L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 15 d’abril del 2011

No hi ha diners per prevenció i extinció d'incendia però si 785.000 euros en primes per a directius de l'empresa.



 
La noticia saltava ahir en la premsa filtrades pels sindicats: els directius de l'empresa Vaersa, que ha vetlar per la prevencio i extincio de focs forestals a les terres valencianes han cobrat 785.000 euros en primes. Tot això, després dels retalls que el Consell de Francisco Camps ha fet i de manera dràstica en les partides per a la vigilància, prevenció i extinció d’incendis, a més de deure molts diners a les empreses implicades. 

No hi ha diners, però si per allò que es vol hi haja, ha vingut a dir el candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, que ha demanat al conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, “explicacions públiques a la ciutadania de per què diners d’una empresa pública com Vaersa se’n van a les butxaques dels seus directius. Eixos recursos haurien d’estar destinats per a mitjans humans i materials per a la vigilància, la prevenció i l’extinció d’incendis”. 

Enric Morera va ser el primer representant polític en criticar i denunciar la lentitud i la falta de recursos per actuar en els incendis declarats la setmana passada en les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida i la Marina Alta. Ara ja només és Morera: sindicats i altres partits s'han afegit per a confirmar el que Compromis denunciava: falta de recursos, retalls en vigilància, prevenció i extinció d’incendis i com mentre els treballadors es queden sense faena es donen 785.000 euros en primes a directius de Vaersa.

Eixa quantitat ha estat donada a conéixer per un sindicat molt implantat en eixa empresa i si ho diu, “és perquè tindran una informació real i veraç, per tant, no ens conformem amb les declaracions de Cotino, qui diu que res d’això és cert, i volem saber tota la veritat. En menys d’un any hem patit una sèrie d’incendis molt greus a les comarques centrals perquè la Generalitat no disposa dels mitjans suficients. Perdem el territori, els espais naturals i es posen en perill les propietats i les persones, per això, cal més accions, cal més inversió i menys visiten propagandístiques buides de continguts i de compromisos, com fa el PP” concloïa Morera.

- De la premsa i la nota de Compromís-Bloc 
-