L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de març del 2011

El PP vota en les Corts Valencianes en contra d'un conjunt de mesures de promoció del valencià.

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes va rebutjar ahir una moció de Compromís  on es proposaven mesures a favor del valencià, tals com incrementar les línies educatives, impulsar l'ús oral d'aquesta llengua per part dels diputats autonòmics i el requisit lingüístic per als funcionaris de l'Administració.

Una vegada més el PP votava en contra de la normalitat i la normalització de la nostra llengua. Una vegada més el PP demostrava que per a ells només hi ha una llengua important: el castellà, i tot el demés sobra. A pesar de l'Estatut, la Llei d'Ús i la cooficialitat. Ja em direu, opinem nosaltres, quina cooficialitat que no demana als mateixos funcionaris de l'Administració un mínim nivell de valencià per poder contestar a un valencià o valenciana que se li dirigisca en la nostra llengua. Pot ser la resposta del funcionari: "Hableme en cristiano" o "No lo entiendo" siga considera pel PP com  la més bona en aquests casos. 

El diputat de Compromís i president del Bloc, Josep Maria Pañella, indicava en el debat ue la proposta establïa el requisit lingüístic per a tot el personal de l'Administració i impulsava l'ús oral del valencià per als diputats de les Corts, excepte els procedents de zones castellanoparlants .

 Pañella va lamentar que "només el 28,8% de ciutadans valencians parle valencià", i es va queixar de la supressió de línies en valencià en Educació Secundària, que segons afirmava, afectarà a 95.000 alumnes. En el debat eixia a col·lació que el Consell només oferta un 30% de places en valencià de les demanades, i per tant, molts alumnes s'han de quedar sense ensenyament en la llengua que trien. 

Compromís instava a augmentar les emissions en valencià en Canal 9 fins al 90%, a col.laborar i intercanviar programes amb les altres cadenes del nostre àmbit lingüístic i a  destinar com a mínim 50.000 euros a l'any per a la indústria audiovisual valenciana i proposava tot un seguit d'activitats de doblatge de pel·lícules, promoció a grups de música, de teatre i artistes que treballen en valencià.

El president del Bloc feia també una critica al Consell perquè, segons deia, "ni tan sols obliga a complir la llei i que emeten el 25% de la programació de TDT o emissores FM en valencià".

En el torn d'intervencions, la diputada d'EU Marina Albiol, afirmava que  l'Executiu autonòmic no compleix l'Estatut d'Autonomia perquè no garantia l'educació en valencià ni tampoc el seu ús, mentre la  diputada socialista María Vicenta Crespo va lamentar que tampoc es garantia el principi d'igualtat lingüística previst en la Llei d'us i Ensenyament del Valencià i que el PP mantinga una línia de provocació entre el valencià i el castellà sense preocupar-se per la llengua pròpia.

La diputada del PP, Ángela Barceló, va justificar l'oposició del seu grup diente que hi ha 1.070 centres educatius amb ensenyament en valencià i que es promociona el valencià amb el programa Salt, la traducció al valencià del menú de Windows i amb el fet que la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha superat 1,2 milions de matrícules. Segons la parlamentaria, la política lingüística actual del PP és "responsable" i té en compte "les necessitats reals de la societat".

A l'hora de votar, la proposta de Compromís-Bloc va ser recolzada també pel PSOE i EU, i votada en contra pel PP quedant rebutjada per la majoria absoluta dels populars.

-Informació basada en la premsa d'avui.
-

4 comentaris:

Antoni ha dit...

Està clar o no que el PP treballa per acabar amb el valencià i imposar el castellà a tots els valencians? El que han votat els diputats avui, en qualsevol país decent es qualificaria d'autoodi. Tots el règims totalitaris, incloent-hi el franquisme- és clar, han tractat d'imposar la llengua de la majiria dominat i han tractat d'aniquilar les minories. I això és el que fa el PP.

vicent ha dit...

I el PSOE també o pitjor, company Antoni. O és que no recordes el vot en contra del PSOE a l'exigència del valencià per a la funció pública i tot el que des de Madrid, o les Corts Espanyoles es fa contra les minories? No vull entrar a esmentar tots i cadascun dels moments en què el PSOE valencià ha demostrat la sedua poca estima i valua envers la nostra llengua, història i cultura. Els caps del partit, PSOE, tots parlen valencià, però en la intimitat, com feia una ex president espanyol del PP nom del qual no vull enrecordar-me'n.

Josep ha dit...

Efectivament, Vicent i Antoni, la primera vegada que Compromís va demanar l'exigència del coneixement del valencià per accedir a la funció pública, el PSOE va votar en contra de la mà del PP.

Anònim ha dit...

La culpa és totalment i absolutament la nostra, dels valencians. Si el PP no guanyara per majoria absoluta no podria aprovar res. No tirem la culpa a ningú perquè la culpa la tenim nosaltres. El PP l’única cosa que fa és passar el corró de la seua ideologia. No al PP en les pròximes eleccions.