L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 21 d’abril del 2011

INFORME: El glamour cau de les llistes electorals



Enric Morera i el candidat i cantant de la Gossa Sorda, Josep Nadal

Les llistes autonòmiques i municipals valencianes no brillaran amb noms cèlebres en els pròxims comicis. Ni del món de la cultura, ni de l'esport. Compromís tanca la seua llista per València amb l'escriptor Ferran Torrent i el cantant de La Gossa Sorda, Josep Nadal, va de 9 en la d'Alacant. El PP té a l'exfutbolista Fernando Gómez en la llista municipal de Xiva, posen una nota de color en unes candidatures en les quals enguany ni tan sols brillen els fitxatges del món acadèmic.
 
Josep Nadal, el cantant de La Gossa Sorda, diu sobre la seua entrada al món de la política a través de les llistes de Compromís, tant a Pego, la seua localitat, com en l'autonòmica per Alacant que " simplement m'he plantejat si és correcte. He complit 34 anys i ha arribat un moment en el qual cal plantejar-se coses d'aquestes. No per res, sinó perquè considere que és important que la gent es comprometa políticament. I jo puc estar treballant en una cosa o en una altra, però el que sóc és un ciutadà, i açò d'entrar en política és un deure com a ciutadà".

El seu cas és, enguany, quasi excepcional. Repassant les llistes autonòmiques dels partits més destacats, el seu nom és l'únic que podria tenir estirada, al marge de l'estrictament polític, per a un electorat d'entre 18 i 30 anys. Fins i tot l'escriptor Ferran Torrent, que torna a les llistes autonòmiques de Compromís per València  és més un ganxo per a un electorat més veterà que un reclam per als nous votants. 

Malgrat la anecdòtica presència de Fernando a Xiva, resulten cridaneres les absències de personatges de renom en el món de la cultura o l'esport en les files dels partits popular i socialista. Fins i tot els fitxatges d'experts han decaigut, potser motivats pels temps de crisi que patim que fan a voltes més notables les errades de molts remeis. No obstant açò, n'hi ha en llistes com les d'Esquerra Unida, que incorpora en l'autonòmica per València el catedràtic d'Història Econòmica de la Universitat, Ramiro Reig, el docent i sindicalista Albert Sansano, o la investigadora sobre la dona Vicenta Verdugo , o en la del PSPV, que compta com a cap de llista independent en la candidatura autonòmica per Castelló amb l'exrector de la UJI, Paco Toledo.

En el plànol municipal, es donen casos de celebritats que hi aporten el seu gra d'arena,  cas de l'excapità del València CF Fernando Gómez Colomer, que torna a la política com a número tres de les llistes municipals del PP a Xiva. Compromís també suma altres noms destacats en les seues llistes municipals, com els de l'escriptor Pasqual Alapont a Catarroja o l'expresident d'Escola Valenciana, Diego Gómez, que es presenta tant en un lloc testimonial en la llista autonòmica, com en un d'eixida —el dos— a Alzira.

Malgrat la anecdòtica presència de Fernando a Xiva, resulten cridaneres les absències de personatges de renom en el món de la cultura o l'esport en les files dels partits popular i socialista. El que deiem de titular, el glomour ha caigut de les llistes electorals.
-