L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 20 de juny del 2011

Hem caigut "pa l'Àfrica" amb el govern de Camps, del PP



 Vettel, un dels participants en la Copa Europa Formula 1 de València els dies 25 i 26

La Generalitat  anuncia retallades d’un 25% a les federacions esportives valencianes i en alguns programes d'especialització fins el 50%. Les federacions s’han de repartir 3’5 milions d’euros per atendre tot l’esport valencià, però això sí, la Generalitat pagarà 20 milions d’euros per la Formula 1.

L'esport federat valencià viu cada any pitjor gràcies al govern de Francisco Camps, del PP, amb retallades continues que situa a desenes d'entitats esportives "a la vora de l'abisme" com alerta Confecom, l'entitat de les federacions esportives valencianes. La "tisorada" anunciada per la Secretaria Autonòmica d'Esports s'acosta al 50% en alguns programes de tecnificació que preparen les promeses valencianes d'elit. La nova rebaixa situa la inversión pública en 4,39 euros /valencià, de les més baixes d’Espanya i només per davant de Ceuta.

Les conseqüències: les federacions es voran obligades a ajornar competicions o no anar-hi, acomiadar tècnics i administratius o suspendre programes de tecnificació i especialització per falta de fons, segons alerta Confecom.

La preocupació és gran i per fer-nos una idea cal recordar que el  Consell destinarà set milions d'euros a l'esport valencià en 2011, la mateixa quantitat que l'any 1998, però el bo i millor de tot, segons ha recordat José Gómez, president de Confedecom, “és que la meitat d'aquests set milions són per pagar el funcionament del Consell de l'Esport i les nòmines dels alts càrrecs de la Generalitat”.

Les federacions comparen els 3,5 milions que rebran realment amb els 20 milions d'euros que s'estima pagarà la Generalitat a l'empresa de Bernie Eclestone pel Gran Premi de Fórmula 1 a celebrar a València entre el 24 al 26 de juny: "Tot s’ho emporta la Fórmula 1, la vela i els cavalls” ha protestat Concepció Rico, presidenta de la Federació Valenciana de Gimnàstica.

I es dóna el cas, diuen els afectats, que el Consell encara no ha liquidat la subvenció de 2010 a la majoria de federacions.  Les comparacions són odioses però les federacions assenyalen que "a la Rioja els donen el doble que ens donen ací, i no cal parlar del que es destina a Catalunya o Andalusia”.

La Junta d'Andalusia ha destinat gairebé 13 milions d'euros a la promoció i el desenvolupament de l'esport base a la regió. Els incentius concedits a les 61 federacions territorials  sumen gairebé 8 milions d'inversió per a activitats de promoció, identificació de talents a l'escola, preparació de seleccions andaluses i organització de campionats. I a més , es destinen 2’3 milions d’ajudes als clubs  per participar en competicions oficials , mentre que es destinen 1’5 milions a organització dels campionats, que han comptat amb l'assistència d'uns 11.300 atletes de 17 especialitats.  A tot això, cal sumar 350.000 euros dels programes de tecnificació desenvolupats en centres de rendiment.

Andalusia està més prop d’Àfrica que no pas nosaltres, els valencians. Ara, nosaltres som els que hem caigut “pa l’Àfrica” amb el PP i el president Camps. Una cosa més que sumar a la retallada d’ajudes a la Federació de Societats Musicals, a les Trobades d’Escoles en Valencià; als endarreriment en les ajudes a la dependencia, a l’edició de llibres i premsa en valencià, a les produccions teatrals…. tant i tant que faríem el llistat interminable. Res: “pa l’Àfrica”.

-    - Basat en una información del diari Levante

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que tenim que fer; es el que ha triat la majoria absoluta de tots els valencians.espere que a les properes eleccions s'enrecorden de coses com aquestes.

papichulo ha dit...

Jo no sé cap on hem caigut, el que sí que sé, es que cada cuatre anys guanyen les eleccions i governen perque el poble li ho demana. No com passa a Tavernes, per molt legal que siga, que governen sense guanyar les eleccions.
Visca el tripartito, que ens ha convertir Tavernes en un pais multicolor....