L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 6 de juny del 2011

La Plataforma de Centres de Musica Autoritzats protesta davant de Conselleria

La Plataforma de Centres de Música Autoritzats ha protagonitzat una protesta a les portes de la Conselleria d’Educació perquè el conseller Alejandro Font de Mora no els ha rebut “per problemes d’agenda”. Molts professors de les escoles adscrites a societats musicals valencianes estan sense cobrar perquè pateixen la greu retallada de les ajudes d’un 54%.

El portaveu de Compromís en matèria cultural, Josep Maria Pañella, ha manifestat que “el govern de Camps ha mentit. No ha solucionat el conflicte amb les societats musicals i l’ensenyament de la música en la nostra terra corre perill. Que no isquen en públic dient que són els defensors de la identitat valenciana perquè estan posant en perill la nostra cultura i la transmissió de la nostra riquesa musical”.

El diputat ha afegit "Font de Mora no sols s’ha proposat eliminar l’ensenyament en valencià, sinó que també ja fa temps que ha certificat la defunció dels Centres de Música Autoritzats, els quals han patit una retallada de les ajudes entre el 2010 i 2011 d’un 54% i hui en dia els professors d’estes escoles estan sense cobrar”.

La coalició Compromís ha assegurat que estaran colze a colze com han estat fins ara amb la Federació de Societats Musicals i s'han posata la disposició de la Plataforma de Centres de Música per a defensar els seus interessos en les Corts i en tots els ajuntaments valencians on tenen representació.

Pañella ha afirmat que és “una greu immoralitat el que fa el Consell amb les escoles de música" i que " assistim a la major maniobra de genocidi cultural per part del PP. Pretén eliminar l’ensenyament en valencià dels centres públics i vol que desapareguen també les escoles de música. Per això la retallada de més de la meitat i el conseller no té valor de donar la cara”.

Compromís ha anunciat que donarà suport a totes les mobilització i totes les accions que es convoquen per demanar una rectificació i una solució a un conflicte creat per un govern  que es mostra com a enemic de la cultura i de l’ensenyament.

MÉS INFORMACIÓ

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/06/07/centros-ensenanza-musical-lanzan-pulso-consell-recorte-54/813695.html
 
 

-