L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 26 de maig del 2011

INFORME: El TSJCV investigarà més enllà dels tratges de Camps




El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va anunciar ahir que investigarà a la cúpula del PP valencià per presumpte finançament irregular del partit a càrrec dels diners públics. El vicepresident Vicente Rambla, Milagrosa Martínez, David Serra, Yolanda García, més el ja imputat pel cas dels trages, Ricardo Costa, encapçalen la llista dels sospitosos.

Ahir el TSJCV es pronunciava favorablement respecte a la seua competència per a investigar el presumpte finançament il·legal del PP que sembla desprendre's de l'existència i les relacions amb el Consell de la trama Gürtel.

Les primeres pàgines de l'acte que va vore la llum ahir, emparenta sense rubor amb les millors trames judicials imaginades per John Grisham: "Francisco Correa Sánchez [...] presumptament liderava un grup organitzat de persones i empreses del qual formava part [...] Pablo Crespo [...] i altres imputats, la principal finalitat dels quals [...] era la relació d'operacions i organització d'esdeveniments per a captar negocis i fons en les Comunitats Autònomes de Madrid i València a través d'un conglomerat empresarial [...]. L'organització de Francisco Correa es va gestar a partir d'una relació directa amb responsables del PP en l'àmbit nacional [...]. Per a guanyar-se el favor dels responsables polítics i aconseguir una relació estable amb estes persones, el citat Correa [...] lliurava regals de tot tipus. [...] En desvincular-se l'organització nacional del citat partit polític de les empreses de Francisco Correa, l'organització crea una societat, Orange Market SL, que es trasllada a València, amb un responsable, Álvaro Pérez Alonso, [...] amb bones relacions amb les persones que ocupen càrrecs de responsabilitat en el partit i en la Generalitat".

Així comença un acte que no guanyarà el Pullitzer, però té tanta o més intriga que una novel·la de Perry Mason. I la conclusió, a resultes de tot açò, no és menys contundent: El TSJCV investigarà tant el finançament de les campanyes electorals del PP a València durant les eleccions autonòmiques de l'any 2007 i generals del 2008, en les quals aprecien la comissió d'un possible delicte electoral i un altre continuat de falsedat en document mercantil; com l'adjudicació entre 2005 i 2009 del stand de FITUR a Orange Market, en la qual alts càrrecs del PP en la Generalitat Valenciana podrien haver-hi comés delictes de prevaricació i suborn.

El vicepresident del Consell, Vicente Rambla, que ahir sonava com a futur home fort en el pròxim Consell de Camps, la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez (en l'època de les adjudicacions de Fitur, consellera de Turisme), els diputats Ricardo Costa, David Serra, Yolanda García, i el cap de gabinet de l'Agència de Turisme, Rafael Betoret, més la gerent dels populars valencians, Cristina Ibáñez, i l'extresorer del PP estatal Luis Bárcenas, serien els homes del PP als quals les investigacions assenyalen com a sospitosos dels presumptes delictes. Francisco Camps quedaria al principi exclòs de la causa, encara que podria incorporar-s'hi al llarg de la investigació.
En un principi se'n quedaria fora Pedro García, l'exdirector general de RTVV, ja que la sala no es considera competent per a investigar els presumptes delictes de suborn i prevariació per les adjudicacions relacionades amb la visita del Papa a València.

A les hores de conéixer-se l'acte, el PPCV llançava un breu comunicat apuntat que la formació "respecta, com no pot ser d'una altra manera, l'actuació de la justícia", i matisa que l'acte és "estrictament competencial", és a dir, "únicament es declara competent per a investigar, però ni jutja ni imputa a ningú". En canvi, el PSOE anunciava la seua intenció de sol·licitar que la "causa dels trages" se sume a la investigació judicial del possible finançament il·legal en un mateix procediment, en considerar possible que el president de la Generalitat, Francisco Camps, haja sigut "partícip d'eixa associació de malfactors".

El portaveu de Compromís, Enric Morera, apuntava que tot l'assumpte suposa un "clar desprestigi de les institucions valencianes, l'únic i exclusiu culpable del qual és el president del PP valencià, Francisco Camps, amb la complicitat de tot el seu equip i també de la cúpula del PP de Madrid". El dirigent valencianista preguntava a Mariano Rajoy si estarà al costat de Camps com va dir en la campanya, "i si l'acompanyarà als tribunals per a respondre sobre el presumpte finançament il·legal del PP, i sobre la falsedat, en la qual també s'investiga la campanya de 2008 en la qual Rajoy era el protagonista, en tractar-se d'unes eleccions generals".

La coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, recordava que "el més trist de tot és que sabíem que açò, un dia o un altre, passaria". A més, recordava als interessats, "les eleccions no absolen ni condemnem, malgrat les intencions del PP de convertir-les en un plebiscit. Esperem que esta investigació arribe fins al final". En el cas que es demostren els delictes pels quals s'acusa al PP, concloïa "entendrem la manera ignominiosa en la qual va guanyar les eleccions".

- Font: L'Informatiu (Foto Lucia Gascon de l'Informatiu)
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara de qui siga comptència que ho investigue i esperem que arriven a la fi de tot aquest assumpte, mentrestant, no hem d'oblidar la pressupció d'innocència.

Anònim ha dit...

I per molt que Canal9 diga "cohecho", és suborn... SUBORN... Eixa es la transparència del oPPus dei...

Anònim ha dit...

Molta imputació, xo quant pensen tancar a la preso a camps

Anònim ha dit...

Ei! Li heu vist bé la cara al paio. Hostia, tio! O s'acaba de menjar tres plats de paella a caramull i el cinturó li apreta el ventre o l'han pillat fora de joc i no traga prou saliva?