L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 16 de maig del 2011

ARTICLE D'OPINIO: LLORCA


El dimecres 11 de Maig les entranyes de la terra murciana van tremolar, provocant un sisme de magnitud 5,1 en l'escala de Richter, deixant un total de 9 morts.

La Unitat Militar d'Emergència (UME) s'hi va traslladar ràpidament per a auxiliar les víctimes, muntant tres campaments. La seua tasca fou la de desenrunament, donar recer i menjar a les persones damnificades, així com muntar banys i dutxes per a la higiene de les persones que no podien entrar en les seues cases, afectades lleugerament unes, altres derruïdes o amb problemes en la seua estructura, que podran ser reparades, i unes altres necessàriament caldrà enderrocar-les. També repartir mantes, i aliments a les persones que no van tornar a les seues cases per por dels sismes de menor intensitat que s'han seguit produint.

En les primeres hores els militars han estat revisant casa per casa, acompanyant les víctimes a arreplegar articles de primera necessitat en unes llars, que possiblement passaran mesos abans que tornen a estar en condicions de ser habitades.

Però el problema més greu que s'ha originat en aquests campaments amb capacitat per a 4000 persones, és la massificació per una gran quantitat d'estrangers, en la seua majoria magribins, que no compten amb papers, que a més no tenien habitatge en la localitat, molts sense treball i fins i tot vinguts d'altres zones d'Espanya com Andalusia per a aprofitar-se de la situació, exigir al Govern cases, treball o simplement menjar i sostre durant un temps. Açò està dificultant les tasques dels militars de la UME per a prestar l'auxili necessari a les persones realment afectades.
Les persones afectades pel sisme ateses en aquests campaments, són poques, ja que en la seua majoria compten amb familiars o amics que els ajuden. No obstant açò, els militars es troben desbordats per aquesta gran onada de persones, que s'han presentat en la zona i que mantenen una actitud de falta de civisme, que no usen les dutxes, dormen en terra i no col·laboren en cap tasca d'ajuda als damnificats. 

Aquests equips dels militars són de gran valor econòmic. No obstant açò, possiblement es veuran obligats a deixar-los abandonats, a causa que en aquestes circumstàncies no podran retirar-los. En només cinc dies han sigut objecte del robatori de les aixeteries instal·lades en els banys d'emergència que l'ajuntament i els militars van proporcionar. Atès que hi ha hagut talls d'aigua pel trencament d'algunes canonades, s'ha repartit aigua; no obstant els contenidors plens de botelles retinguts per a repartir a les hores dels menjars, estan sent robats. Els excrements en els banys es troben per onsevulla, fent quasi impossible el seu ús.

Ara es presenta un greu dilema per al Ministeri de l'Interior, que ha actuat amb rapidesa i eficàcia per a atendre als damnificats. Es troba amb el problema de desallotjar a totes aquestes persones, que no tenen res a veure amb el sisme, que s'han anat concentrant a Llorca, ja que podria acabar sent un espècie de gueto o refugi per a emigrants sense papers. A causa d'açò s'ha volgut censar a les persones allotjades en les carpes, sense poder res més que identificar i censar a unes quaranta famílies, els altres no tenien cap identificació espanyola.
 
Rocío Matamoros Valdés
-

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Als articles d'opinió no s'admeten comentaris.