L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 4 d’abril del 2011

Retiren la màquinaria en el paratge Font del Barber i la Sangonera



 El Grup d’Esports de Muntanya de Benifairó (GEMB), amb el recolzament del Grup Muntanya Valldigna (GMV) i del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna (CETV) es feliciten per la retirada de la maquinària del paratge comprés entre la Font del Barber (Benifairó) i la Sangonera (Tavernes) que, després de l’ incendi produït el 2008 que cremà dues de les màquines, van ser abandonada per l’empresa adjudicatària de les obres de reforestació que es realitzaven. De fet, els darrers dies el Grup d’esport preparava una nota de premsa per denunciar públicament el greu perill mediambiental potencial que suposaven estes màquines per a l’ecosistema de la zona i per a exigir la seua retirada.

La retirada s’ha produït els darrers dies per una denúncia d’un particular.
Sembla, per tant, que la retirada s’ha produït els darrers dies i, segons fonts de l’associació esportiva, podria tindre el seu origen en una denúncia formulada per un particular que va observar un grup de ciutadans de nacionalitat estrangera que els darrers dies havien estat desmuntant les màquines amb soldadors per a la venda previsiblement dels materials.

Deixadesa i irresponsabilitat de l’empresa adjudicatària i la Conselleria.
No obstant la retirada, els grups de muntanya  denunciem la deixadesa i la irresponsabilitat de les empreses adjudicatàries del projecte constituïdes en Unió Temporal d’Empreses, “Los Serranos, S.A.” i “Monroyo Industrial, S.L.”, i en el seu defecte de forma subsidiària, de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana. En una primera instància, per no haver procedit a la immediata retirada de la maquinària cremada i en una segona,  derivada de l’anterior, per haver posat en greu perill ambiental aquest paratge d’alt valor paisatgístic, cultural i ambiental; donat els greus efectes que poden provocar el vessament dels productes químics dels motors i dels combustibles.

Així mateix les associacions d’esports anuncien la convocatòria d’accions per tal d’assegurar i certificar que la demora en la retirada de la maquinària no ha provocat cap efecte sobre la fauna, la flora o les aigües subterrànies que travessen la zona i, en cas contrari, demanar responsabilitats i reposició de la zona a la seua situació inicial. És per això que el GEMB també anuncia que demanarà el suport i el recolzament dels ajuntaments, ja que durà l’aprovació de mocions al respecte als plenaris.

- Remés per les entitats esmentades
-