L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 de gener del 2011

Oferta: Canyes per a forquetes, debades



El nostre ajuntament anava a netejar el riu Vaca atés que la Confederació del Xúquer no ho feia. Això ho llegiem a finals de l'estiu a la premsa. El  regidor d'Agricultura, Mario Enguix, indicava que "Nuestra intención es despejar el cauce de cañas y maleza para que en caso de fuertes trombas de agua, esta sea desalojada con rapidez. Eliminando las cañas evitamos que estas se amontonen y puedan producir atascos en la evacuación de las aguas".

Per la seua part, l'alcalde afirmava que "aunque el cauce del Vaca no es competencia municipal, no queremos quedarnos de brazos cruzados y asumimos estas tareas de saneamiento por el bien de nuestra ciudad..."

No ens inventem res, eh? Ho podeu llegir complet en:


Al poc temps, tots podien vore com excepte una menuda zona dels margens les canyes no s'havien tocat. ¿Què havia passat? ¿S'havien acabat els diners? ¿Volien ocupar a gent sense treball? ¿O era només propaganda?... No ho hem sabut, i mentrestant les canyes  ofereixen l'aspecte d'abandó i despreocupació que podeu vore a les fotografies.  Una més de tantes com hi ha, fins i tot, en ple nucli urbà. 

Nosaltres hem pensat a donar-li una solució a l'ajuntament, que no diguen que només estem per criticar. Les canyes sempre calen als camps per alguna cosa, com per exemple fer forquetes. Per tant, i aprofitant que és hora de tallar-les, l'ajuntament pot fer un ban i oferir-les als agricultors perquè facen forquetes o, si volen, les destinen a altres usos: al fesolar, al tomacar. Això si de manera gratuïta, que no està l'economia dels agricultors per a massa luxes.

Així mataven, com se sol dir, alguns pardals d'un tir: netejavem els marges del riu; evitàvem la visió d'abandó que presenta, milloràvem la vista del poble des del Tol·lo, beneficiàvem als agricultors que no s'han de preocupar de les canyes i els ajudàvem en l'economia en ser debades... 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que campos hay que poner cañas , si no quedan pues con los del pai y los que los agricultores los van abandonando por el precio de los cultivos que nos va quedando , digo yo

Indesidenter ha dit...

Doncs caldra tornar al conreu d'hortalisses, reconstruïm el Prado i gastar les canyes per a fer les barraques del tomacar, o encanyar el fesolar, les pebreres i tomaqueres com feiem abans.
Amic anònim veritat és que cada dia anem arrere, però has de comprendre que La Cotorra ha usat un recurs literari per a dir i donar-nos a entendre que el riu, els margens del riu i tot el terme, diria jo, està abandonat.