L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 30 de maig del 2011

Compromís qualifica a Font de Mora i a Camps de traidors a la identitat valenciana

Enric Morera, diputat electe de Compromís i secretari general del Bloc, considera que l'anunci del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, d'habilitar una línia lingüística única d'un terç de castellà i valencià i fins un 33% d'anglès  "és una notícia molt trista que confirma que el Consell de francisco Camps s'ha posat del costat de l'extrema dreta que vol tirar fora de la vida pública la llengua pròpia d'aquest país". "Font de Mora i Camps es confirmen avui com uns traïdors a la identitat valenciana i algun dia hauran de donar comptes a la història per aquestes accions tan lamentables", ha sentenciat.
 
Morera ha fet una crida per fer "un front comú de tota la societat que estimi el valencià per a deixar ben clar al Consell de Camps que vol les línies en valencià, que són sinònim de normalitat i de pluralitat ". 

El secretari general del Bloc ha afirmat que Camps és el president més antivalencià de la història del nostre país i un perseguidor de la cultura valenciana, recordant que s'ha carregat  el doblatge en valencià, el teatre i la música en valencià i ara vol carregar-se les línies en valencià i el treball de professors i pares per recuperar el valencià a l'escola.

Morara ha recordat que ja ho va dir en les últimes sessions de control al president de la Generalitat i avui, després de l'anunci de Font de Mora ho torna a confirmar "Camps és un traïdor al poble valencià i ho demostra dia a dia amb les seues polítiques antisocials i antivalencians", ha afegit. 

Compromís afirma que una setmana després de les eleccions, "el PP ja mostra la seua veritable cara i comença a anunciar el copagament mentre avui, el conseller Font de Mora amb la complicitat del president de la Generalitat, confirmen que volen acabar amb les línies en valencià i amb l'ensenyament en la nostra llengua".

Compromís es posarà en contacte amb les associacions que defensen el valencià i posa a la seua disposició  el grup parlamentari en les Corts i els seus regidors "per articular les accions necessàries per evitar que vaja endavant aquesta iniciativa antivalenciana articulada per l'extrema dreta del PP ".



MÉS INFORMACIÓ

http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-figueres-dice-perderia-porcentaje-valenciano-favor-competencia-linguistica-tres-idiomas-20110530135313.html

http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-compromis-dice-font-mora-camps-confirman-traidores-identidad-valenciana-20110530134630.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/05/30/font-mora-une-linea-valenciano-castellano-e-ingles/811359.html

http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-confederacion-gonzalo-anaya-cree-anuncio-font-mora-puede-perjudicar-valenciano-20110530165902.html?rel

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que ara entendrem millor els catalans en la defensa de la seua llengua abans i després de Franco. Ací ens hem oblidat d’allò de “valencià en l’escola” i abans d’això de la prohibició de jocs florals en valencià pel Sr Oltra Moltó natural d’Alcoi i Governador civil de València. Crec que ha arribat e moment que siguem més radicals en defensa de la nostra llengua.

Ja cauran ha dit...

La cara de vergonya em cau de vore a un "amic" del "poble"!!! que li parla a la seua filla de 2 anys en castellà perquè és millor! Vergonya! No és prou que deixem que ens roben els diners, sinó que també la identitat per una quadrilla de manipuladors. Si Jaume I alçara el cap!Han embrutat la nostra història, el nostre nom i fem que riure a tota Espanya perquè ens deixem governar per "presuntos" corruptes!
Vergonya!!

falcó ha dit...

Si les coses s'haguesin fet bé de primera hora, quan el PSOE, ara s'autodefineixen com els "socialistes valencians" (ni PSPV ni socialistes) governava la Generalitat Valenciana, el PP poca cosa podria fer. Per una banda perquè hi han certes coses que són molt difícils de enderrocar quan des del poder s'han fet bé perquè acaben quallant entre la gent que adquireix consciència sobre la realitat del llocque habita, la seua paculiaritat lingüística, la suea història, costums, etc., és a dir, la seua idiossincràcia que comparteix amb uns pobles i el fa diferent a uns altres.

El mal ja està fet. Aquest viatge, el mal no ens ha vingut d'Almansa, com deien els nostres avantpassats, els maulets enderrocats en la Guerra de Successió, aquella que el 25 d'abril de 1707 ens va guanyar el rei Borbó, Felip V i amb la que ens va eleminiar com a poble que no hem sabut recuperar. Ara el mal el tenim dins de casa nostra. Estem farcits de traïdors "botiflers", i de meninfots de poca vergonya.