L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 7 de febrer del 2011

L'atur augmenta en gener a Tavernes, però sembla ser que després d'eleccions podem tindre l'ocupació total

El mes de gener ens ha portat un increment del 4'25% del nombre de desocupats a Tavernes, segons les dades del SERVEF arreplegades en les informacions de la premsa diària. Un 4'25% d'augment més sobre el nombre de 1548 desocupats que tenia Tavernes en el passat mes de desembre i que,  a falta de les xifres oficials, ens situaria en els 1613 aturats el mes de gener.
Les xifres ens posen en el grup capdavanter de les localitats de la Safor-Valldigna quan a major nombre de desocupats. Si hem de refiar-nos de les oficials del desembre del 2010, eren 808 dones i 740 homes els aturats que tenia Tavernes el mes passat. Per sectors, 65 a l'agricultura, 257 a la industria, 195 a la construcció, 891 al sector servei i 140 desocupats sense activitat laboral definida.

I el panorama no se'ns presenta massa bo. Només cal que mirem al nostre voltant i podem vore que passa amb el treball en empreses de la localitat. Són els resultats de la política duta a cap durant anys pel nostre govern municipal (i també autonòmic) del PP de deixar-ho tot en mans de la política insegura del sector de la rajola, de no haver potenciat els polígons industrials a Tavernes, de no haver millorat la platja, d'anys d'haver despreciat l'agricultura i els sectors tradicionals valencians com a creadors de riquesa. ¡Que us anem a dir nosaltres, que vosaltres no sapigueu! Fa temps i temps que anem, enrere com els carrancs, per molt que la propaganda oficial ens matxaque amb missatges que no tenen res a vore amb la realitat.

Partits INEM?

La situació de desocupació a Tavernes sembla ser que va a canviar en poc de temps. Almenys si hem de fer cas al que ens conteu i vivim directament. Si les promeses que fan els partits s'acompleixen Tavernes pot assolir en poc de mesos l'OCUPACIÓ TOTAL. Sí, com llegiu: L'OCUPACIÓ TOTAL. I és que en època d'eleccions tot és bo per aconseguir el vot i sembla ser que hi ha que s'està dedicant a prometre llocs de treball a mans plenes.

¿Però com es pot crear llocs de treball a Tavernes quan cada anys que passa hi ha menys empreses? ¿Quan tots els comerços d'activitat agrícola han tancat o desaparegut del terme? ¿Quan les empreses punteres es veuen afectades per constants ERES? ¿Quan no s'han creat indústries ni s'han fet els polígons industrials previstos? ¿Quan no s'ha posat una rajola en Marenys 2A que havia de començar en el 2003? ¿Quan no s'ha pogut detindre les xifres galopants d'aturats amb els plans ZP i menys encara amb el Pla Camps, per incomplit? I per a què continuar?

Doncs hi ha gent que s'ho creu! Sí, es creu que donaran treball a qui  li l'han promés. Però si no n'hi ha, de treball! Si no hi ha condicions a Tavernes per a crear-ne? El que és més trist és que d'aquest joc participe també gent universitària, quasi llicenciats, convençuts que si recolzen una opció concreta, aquesta els oferirà faena, quan potser el millor a fer seria denunciar aquestes presumptes insinuacions de treball a canvi de vots.

O podríem dir el cas del treballador municipal que s'afilia a un partit, aconsellat per parents del mateix partit,  per estar millor situat a l'hora de mantindre el lloc de treball. O siga, el carnet  del partit com si fóra el títol acadèmic del nivell de formació. I que damunt diga: i si fa falta, aniré a votar amb el carnet a la boca.

No ens hem inventat res. Podríem omplir pàgines d'anècdotes i com s'està actuant des dels partits. Al pas que anem, els partits haurien de pensar en la possibilitat de tindre alguna secció que treballe com a sucursals de l'INEM. Lamentable que una cosa tan sagrada i constitucional com el dret al treball, es puga usar com a moneda de canvi. I més en una societat democràtica.
-

1 comentari:

silmin ha dit...

Gent "universitaria" és gent que te més coneiximents en algunes matèries i que ha tingut que fer un major esforç intelectual/econòmic (si ens atemen l'esclat de la universitat privada al País Val.).
És un punt més, a favor d'una capacitat no d'un valor segur. Evidentment, a més coneiximents millor.
En tavernes els mateixos funcionaris sota les ordres del PP han arrivat a anar a vigilar/espiar en els meetings d'altres partits polítics, tampoc em preocupa massa. També diran que encara que tenen el carnet del pp anaren per interés o.. .. ells diran el que voldran, jo dic el que vaig veure, cadascú crega el que vulga.
Als index d'atur de la nostra vall, cal afegir els veïns emigrats, els que treballen i ja viuen a Catalunya/Balears que tant de mal ens volen fer. És molt bonic dir que com q ja no viuen ací ja no són problema nostre, queda un miním de responsabilitat ética o fiquem a tots els aturats en el tren i els enviem ben lluny (normalment alemanya, seria la 3era onada). A més calmeu-vos, d'aquestos que van a votar amb el carnet a la boca, conec uns quants ací on visc, és més, ocupen alts carrecs en entitats locals properes i s'han intoxicat amb el carnet del pp, són ja tants els inutils que han endollat que ara, molts dels seus fills no caben ja en l' Adm, altre inutil del partit els ha furtat el lloc de treball del seu fill.