L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 7 de gener del 2011

La Generalitat no ha pagat els 3'4 milions que deu a les escoles de música




La Generalitat no ha pagat els 3,4 milions d’euros que deu encara a les escoles de música. A pesar d'això, el conseller Castellano eixia en Canal 9 per dir que ja han solucionat el problema amb les societats musicals, quan tots sabem que no és així i  que encara es deuen molts diners de l’any passat. Una manera, com tantes del PP valencià, de posar en perill llocs de treball i la permanència de les escoles de música on estan formant-se els músics del futur de la nostra terra.


Tot això ha estat tema de la pregunta parlamentària que el grup Compromís-Bloc ha fet en les Corts, quan preguntaven pels motius pels quals no s’ha efectuat el pagament al qual s'havia compromés el Consell de Francisco Camps amb la Federació de Societats Musicals.

Segons ha recordat el diputat valencianista, Josep Maria Pañella, l'acord va arribar ràpidament i de pressa per part del Consell per tal d'evitar l'anunciada manifestació de les entitats musicals, un acte que anava a denunciar la política anticultural i antivalenciana del Consell del PP. Sembla ser, ha dit el diputat que, "una vegada que han aconseguit evitar la manifestació, s’han oblidat de pagar els retards econòmics que tenen amb les escoles musicals. En definitiva, una pràctica prou habitual del govern de Francisco Camps”.

La pregunta parlamentària de Compromís assenyala que per enguany, el 2011, “el Consell va intentar retallar les ajudes a les escoles de música en un 50%. I si no s'haguessen mobilitzat les societats musicals, el PP de Camps haguera aprovat el pitjor atac contra la cultura musical valenciana".

Eixa reducció finalment ha estat d’un 20% però Compromís afirma que "a les escoles de música, com altres institucions i entitats que fan una gran tasca social, no se’ls deu tocar ni un cèntim de les seues partides, en tot cas augmentar-les. Però ja sabem on i com es gasten els diners públics els membres del Consell, amb el seu president en cap”.
Font: Nota de premsa Compromís-Bloc i premsa diària
         Fotografia: concert de Nadals d'alumnes de l'escola de Tavernes 

Enllaç El País:

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Consell/debe/34/millones/escuelas/musica/elpepuespval/20110107elpval_3/Tes
-