L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 14 de març del 2011

Tavernes demana la revisió cadastral a la baixa després que el 2007 tinguérem una pujada sobre el 450%


Unanimitat de tots els partits en sol·licitar a la Gerencia del Cadastre de Valencia que duga a cap amb rapidesa una revisió dels valors cadastrals de les vivendes. Això fa temps que es va aprovar en ple, i ara ha estat noticia als diaris fa uns dies amb manifestacions de l'alcalde incloses. ¿Serà que s'acosten eleccions municipals? Bé, no passa res. Al que anàvem.

Tot el món sap com en el 2007 es va patir una forta revisió cadastral, i forta perquè derivava d'un fet: que des del 1983 no s'havia realitzat perquè sempre el PP, en el govern des del 1995, argumentava que millor esperar a que s'aprovarà el PGOU per no fer doble faena. La proposta del PP d'eixida podria haver estat bona i lògica si tot haguera anat bé, però el PGOU va tardar anys i pams en aprovar-se i, quan ho van fer (l'any 2004), al cap de poc ens va vindre de colp la pujada de 24 anys.  I el que segueix tot el món ho sap.

No cal ser massa llest per acostar-se a la platja o bé vore quan val ara un pis del poble que fa dos anys valia 300.000 euros per comprovar com els valors han abaixat i abaixat, de manera que el valor cadastral està lluny del de mercat. Els pisos han patit una disminució entre el 15 i el 25%,,  com bé ens recorda la premsa contínuament i això és un argument més per fer eixa revisió. Revisió en la qual estem totalment d'acord.

Enguany pagarem un index del 0'48,  o siga 8 dècimes per damunt del mínim que permet la llei. No és que siga gran cosa passar del 0'48 al 0'40 mínim, però algun euro s'estalviaria el veïnat. I sobre tot, demostraria la bona voluntat del govern municipal d'anar al mínim i afavorir els ciutadans que després d'eixe 450% de pujada s'ho mereixen. Perquè enguany, a falta de les xifres exactes, la pujada pot estar tal com es va anunciar fa temps en el ple sobre el 20% d'increment del valor de l'any passat. A juny ho sabrem.

-