L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 8 de març del 2011

El Bloc de la Valldigna proposarà Josep Fernández i l'equip de Bolomor com a premi "Amic de la Valldigna 2011"



 "El 2010 es complien els 20 anys d'excavacions i investigacions sistemàtiques en la Cova de Bolomor. 20 anys que han donat per a molt i gràcies a l'esforç de Josep Fernàndez i el seu equip, avui Bolomor és un referent mundial en l'estudi de la prehistòria i l'evolució humana, sobre tot en la socialització i el naixement del llenguatge i les relacions a partir de la domestiació del foc, les grans troballes de Bolomor. I si Tavernes i la Valldigna es coneguda a nivell científic és gracies als articles i publicacions, molts en les revistes més prestigioses a nivell mundial, efectuades per l'equip de Josep Fernandez.

Donar el premi "Amic de la Valldigna" és de justicia després de 20 anys de treball i també és recuperar l'objectiu del premi: reconéixer la tasca feta per gent que, sense ser ni viure a la comarca, ha demostrat voler-la com un fill més i ha contribuit a la difusió dels seus valors culturals, patrimonials o humans sense haver rebut res,  ni ajuda o compensació econòmica, a canvi d'eixe treball".

Remés pel Bloc de la Valldigna

La Cotorra ha pogut saber que l'elecció de l'Amic de la Valldigna 2011 es farà demà en la reunió prevista dels membres de la Mancomunitat de la Valldigna. Segons hem sabut, els col·lectius del Bloc de la Valldigna barallaven també el nom de Rafael Chirbés, l'autor de la sèrie "Crematorio" que s'emet ara en televisió, però el Bloc ha decidit postposar la proposta per a l'any vinent atés la circumstancia dels 20 anys de Bolomor.

Fotografia: Josep Fernández explica als mitjans de comunicació aspectes de Bolomor
-