L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 2 de maig del 2011

ELECCIONS 22 DE MAIG: EL BLOC I L'AGRICULTURA DE TAVERNES



 
Jordi Juan, candidat a l'alcaldia per Bloc-Coalició Compromís, ha confirmat que "posarem en marxa un Pla Estratègic perquè l'agricultura torne a ser un sector econòmic important i per poder obtindre taronges de més qualitat i sostenibles amb l'objectiu d'atendre la demanda del mercat del segle XXI i les noves exigències del consumidor europeu".

Jordi Juan ha assenyalat que cal anar cap a un nou tipus de producció de taronja i per aconseguir-ho el Bloc fomentará des de l'ajuntament la formació dels llauradors; la inversió I+D+i ; la professionalització del sector; la implantació real de la PAC (Política Agraria Comú) i la promoció de les taronges de Tavernes.

El candidat del Bloc ha assenyalat que els objectius són "millorar la renda del nostres llauradors. I les accions a fomentar són la formació dels gricultors en les noves tecnologies. Volem aconseguir que l'agricultura torne a ser un sector econòmic important i per això cal posar també a l’abast dels llauradors tots els programes d’ajudes i subvencions perquè se'n beneficien".

Jordi Juan ha assenyalat que "anem a treballar per situar la taronja de Tavernes en el lloc on sempre ha estat i veritable es mereix. La nostra idea és promocionar una Fira de la Taronja per a donar a conèixer les taronges de Tavernes i com no, crar la marca "Taronges de Tavernes" dins de la general de "Taronges de Valencia".

- Remés per bloc-Coalició Compromís
-

3 comentaris:

valldignenc ha dit...

En temes de marketing s'hauria de buscar la marca "Taronges de la Valldigna" i no de Tavernes, perque es podria confondre amb Tavernes Blanques, i a més, es un esforç que podria mancomunar-se amb altres poblacions valldignenques

Anònim ha dit...

volem viure de la taronja. el sector primari és per definició el fonamental i ací ha estat molt i molt descuidat. Jordi, tens un gran repte, traure a "flote açò"

llaurador que ja no llaura ha dit...

la idea es mol bona, pero els preus de la taronges que s'estan pagant son insuficients per a aquest tipus de conrreu "minifundi" mentre que als grans "latifundis" son molt rentables.

xiquets, per moltes bones polítiques que es porten a terme, es un problema de fons que sols es podrà solucionar si canvia el mode de les explotacions agrícoles valencianes.

per moltes bones polítiques que vulges fer, 5 fanecades de terra a 2 € l'arroba de taronges es contraproduent, es a dir, es perden diners. A més a més en les grans terres d'andalusia una persona des de dal d'un tractor pot portar 100 fanacades de terra, en tavernes per poder portar 4 terres que juntes no fan ni 12 fanecades, necesites a 6 persones, a 10 € el jornal,més el material, mes la gasolina, més, més, més....

el 2 euros d'andalucia et donen per a viure bé, els 2 euros de tavernes no et donen ni per a canviar els diners.

xiquets, el camp valencià te firmada la sentència de mort!!!