L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 8 de juny del 2011

El TSJCV declara inconstitucional la falta d'informació del govern Francisco Camps a la coalició Compromís

         El grup pàrlamentari Compromís

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) considera que la negativa del Consell a informar a la coalició Compromís sobre la contractació d'empreses relacionades amb la trama Gurtel és inconstitucional.
 
El TSJ ha instat al govern valencià a facilitar la documentació que havia sol·licitat Compromís sobre la trama Gurtel.  Compromís té realizades 1.508 peticions de documentació de contractes del Consell amb empreses sospitoses d'estar relacionades amb la trama Gürtel i ha rebut 1.508 respostes negativa per part del govern de Francisco Camps per accedir als documents. Ara, la sentència de TSJCV en resposta a la denúncia presentada per Compromís  declara inconstitucional la negativa del Consell.
La diputada de Compromís, Mònica Oltra, manifestava ahir la satisfacció per la sentència i afirmava que és una prova del treball del seu grup contra "l'abús de poder" . "La sentència és fruit del treball de Compromís, de no deixar que es vulneren els drets dels diputats" ha afirmat Oltra, qui ha instat al Govern valencià que els remeta de forma immediata tota la documentació sol·licitada.
Le legislatura acaba els pròxims dies i potser per això el diputat de Compromís, Enric Morera,  assegurava que "no és difícil" buscar la documentació i únicament cal prémer el "botonet" de l'ordinador amb el CIF de les empreses afectades  i si no estaran "vulnerant la Constitució".
Compromís feia les declaracions en la presentació en Les Corts del que serà el nou grup parlamentari i  ha sostingut que aquesta sentència "acaba" amb l'estratègia del Consell de respondre "el que li dóna la gana" davant les preguntes de l'oposició i ha advertit que el TSJCV "marca" un precedent que haurà de ser tingut en compte en la legislatura que comença el dijous.
-

1 comentari:

Valencià de Tavernes ha dit...

quin gust dona veure als 6 representants de Compromís a les Corts!!!
Poc a poc anem fent...