L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 8 de febrer del 2011

¿Què és més important un menú informàtic en valencià o que no es discrimine el valencià i els valenciano parlants?

Repetim la pregunta: ¿Què és més important poder tindre el menú de Windows 7 en valencià o que el valencià siga una llengua d'ús comú i sense discriminació dins del mateix País Valencià? La resposta és òbvia, però és contradictori vore el president de la Generalitat i l’alcaldessa de València en la presentació del menú de Windows 7 en valencià quan “l’ajuntament de València i la Generalitat són un dels pitjors enemics que té el valencià en l’actualitat” segons ha denunciat el diputat del Bloc i candidat per Compromís, Enric Morera. 

"Es un acte propagandístic de cara a la campanya electoral, perquè la Generalitat i l’ajuntament de València no són qui poden donar exemple en l’ús de la llengua i el seu respecte” ha dit el secretari general del Bloc, que ha recordat com fa uns dies " la societat valenciana s’ha assabentat de la discriminació brutal a una anciana malalta d’Alcoi, que no va ser atesa correctament per telefonar al centre de Salut i parlar en valencià. Això és el que li hauria de preocupar a Camps, a banda d’exigir que les grans multinacionals empren la nostra llengua en els seus productes, la qual cosa ens sembla molt bé”.

Morera ha informat que el grup parlamentari Compromís han presentat les preguntes que calen en les Corts Valencianes per tal d'exigir a la Conselleria de Sanitat una investigació dels fets.

I podran tornar a passar casos així des del moment que, gràcies als vots en contra del PP i al PSOE al requisit lingüístic per accedir a l’administració pública valenciana, ens cosa  poden atendre persones que ni entenen ni parlen el valencià, i el que es pitjor potser ni tinguen cap voluntat de parlar-lo ni d'entendre'l.

- Nota del Bloc-Compromís i elaboració pròpia
-