L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 9 de juny del 2011

9 de juny: Concentració a València pel valencià



 Escola Valenciana ha convocat per a hui dijous, dia 9 de juny, concentracions a tot el País Valencià en defensa de l'ensenyament en la nostra llengua. Per això t'engresquem a que hi participes i hi vingues amb nosaltres.
València: 19.00h Plaça de la Mare de Déu. Ens veurem a les 18.45h a la Porta dels Apòstols de la seu.
T'hi esperem!



“SI LES LLENGÜES NO FOSSEN IMPORTANTS,
NINGÚ NO VOLDRIA SILENCIAR-LES”
(JOAN FUSTER)
Desenganyeu-vos: açò de Font de Mora no són ocurrències, mesures absurdes i improvisades.
Són atacs directes i frontals a la nostra manera de pensar, de parlar i de viure.
El conseller d´Educació no fa una altra cosa que no siga seguir la consigna que tan clararament va expressar el President de la Generalitat Valenciana en un multitudinari sopar durant el mes de febrer, per descomptat en castellà: “Aquí es donde está la gran batalla ideológica, en la educación”.
Dit i fet: l´eliminació de les línies en valencià que se´n deriva del model trilingüe proposat per Font de Mora no és una altra cosa que un altre míssil llençat contra el sector educatiu, un camp de batalla per a ells.
¿O algú es creu que els nostres fills, els nostres alumnes, nosaltres mateixos, tenim les mateixes oportunitats d´escoltar, parlar, escriure i llegir en valencià/català?
És un altre míssil cap a la nostra cultura, cap a la llengua que una generació –la dels nostres pares, que no pogueren aprendre a llegir en  valencià/català – aconseguí d´introduir als col·legis, als ajuntaments, als diaris, a les associacions, als mercats, a la publicitat, a les empreses, a la televisió…
I, nosaltres, que hem aprés a llegir en valencià, deixarem que ens ho prenguen tot?
Camps i companyia es prenen l´educació com una batalla. Ho han dit claríssimament.
Així les coses: o els aturem o acabaran amb tot i amb tots els que no pensem com ells. Potser siga l´hora que comencem a plantejar-nos ATURAR EL SISTEMA EDUCATIU.
No podem tolerar més agressions. Ja n´hi ha prou!
SI ES CARREGUEN LES LÍNIES EN VALENCIÀ,
ATUREM EL SISTEMA EDUCATIU

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat es que no m'agrada. Em pareix indignant, pero ja heu van dir que ho farien abans d'eleccions. Primer l'educació, despues la sanitat.
L'altre dia vaig sentir una tertulia a la radio sobre el tema. I de les 4 persones que hi havien parlant, tres estaven a favor d'estes reformes. Entre ells el representant d'educacio dels centres catolics.

Anònim ha dit...

És normal en l'església católica.
Ja se sap que Jesucrist no parlava la llengua del poble, sinó el llatí dels romans invasors.