L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 10 de febrer del 2011

ARTICLE D'OPINIÓ: Els deshonrats

La gent n'està farta. Els valencians o molts valencians diuen que prou i que volen un canvi real. Fins ací tot bé i res a dir. La crisi, la malauradament ja famosa crisi, ens fa mal allà on més cou que és en les butxaques, i no estaria malament que les coses començaren a canviar de debò per fi. No estaria gens mal, pense jo, que l'onada de llibertat i la necessitat de canvis reals en polítiques socials i culturals que està envaint el nord d'Àfrica es convertira en una glopada d'aire fresc que ens arribara a nosaltres.

  Els valencians volen treball i foragitar els polítics corruptes. Però potser, crec jo, és ací on rau el vertader problema, perquè s'acosten eleccions i la gent parla molt -i molt malament – de Zapatero, gran culpable de tots els mals que assoten a hores d'ara la societat actual. Però tal volta se n'oblida d'un petit detall: qui és el principal i més proper culpable de la crisi que ens afecta a tots els valencians.

  Les eleccions que es realitzaran el pròxim 22 de maig són municipals i autonòmiques, així que a l'hora de decidir el nostre vot deuríem, crec jo, oblidar-nos una mica de Madrid i pensar més en València i la seua Generalitat.

 D'acord, no seré jo qui demane el vot per a Zapatero o Alarte i els seus socialistes (ai, si Pablo Iglesias alçara el cap!), però i Camps? I Camps i el Partit Popular? És que algú pensa realment que el Partit Popular valencià no té cap responsabilitat en què el País Valencià siga a hores d'ara la comunitat autònoma més endeutada i amb més desocupats de tot l'Estat espanyol? Realment ens creuen tan ingenus? Un partit que ha balafiat tots els nostres recursos econòmics en projectes faraònics completament inservibles com la Copa Amèrica o la Fórmula 1? I tot per a beneficiar a uns quants amiguets o familiars i adeptes al “Règim”! Un partit que és el paradigma dels escàndols polítics de corrupció i negligència? Que ha basat tota la seua política econòmica en el sector de la construcció que en fer fallida ens ha arrossegat a tots cap al fons d'un pou negre i potser sense eixida?

 No, no seré jo qui diga a qui ha de votar la gent en aquestes pròximes eleccions, però  sí que vull manifestar públicament a qui mai i per cap motiu no deuria votar ningú amb una mica de visió real de les coses. Per a començar a sortir d'aquest pou fosc com un forat negre de l'espai, deuríem fer fora –i com més prompte millor– el partit que ens governa des de fa més de 15 anys des de la Generalitat. Un partit que en boca d'una persona el nom de la qual no esmentaré ací, és com una cistella plena de pomes podrides (pomes amb noms ben concrets com Fabra, Ripoll, Gürthel o el mateix Camps) i que si volem salvar casa perquè no se'ns podrisca del tot, l'únic que hem de fer és buidar la cistella, tirar el seu contingut al poal del fem i fer-la ben neta amb lleixiu i desinfectant.

 Com diria aquest mateixa persona que mencionava adés, els deshonrats al carrer o a la presó, i ja li vindrà l'hora a Zapatero quan vinguen les eleccions al Parlament espanyol. De moment, ho torne a repetir, fora els deshonrats del Generalitat Valenciana! I dels ajuntaments també! Que si els corruptes ens fan mal, els negligents també; i si són ambdues coses, més encara.

Sico Fons
-

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'admeten comentaris als articles d'opinió