L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 11 de gener del 2011

L'Or Negre ens farà rics? O simplement ens destrossarà més el territori?

La premsa de dimarts informava de la sol·licitud feta per una empresa per buscar petroli i gas en una franja terrestre que abarca una gran part del terme de Tavernes.

El BOE publicava dilluns la sol·licitud  anom de l'empresa "Oil and Gas Capital SL" i domicili social a Madrid per investigar una franja de 20.000 hectàrees (240.000 fanecades aproximadament) delimitada per Tavernes, Gandia, Pobla Llarga i Barxeta i on, presumptament, es voldria confirmar que el subsol és adequat per a convertir-se en un magatzem geològic de dioxid de carboni (C02). L'impacte ambiental seria el mateix que per fer una prospecció petrolifera.

La sol·licitud indica que el projecte està batejat amb el nom de "Polifé", el fill de Zeus que només tenia un ull, i segon s'explica un dels punts de la zona imaginaria estaria situat a menys de dos milles de la costa de Tavernes, i un altre punt en plena ciutat de Gandia. Fins i tot s'apunta que incloure un poc de mar seria per evitar que el permís depenguera només de la Generalitat. Ara sobre un termini de dos mesos per a presentar al·legacions.

L'alcalde de Tavernes, Manolo Vidal, ja ha manifestat avui a Europa Press que el pròxim ple, previst el dilluns dia 17,  servirà per a demanar a l'Estat que "informe" dels estudis a la recerca de petroli i de gas que Oil and Gas capital ha demanat realitzar a la Safor.

L'alcalde ha dit també que Tavernes "està fent un gran esforç per oferir qualitat en les seues platges" i "crear un lloc agradable on vindre i passar les vacances, fins i tot on vindre a viure" i per tant, no hi ha disposició des de l'ajuntament a què llocs tan idonis com el nostre litoral siga afectat per aquestes prospeccions i per tant minve la qualitat de la nostra platja.

Està clar que a ningú no li agrada que li destrossen el territori ( ¿O potser  abans sí, quan pensem en l'alta tensió?), ni que li facen malifetes amb el medi ambient ni que li facen malbé la platja. Dins de la seriositat que comporta el tema, no ens hem pogut privar de somriure davant de frases com "el gran esforç per oferir qualitat a la platja", entre altres, perquè si precisament s'ha pecat en la última dècada es precisament en això, en el poc que es fa i s'ha fet per la platja.

I no ho diguem nosaltres ací a La Cotorra, sinó que es una frase que estem farts d'escoltar-la a les persones que més els afecta eixa deixadesa envers la platja: comerciants, hostelers i promotors. I que s'usa per a justificar una possible llista electoral d'afectats, no ho oblidem. 
-

2 comentaris:

silmin ha dit...

Una empresa q paga impostos a madrid, q porta la seua gent y proveedors de fora, com ens pot fer rics?

Això, que vinguen a fer-nos el territori/turisme una merda, l'únic sector productiu (que queda productiu, per a poder seguir mantenint a extremadura i andalusia...i altes parts d'aquest gran regne
Benefici = ingresos(per a tota aspanya) - despeses (només per a nosaltres),

Anònim ha dit...

Pareix contradictori que el alcalde de Tavernes no vullga que s' instal.le una plataforma petrolífera a la costa de la Safor, pels possibles desfetes medioambientals i per altra banda haja impulsat els PAI's que anava a fer desaparèixer quasi 8.000 fanecades de tarongers en la costa de Tavernes i formigonant així el litoral de Tavernes de Sur a Nord, a més de carregarse la zona de la muntanya del Massalari. Veure per a creure.