L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 21 de maig del 2011

No cap vot en blanc


El vot en blanc no és pot considerar simplement un vot simbòlic des del moment que té també efectes en el resultat: posa més difícil que els partits menuts entren a les institucions, siga la municipal o l'autonòmica.

Eleccions municipals
Els partits han d'obtindre el 5% per optar a regidors. Eixe 5% es calcula sobre els vots vàlids emesos i els vots en blanc són "vots vàlids" en les eleccions municipals, per tant quan més vots en blanc hi haja més li costa a un partit obtenir un regidor. No cal ni dir a qui beneficia el vot en blanc. 

Eleccions autonòmiques
En les eleccions autonòmiques la cosa canvia. Cada comunitat es regeix per les pròpies lleis i cal saber que en la valenciana el percentatge mínim d'entrada a les Corts és del 5%.

Atenció: eixe 5% calculat sobre el conjunt de vots emesos, és a dir els blancs i també els nuls. Votar en blanc o nul té l'efecte d'elevar la barrera d'entrada a partits minoritaris com són EU i  la Coalició Compromís.

S'ha de recordar que l'Estatut valencià aprovat pel PP i pel PSOE té com a barrera per entrar a les Corts Valencianes el 5% i no del 3%, com tenen altres comunitats. I això és una dificultat afegida, perquè  en la nostra terra es necessiten molts més vots que en altres comunitats, i es propicia més el bipartidisme en les Corts.

Informació de l'article El País "Voto protesta: nulo o abstención" publicat avui en l'edició impressa.

-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Fora la llei d'hont

Anònim ha dit...

Amunt el BLOC, COMPROMIS i JORDI JUAN!!!! Cotorra, suposem que aniras informant-nos quasi en temps real del recompter :-)

Anònim ha dit...

acabe d'escoltar a la radio que els primers escrutinis donen els següents regidors: 9 PP, 4 Bloc, 3 PSOE, 1 EU. Encara es prompte per emetre opinions, pero es veu com el BLOC duplica la representació!! Enhorabona! ja vorem com es queden els residuals de la llei d'hont. Sense tanta dispersió de partits i havent-se presentat COMPROMIS, estariem parlant quasi segur d'una majoria NO ABSSOLUTA del PP, ahi queda.

Anònim ha dit...

21;15h... PP 8, BLOC 5, PSOE 3, EU 1.

La cosa es planteja interessant... ara que governen com puguen en minoria! i a vore si EU es consequent i no es ven al PP

valldigna.accessible ha dit...

21:18h... 22% escrutat:
PP 9
BLOC 4
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

escrutat el 33% igual distribucio

Anònim ha dit...

21:30h
PP 8
BLOC 5
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

21:35h
PP 8
BLOC 5
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

21:45
PP 8
BLOC 5
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

22:00 80.66%
PP 8
BLOC 5
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

22:15
PP 8
BLOC 5
PSOE 3
EU 1

Anònim ha dit...

Enhorabona al BLOC, el veritable guanyador de les eleccions municipals 2011 a Tavernes de la Valldigna.
Ara a evaluar si compensa o no fer algun tipus de pacte o no.

Anònim ha dit...

dades "oficials" escrutat 84'30%
PP 8 regidors
BLOC 5 regidors
PSOE 3 regidors
EU 1 regidor

Anònim ha dit...

Enhorabona!!! Amunt Jordi i el Bloc!!! Veritables guanyadors a Tavernes!!! Fruit d'un bon treball i constància!!

Anònim ha dit...

Bueno, a la vista dels resultats el lògic és pensar en un pacte d’esquerres amb Jordi d’Alcalde, perquè el que està clar és que Manolo no pot seguir i l’alternativa és clara i merescuda. Avant i sort.

Anònim ha dit...

No deurieu de pactar, que governe a soletes Manolo, vosaltros a plancharli tot lo que no vos agrade, aixina que se li veja el cul a tots els xulos eixos. Ah, no se escriure en valencià, es nota no? pero se me enten, crec. Gracies.