L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de març del 2011

El Grup Compromís li fa una "maneta" a la falta d'informació del PP en les Corts Valencianes



El Tribunal Constitucional (TC) ha fallat per cinquena vegada contra de la Mesa de les Corts Valencianes - amb majoria del PP-  en considerar que ha "vulnerat el dret de participació política en condicions de igualtat" per no admetre diverses iniciatives parlamentàries del Compromís sense motiu justificat.

El TC exigeix ​​a la Cambra que restablesca els drets dels diputats, declare la nul.litat de les resolucions de la Mesa i admeta a tràmit les iniciatives parlamentàries de Compromís que la majoria absoluta del PP en les Corts no havia acceptat. La coalició Compromís assegurava en pla irònic que, en guanyar cinc recursos, "li hem fet una maneta a la Taula" de la Cambra valenciana. 

Les iniciatives de Compromís que la Mesa de les Corts -amb majoria del PP- no va voler tramitar eren dos reprovacions als presidents de les diputacions de València i Castelló, Alfonso Rus i Carlos Fabra, per insults als professortat i declaracions sobre els "estómacs agraïts", respectivament.

També hi havia preguntes al Consell sobre la fàbrica de paper de Mislata, la serra d'En Galceran, el projecte Castor, o expedients sancionadors de Medi Ambient. La Mesa de les Corts va dir que no les acceptava perque "eren preguntes relatives a persones físiques o jurídiques sense transcendència pública dins de l'àmbit de la Comunitat".

Ara el TC afirma que la funció de control "és l'essència de l'activitat parlamentària" i apunta que les preguntes feien referència a actuacions de l'Administració i per tant "no es pot concloure la absència de transcendència pública de les persones jurídiques esmentades en les preguntes".

El grup Compromís manifestava que el PP ja no podrà seguir negant-se, com ha fet aquests quatre anys, a tramitar preguntes  sobre empreses i persones jurídiques afectades per accions de l'Administració, i reconeixien que  encara que la Mesa tramite les preguntes "no arribaran a temps" perquè l'últim ple del 28 de març no hi haurà sessió de control.

El Grup Compromís recordava que han estat l'únic grup parlamentari que "ha plantejat aquesta batalla legal" al PP i afegia que "si ha estat possible guanyar-li al PP en un fòrum tan difícil com és el TC, també és possible guanyar en política".

- Text basat en la informació de la premsa diària