L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 27 de febrer del 2011

El PP de Tavernes rep una nova poalada d'aigua, i ben freda, en el Marenys 2A. I van vora 10 anys sense fer res en el sector.



El PP de Tavernes ha rebut una nova poalada d'aigua freda en forma de negativa de la Generalitat a que es posen en marxa les obres del Pla Parcial del sector Marenys 2A (No confondre amb el PAI Bancaixa). Aquest pla parcial, que va des de Padur fins l'Entrada del Valenciano no es podrà executar fins que no estiga acabada la nova estació depuradora, que actualment no té ni el projecte fet, i la Generalitat condiciona també les obres de la urbanització a què es faça  abans un estudi d'inundabilitat.

L'estudi d'inundabilitat ens portaria a escriure molt i llarg sobre el tema. Fent història i tornant a l'any 2002, el ple de novembre aprovava després d'uns anys d'assumptes previs, el projecte presentat per Mafort SL, empresa a la qual se li adjudicaven les obres amb el vot del PP, l'abstenció del PSOE i el vot en contra del Bloc, que adduïa una possible il·legalitat.

El Bloc demanava el pla d'inundabilitat perquè el  PATRICOVA ho exigia i la cosa va arribar a tal punt que van advertir al PP que encara que pretenien començar en uns mesos i sense eixe pla, anava a arribar el 2007 sense haver posat una rajola, perquè no l'autoritzaria la Generalitat. I la premonició del Bloc es va prendre a rialla.

I ha passat el 2007, passarà el 2011 i vorem si passarà el 2015. El que està clar és que el temps ha donat i llevat raons i els empresaris que invertiren milions i milions en terres, no han vist res del que va previndre el PP de Tavernes. I si això ha passat en el sector Marenys 2A, no cal dir res del que li passa al PAI Bancaixa, sense res aprovat, amb la negativa de la Generalitat, i damunt amb una nova normativa urbanística de fa poc de temps que fa totalment inviable el projecte. I no ho diu La Cotorra. Ho diu la Generalitat. I està governada pel PP.

La construcció de la nova depuradora és un dels molts condicionants que posa la Generalitat i no oblidem que és la Generalitat, totalment pelada de diners, qui ha de pagar els 36'5 milions d'euros que val la depuradora necessària per urbanitzar els mes de mig milió de metres de Marenys 2A.

Això ho anunciava divendres el BOP de València quan deia que  "no es podrà dur a terme la programació d'aquest sector fins al desmantellament de l'EDAR de la platja tocant al mateix i la construcció i posada en funcionament de les noves instal.lacions"

El govern municipal del PP va aprovar fa un mes la licitació del projecte i ara caldrà fer l'expropiació dels terrenys. Un cost de 900.000 euros que poden servir per a no res si la Generalitat no compleix, amb la qual cosa es repetiria la història de la campanya de les eleccions municipals passades, quan ens gastarem vora 20.000 euros per netejar un tros de muntanya del Cantalot, però els diners de la Generalitat ni arribaren ni han arribat passats quatre anys.

I no oblidem que d'ací uns mesos són eleccions. Més llenya per a la nova venda de fum?

Elaborat a partir de la informació de la premsa i el BOP. 
-