L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 6 d’abril del 2011

Avui a Simat hi ha acte sobre els espanyols als camps de concentració nazí




El pròxim 5 de maig es commemora l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen on moriren uns 5 mil espanyols republicans que havien fugit de la Guerra Civil Espanyola. Un grup de joves simaters,  d'alumnes de l'IES La Valldigna, viatjaran junt amb membres de l'Ajuntament de Simat per retre homenatge als valencians i espanyols que van ser víctimes del nazisme.

El camp dels espanyols, així és conegut el camp de concentració de Mauthausen per la quantitat de republicans capturats pels nazis que acabaren en este camp austríac.

El viatge s'emmarca en la campanya contra l'oblit d'esta part de la història que promou l'associació Amical de Mauthausen i que cada any porta fins a este camp  desenes de joves espanyols, representants de diferents Instituts d'Educació Secundària.

L'alcaldessa de Simat, Agustina Brines, ha assenyalat que “és un privilegi poder format part de la delegació espanyola que retrà enguany homenatge als que van lluitar contra Franco per la llibertat i la democràcia”. A més “ per a nosaltres és molt important que els estudiants de Simat puguen fer este viatge a la història i que no obliden aquells homes i dones, molts d'ells valencians, que van morir lluitant per un món millor”, ha afegit.

Els professors d'Història de l'IES La Valldigna, Rosa Bono i Josep Ciscar, han coordinat els treballs d'investigació que han realizat els alumnes previs a la seua selecció. Josep Ciscar viatjarà junt amb els i les alumnes seleccionats i coordinarà la visita que inclou el camp de concentració de Gusen, el d'Ebensee i el Castell de Harteim que va funcionar com un centra d'eutanàsia.

L'Ajuntament de Simat ha programat PER AVUI DIMECRES la projecció oberta al públic del documental Mauthausen-Gusen: la memòria, del qual la Federació Escola Valenciana ha elaborat una guia didàctica, perquè els alumnes, els pares,  i els professors obtinguen la informació necessària abans d'iniciar el viatge i, expliquen les expectatives que ténen davant d'aquesta gran oportunitat. Igualment es farà una xarrada al poble quan finalitze el viatge per a contar les experiències.
 
- Remés per l'alcaldia de Simat
-