè la consciencia, sentiment i voluntat del poble, en general (llevat de quatre gats mal comptats), és la que és.

De debó et creus això que diuen que la independència de Catalunya suposaria crear fronteres que impedirien el pas lliure de persones? No dic jo que els espanyols no ho intentaren això en primera instància, de malixia i en senyal de rebuig però, tal com estan les coses a nivell internacional, ni els interessaria ni els ho permetrien. Una altra cosa és que deixaren d’adquirir productes catalans o fets a Catalunya i que boicotejaren tot allò referit a Catalunya, com ja van poder comprovar amb la campanya del PP contra el consum del cava català. Això comportaria també que a Catalunya es deixés de consumir productes espanyols a fets a Espanya. No sé qui perdria més. Per això, no has de creure eixe tipus d’argumentacions. No són certes, ni ells se les creuen, les diuen per no reconéixer la verdadera raó i que tot seguit especifique:

• En primer lloc, i que et quede ben clar, els espanyols no volen la indepència de Catalunya perquè amb això s’acabava la mamelleta d’on xuclar, no la lleteta sinó la pesseta (euro ara).

• En segon lloc, perquè si Catalunya s’independitza, Espanya perdria una gran font d’ingressos per repartir-los entre les seues terres.

• En tercer lloc, amb la independència de Catalunya Espanya deixaria de comptar amb uns diners que no té. Amb un sector productiu, a tots els nivells, que no té. Una gran porta comercial a l’exterior.

Ull! Perdoneu. Me n’he adonat que sempre estava referint-me a la qüestió econòmica. La pela, és la pela. Que no se us oblide mai això.

falcó ha dit...

Vaig a contestar a l’ínclit comentarista anònim què m’envia un enllaç per a defensar o argumentar per què la senyera de tots els valencians porta una faixa blava, i em diu que això no ho ha vist a Canal 9. Potser siga perquè els treballadors de Canal 9, tot i sent dolents com són la majoria, no ho són tant com algú que no treballa a Canal 9. No sé si ho agafes.

En obrir l’enllaç, mogut per la curiositat i perquè sóc persona què m’agrada contrastar les coses per tenir major coneixement d’elles, m’ha caigut el món als peus en pensar, si sovint no parlarem la mateixa llengua i no ens entendrem entre nosaltres

Entre a l’enllaç i comença el video. Eh! A la primera cullerada, una mosca. Perdoneu la grolleria. I ja no he seguit. A la segona pàgina ens diu que això va ser un privilegi concedit a la CIUTAT DE VALÈNCIA…, repetisc company anònim i ara en castellà per a que m’entengues millor. Lo de la faja azul és un privilegio que se le concedió a la CIUDAD DE VALÈNCIA…

Que jo sàpiga, no tots els valencians/es vivim a la CIUTAT DE VALÈNCIA. Els País Valencià és molt més gran i té altres ciutats i pobles. Cada poble pot tenir o no el seu escut, bandera i tot allò que vullga per identificar-se i diferenciar-se i per això, a altres ciutats onejen altres senyeres.

A Tavernes no sé si hi ha bandera però, no molt lluny d’ací, a Gandia, si que la tenen i és de color lila. No sé per què ni, ara que ho pense, m’ha preocupat mai saber-ho. Tampoc sóc gandià. Al meu poble no hi ha ni senyera ni escut perquè, el dibuix què fan servir com escut als documents oficials del municipi, és una invenció que algun espabilat va tenir un dia d’eixos que diuen estar inspirats.

Una cosa és la senyera del cap i casal, la capital, i una altra ben diferenta la de tot el país.

Saps tu, company anònim, si la bandera espanyola és la mateixa de la ciutat de Madrid? Ho dic perquè si considerem el que tu m’has volgut demostrar, cada país ha d’adoptar com ensenya representativa la bandera de la seua capital.

Quina ficada de pota! Pensaràs ara company anònim. No passa res, dels errors també se n’aprén. Ja saps una cosa més si és que vols.

Indesidenter ha dit...

Us aconselle de llegir - si el trobeu- "El blau en la Senyera" de Joan Fuster, un opuscle-estudi de l'assagista de Sueca on fa un repàs a la història i ve a demostrar que fins el blau no era ni propi de la Senyera de la ciutat de València, doncs eixe blau originalment era un fons on es col·locava brodada la corona despres de rebre la ciutat el titol de dues vegades ciutat lleial i ciutat coronada per la defensa feta als reis, però als nostres, eh? als de l'antiga Corona d'Aragó.
Si es fixeu l'escut de València ciutat encara porta al costat del romb de les quatre barres una "L" a cada costat i al cim la corona.

Eixa franja blava a la bandera (senyera) de la ciutat era per col·locar la corona i en cap moment de la història ni als documents de fa uns segles es diu que era blava, ni tan sols quan es comenta el colors dels fils i teles que calen en les primeres restauracions de la senyera de la ciutat es parla de tela blava. Al blau d'ara s'arriba per un descolorimet de la tela que servia de fons per a la corona.

Sense entrar en polèmiques i discussions de si cal o no cal algun element diferenciador a la Senyera per no confondre-nos amb catalans i aragonesos (que aquests tenen el mateix dret a usar-la, i sempre els oblidem) us recorde que a València es guarda el penó de la conquesta i no cal dir com és.
Un punt de reflexió: S'imagineu la ciutat de Gandia representada per una bandera amb l'escut d'armes o colors de la Casa de Alba, per exemple? No, no que són dels Borja O la Valldigna, amb simbologia de la casa d'Osono? Segur que digueu que no, que tenim els simbols del monestir, la torre sobre les aigues.
Doncs, fins i tot la ciutat de Valencia com a ciutat reial tenia per emblema i simbols els del rei "nostre senyor" o siga la Senyera Reial, quatre franges rojes sobre fons groc, i tot el demés com deia Fuster "son bufes de pato" o si voleu interessos polítics escrits per aquells que han guanyat guerres i situacions polítiques, i que per cert miren i pensen molt poc en valencià.