L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 8 de maig del 2011

Parlar valencià és un defecte, un greu defecte


Els valencianoparlants tenim un defecte. Un greu defecte. I potser no som conscients que el tenim.
Per això potser cal l'ajuda desinteressada d'alguns polítics perquè ens ho recorden: Parlar valencià és un defecte!

Sí, com heu llegit: Parlar valencià és un defecte!  I sino que li ho pregunten a  l'alcaldessa de Torrent. No sabem si serà també motiu d'excomunicació o d'anar a l'infern. Tranquils, que tot s'arribarà. Un cas més d'autoodi, en aquest cas elevat al cub.

Ho comprovem? Ací mateix 
Vergonya, cavallers, vergonya.

-
-


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina vergonya de governants politics

paco bo ha dit...

Increïble que hui en dia tinguem que aguantar aquestes coses! Fora el pp per favor. Marginadors de la nostra llengua!

Anònim ha dit...

Al final tots els del pp son iguals. Perquè han de donar tantes explicacions?

jc ha dit...

ja ho diuen; de fora vindran i de casa ens tiraran.
que poca vergonya.

Anònim ha dit...

quines ganes teniu d'interpretar les coses com voleu. el defecte no és parlar en valencià, la xica diu que te el defecte de quant està parlant en castellà, sense adonar-se'n es passa al valencià perqué sempre ha parlat el valencià. quines ganes de marejar.

falcó ha dit...

I un efecte molt gran diria jo, no sols parlar-lo sinó, fins i totg, defensar-lo. Quan he escoltat le veu que deia això de "¡Habla en castellano!" al video, m'ha caiugut el món als peus. De veritat dubte que això siga real. Crec que és un muntatge perquè, per una banda, no crec que a hores d'ara encara hi haja gent capaç d'això, d'espetar un orador parle d'una o altra manera determinada (després posaré uns exemples), o de que hi haja gent capaç de rebaixar-se fins al punt que ho fa la senyora alcaldable. Passe que el candidat de Vila-real, amb ressignació, accepte parlar amb la llengua de l'IMPERIO, però que una persona considere que parlar d'una o altra manera o amb una o altra llengua és un defecte, doncs, ¿Què voleu us diga? Que això sols passa al País Valencià. En cap altre lloc un representant del poble hauria dit semblant burrada o cafrada, dieu-li com vulgau.

Sobre espetar un orador a que ampre una llengua o una altra per exepressar-se, sols faré unes preguntes. Què penseu contestaria Pep Guardiola a un periodista que li espetara s'expressara en castellà quan respon un periodista que li ha preguntat en català, anglés o italià. (Guardiola parla, a més de català i castellà, l'anglès i l'italià) O Què creïeu respondria José Maurinho si quan respon un periodista anglés o italià (també parla eixes llengües) en la llengua que ha estat interrogat algú del públic li demanara ho fera en castellà. Doncs, la resposta, amb certes diferències, ja podeu imaginar-vos quina seria.

Probablement, l'un d'una manera més diplomàtica i l'altre molt més directe i fins i tot irònic, respondrien que si no entenen el que està dient, que n'aprenguen.

Anònim ha dit...

es sent clarament de fons en el vídeo. "Habla en castellano", el qual vol dir que no volen ni sentir parlar en valencià!!

rpb ha dit...

Que fort em sembla, demanar disculpes de parlar amb la llengua materna.
No em sembla be. Meny mal que jo si parle valencià i no demane perdó per parlar amb la llengua que els meus pares amb molt d'orgull m'ensenyaren.

Yoli / Lectora de 1994 ha dit...

No es ninguna vergonya, es clar que si parla en valencià i hi ha persones d'altres paisos o de castella la manxa que no l'entenen, tindran que parlar el castella que es una llengua a nivell espanyol molt utilitzada.
Aquesta dona que es disculpa diu que per a ella es un defecte perque esta acostumada no esta insultant a la llengua en si, si no ens dona una raó per a disculparla si canvia de idioma sense donar-se conte.
Amunt el PP que sera l'unic partit que ens traura de la crisis.