L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 12 de gener del 2011

Tavernes es queda fora del canal comarcal de televisió TDT. Només Gandia i Oliva han constituït la comissió promotora que gestionarà la TDT pública de la Safor-Valldigna.

Només Gandia i Oliva s'han fet endavant i han decidit crear la comissió després de vore com Tavernes, per unes o altres raons, venia donant llargues i produia l'endarreriment del projecte. 

La cosa de creació del consorci va d'anys, des què es va anunciar el pas d'analògic a digital, però el ple de l'ajuntament de Tavernes no ha aprovat encara els estatus dels consorci comarcal per la TDT. I no estan aprovats tot i que, com tottom sap, el canvi a digital ja fa mesos que s'ha produït. Després de molt de temps que va la cosa gestant-se i davant l'espera de Gandia i Oliva en el passat ple només es demanava informació sobre el cost de manteniment. 

No sabem eixe cost, però segur segur que és molt menys del que li costa a Tavernes mantenir la Mancomunitat de la Valldigna i encara no sabem per a què serveix. Una cosa està clara: amb una Televisio Comarcal enTDT, els vallers tindrien l'oportunitat de saber més coses que passen al poble, escoltar algun debat amb els polítics locals, entrevistes amb els personatges de les nostres associacions locals, aquestes associacions podrien lliurement expressar el seu pensament... Vaja, més informació en un televisió més plural, lliure i professional. Ara ¿això interessa al nostre govern municipal? Potser no, i potser pense que amb la ràdio ja en tenim prou.

Els ajuntaments de Gandia i Oliva, sense el de Tavernes perquè s'ha deslligat, ja han aprovat el text dels estatus i ara han demanat a la Generalitat que els publique en el DOG.
-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta noticia i la següent són d'una semblança inequívoca. A més hi veig relació clara amb Joseph Goebbels antic ministre de propaganda d'un partit alemany.

Indesidenter ha dit...

Mirant-ho així, podem dir que actuació com eixes ens recorden Goebbels, salvant les distancies.

Com tothom sap, el ministre nazi controlava tots els mitjans de comunicació, la ràdio, la televisió i fins i tot el cine i la literatura, per tal d'impedir que la informació arribés a la gent. Ho que arribés com ell volia.
També va ser qui va començar això que ara coneixem com a màrqueting social, exalçant els sentiments, l'orgull patri i promovent odis i convencent a les masses de coses molt allunyades de la realitat.

És història però ens fa recordar alguna cosa del ara mateix.

Anònim ha dit...

S.P i C.G. es passen la vida al despatx de M.V.,encara que M.V. també va molt a SER en G.
tot per controlar l'opinió del poble.
Cal reconèixer amb quina mestria ho fa.

Anònim ha dit...

Un gasto menos.
La Tele es un luxe que no podem permitir-mos en estos moments

Anònim ha dit...

Se te veu el plumero amiguet. No hi ha tele no hi ha informacio i per tant millor per al PP.
Una tele comarcal i noticies del poble seria vista per molta gent i això no interessa al PP. Millor que s'apanyem amb la radio del poble, que nomes lligen les noticies que fa el mateix amo en el diari i no hi ha res mes.
Ells volen que siguem borreguets i faran lo possible perque no canvie res.

Anònim ha dit...

Un gasto menos podría ser també Radio Valldigna, no?Es veritat que el alcalde Manolo Vidal es reuneix amb Carles Gimeno periòdicament?Si es així de què parlen?A Radio Valldigna, l'interesa no prendre part per ningún partit i ser el més neutral possible, ja que si el PP no obté la majoria absoluta, les coses podrien cambiar!

Anònim ha dit...

Indesidenter, me extraña que controlara la TV.

Indesidenter ha dit...

Doncs tens raó. ¿Com he posat jo la televisió als anys 30-40 del segle passat? Disculpeu. Un lapsus.

Respecte a que Carlos Gimeno es reunesca amb l'alcalde és prou normal, no? Al cap i a la fi és el corresponsal de "Las Provincias" i director de la ràdio i hem de suposar que s'assabenta de temes municipals per a informar.
Què no es reunesca amb els portaveus de l'oposició és perquè l'oposició ja saps que no té res a dir en aquest poble.

Jo no em crec, com males llengues diuen, que es reuneixen per parlar de troians i altres temes semblants.

Anònim ha dit...

Algú sap que costa la TDT comarcal i el que hauria de pagar Tavernes?

Anònim ha dit...

No tinc ni idea del que pot costar. Lo únic que puc dir-te es que l'Ajuntament no te ni un duro! A més, tampoc els interesa que els tavernícoles estem en contacte amb la resta de l comarca, a vore si ens assabentem de més de quatre coses i no els votem!

Anònim ha dit...

Si no hi ha un duro, ni TDT ni Reis Mags!

Un de Tavernes ha dit...

Amic anònim, això de que l'oposició no te res a dir demostra que tu tampoc estàs molt enterat de la política local, si anares més als plenaris i buscares informació als mitjans de comunicació que publiquen les declaracions i notes de premsa de la oposició, sense cap censura, sabries que l'oposició si que te moltes coses a dir i les diu.

Ara bé, uns diuen més que altres, no sempre el partit que més representants te és el que millor treballa ni el que més oposició fa.

vicent ha dit...

Per a Un de Tavernes. Mireu de llegir bé les coses i així poder entendre-les i interpretar-les.

El que diu Indesindenter sobre els portaveus de l'oposició municipal és totalment irònic.

Al respecte i per evitar malentesos, no és aconsellable ironitzar amb els textes escrits perquè sovint es malinterpreten.

Pel que fa al cost de la TDT, i respecte el comentari que considera un estalvi per a l'Ajuntament valler no formar part del consorci televisiu comarcal he de dir que: per a altres coses si que tenen diners. No es tracta d'estalviar diners o gastar-los, es tracta de tenir la ciutadania al dia i informada i no aïllar-nos de la resta. Per als del PP és més important que ens assabentem del que realment passa lluny de casa nostra que no el que passa al nostre poble, als nostres veïns i als pobles de la rodalia. Divideix i venceràs! Encara que no seria aquest el cas.

Anònim ha dit...

Jo vull estar informat però també vull saber que va a costar-me la TDT de la Safor.

Algú pot dir-ho?

És un Top Secret o caldrà preguntar-ho al de Wikiliks eixe?

Anònim ha dit...

El que passa es que venen eleccions i com al TDT tots tendrien veu, posarien a Manolo Vidal de volta i mitja, i el farien pols. Així que no interesa el TDT, ja que està en joc mantindre els 9 concejals del PP a l'Ajuntament ¡i a xuclar del pot!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Lamentem no poder dir-te quan costarà la TDT perquè... no ho sabem!
Si el mateix consistori va preguntar en el ple passat quan li costarà, com vols que ho sàpiguem els demés?

Ara nosaltres tenim clar que no arribarà al que ens costa la Mancomunitat de la Valldigna que, continuem sense vore-li el profit.
Atenció: no diguem que no en puga tindre, però tal com està ara semblen més diners tirats al fem.

Anònim ha dit...

Xè Manolo, tant que deies que volies una televisio comarcal, ara vas i dius que no. Així com vols que et votem. Ara PAI si, después PAI no, ara televisió comarcal si, después no. Algo així deia el teu colega Rajoy. Pos això que jo també "Rajo hoy"!

Anònim ha dit...

La cosa està clara, a Tavernes tenim radio (Radio Valldigna), per què la controla el PP de Tavernes. Què passa al canal comarcal de televisió TDT? Doncs que no podria exercir ningún tipus de control. És més, li donarien canya per tots els costats i perillaria el vot a maig, perquè les passades el.leccions van obtindre la majoria absoluta raspant i per això no cal inventar armes que puga llevar-los aquesta majoria.

Anònim ha dit...

Gandia vol una televisió per a promocionar-se en la comarca i que la paguem tots.
Si volen una televisió local que se l'arreglen ells sols.

Anònim ha dit...

Ací ho tens. Tavernes no la podria controlar i per això M.V. no la vol.

Anònim ha dit...

Esta clar que en un primer moment es va dir que sí. Però a l'hora de la veritat s'ha pensat que eixe canal TDT comarcal no seria com Canal 9 i aleshores no interesa.

vicent ha dit...

Hi ha que veure quina imaginació tenen els peperos o manoleros. Igual que acusaven el Bloc de Tavernes per impedir la construcció de la piscina, amb sols dos regidors i en l'oposició municipal, perquè no volien es produira la malvenda, per part de l'Ajuntament, dels baixos de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, pequè el seu valor era major i perquè podrien ser habilitats per a altres menesters i serveis a la ciutadania. O de que per culpa d'ells el PAI no es fa. I tantes i tantes coses (els atorguen un poder què per desgràcia no tenen. Ja ens aniria millor a tots), ara surt el treneta de torn i l'amolla d'aquella manera, comentari que reproduisc textualment: "Gandia vol una televisió per a promocionar-se en la comarca i que la paguem tots.
Si volen una televisió local que se l'arreglen ells sols."

I s'ha quedat tant pantxo/a. S'ha quedat més ample/a que llarg/a.

Gandia ja fa temps té la seua tele i la manté. I disposa d'infinitat de mitjans de comunicació diversos i entre ells una altra tele controlada i mantinguda pel PP. No dic jo que els partits en el govern, no els d'ara sinó els què han manat sempre i especialment el PSOE, no manipulen i col·loquen amics per controlar-ho tot, però a la fi, Gandia té capacitat per crear i mantenir una tele. Oliva i Tavernes no poden i no ho critique. Les coses són com són. Tampoc podem comrara Gandia amb València i així, successivament.

Però la unió fa la força i si la despesa d'un servei com cal considerar una tele comarcal, pot ser assumida per dos o tres o més pobles, millor que per a un sol. Igual que les mancomunitats on solen aportar més les poblacions majors en benefici de les més menudes. I si no, mireu el cas de la Mancomunitat de la Valldigna (ahí la tenim no sé per a què?). Quin municipi dels que la formen aporta més diners? Si no ho sabeu jo us ho diré. Tavernes, no perquè sigam més guapos, ni més rics sinó, perquè està acordat així i perquè s'aporta en funció del nombre d'habitants de cada població, Almenys així funciona la Mancomunitat de la Safor-Valldigna.

I per acabar el comentari irònic:
Els d'Oliva o més bé els seus governants, són idiotes i com són del PSOE i del Bloc, volen col·laborar amb Gandia i els seus governants pagant una tele de la què sols se'n beneficiaran els de Gandia. A Oliva ni es veurà. En canvi, Manolito i la seua tropa de trenetes, més llestos que cap altre i pensant en el poble, única i exclussivament en el poble, mirant el bé comú de tots nosaltres i per estalviar uns diners que ens faran falta per a fer tantes i tantes coses bones, els critiqueu. Què voleu? Si tenim una ràdio que no ens mereixem. Una ràdio amb informatius seriosos i contrastats; amb programes de debat; amb una programació que ja voldrien altres emissores. I diaris, i revistes? Si ne tenim tantes a Tavernes que no ens les acabem. Ja no sabem a quina fer-li més cas de tantes i tan diverses opinions a les que tenim accés.

Es queixeu per vici!