L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 18 de juny del 2011

L'IES Jaume II el Just organitza una tancada de protesta per l'eliminació de serveis educatius

 
Davant la decisió unilateral i arbitrària per part de la Conselleria d’Educació de tancar els cicles formatius d’FP d’Informàtica d’horari nocturn a l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el claustre d’aquest centre vol fer les següents consideracions:
 
1.- No te cap sentit tancar uns cicles nocturns ja consolidats en un centre on funcionen de forma exemplar i eficient des de fa més de 12 anys, i menys sense haver realitzat cap consens ni planificació prèvia.

2.- Pensem que no és de rebut que en un context de crisi es malbaraten diners públics desaprofitant unes infraestructures per acondicionar-ne altres noves a Gandia. En lloc de desvestir un sant per tal de vestir-ne un altre, ¿per què no fomentar la lliure competència entre tots dos centres el qué redundarà en una millor exel·lència educativa?

3.- Costa entendre que es deixe a la Valldigna sense una família de FP, sense cap contrapartida, empobrint la seua oferta educativa i possibilitats de creixement, mentre es centralitza una vegada més a un nucli com Gandia, on ja existeix una més que suficient xarxa i oferta educativa. El mapa escolar de l’FP s’ha de fer amb criteris de racionalització, territorialització.

4.- Els cicles actuals són nocturns, amb els que la gent que treballa pot seguir la seva formació desprès de la jornada laboral. Al posar-los vespertins en Gandia és nega a les treballadores i treballadors aquest dret bàsic i fonamental.

Davant la manca d’explicacions o arguments per part de la Conselleria, la qual prefereix disminuir la diversitat educativa, eliminant el cicle nocturn que ha vingut molt bé a estudiants i treballadors de Tavernes, Simat i Benifairó de la Valldigna, Favara, Cullera, Xeraco, Xeresa... creguem que es injust i incoherent no permetre el cicle nocturn.

La Comunitat Educativa de l'Institut Jaume II el Just planteja la necessitat d’engegar una campanya de mobilitzacions per tal d’oposar-se a la decisió unilateral i arbitrària per part de la Conselleria d’Educació de tancar els cicles formatius d’FP d’Informàtica d’horari nocturn. El proper dimecres dia 22 de juny, a les 20'30h., tindrà lloc una tancada d'alumnat, pares i mares, personal no docent, professorat i totes les persones que vulguen donar suport com a mesura de protesta.

-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acrod amb tú, cotorra. Però ara la meua pregunta és que va a fer Jordi i el seu equip per a evitar açò?. No ens heu informat de res i es una cosa que en preocupa. Imagine que Jordi ja haurà tingut contactes en la Conselleria i ja ens podreu avançar alguna cosa

capellà ha dit...

Ahir ja t'ho preguntava en un missatge que per cert no has publicat. Es que el nou govern no s'adonat que solucionar el problema del nocturn es prioritari en les primeres tasques de govern? O Jordi ja ha fet algunes gestions per a solucionar-ho?
Espere que aquest si que m'el publiques, donat que crec que en el d'ahir ni en el d'avui dic res inapropiat.
Gracies

papichulo ha dit...

A mi em sembla perfecte que es mobilitzen, però m'agradaria saber si estes persones ja han anat per alguna altra via de dialeg i de negociació per a poder mantenir els CF nocturns. L'alcalde s'ha menejat? Des de l'ajuntament han dit alguna cosa al centre? O simplement en l'ajuntament, el sr. Jordi no sap què fer?

Cotorra ahir en vaig defendre de unes acusacions que en feien i no me les has publicat. Es que ací també hi ha censura?

Xe quin cinisme ha dit...

Hi ha gent d'un cinisme acollonant.
Ara reclamen a Jordi, avui una setmana d'alcalde, que solucione un problema creat de fa mesos per la Conselleria, que és del PP, i que el govern del poble del PP que sabia el que venia no ha fet res abans per evitar-ho.
S'ha despreocat, com es va despreocupar d'accelerar les obres de l'institut nou, que ha endarrerit el funcionament més de 10 anys.
El problema i això ho sap tota la comunitat educativa del Jaume II ve de fa mesos i Manolo vidal i sus boys no han fet res per evitar-lo.

Amics de la Cotorra, no m'explique com sou tan bledes i publiqueu comentaris com els de dalt, que de manera subtil nomes busquen girar les culpes cap al nou govern quasn saben que els del PP ho sabien i no han fet res, perquè no volien quedar mal amb els jefes de Valencia.
Quin cinisme el d'alguns.

Senyor del PP: ara teniu l'ocasio de demostrar que voleu a Tavernes i que voleu traballar per Tavernes. Com que sou tan amics dels que han creat el problema, com que sou del mateix partit, aneu a Valencia, solucioneu-ho i després convoqueu a Tavernes mil rodes de premsa i feu notes explicatives que gràcies a vosaltres el problema s'ha solucionat. Ara teniu una bona ocasió de dmostrar que sou i voleu per a Tavernes realment.
No ho fareu perquè vos importa ben poc Tavernes, i mensy encara vos importa l'institut i l'educacio publica.

papichulo ha dit...

I si ho soluciona el PP? Per a que volem a Jordi?. A qui li toca solucionar el problema és a l'actual alcalde, o voleu que vaja Eduardo? per que si de ex-alcaldes es tracta podriem parlar amb ell i que vaja i que ho solucione.
Jordi.. menejat que la cosa corre pressa

capellà ha dit...

Si home, Manolo que treballe, i Jordi que cobre i que es faça fotos. Això es el que voleu per a Jordi, no? el que fa , que bé es este xic i quina formació que té. I el que no fa, es que Manolo es el que ho deuria de fer, però hui el que cobra és Jordi i el tripartito

Xe quin cinisme ha dit...

Papichulo i capellà, que sembleu ser la mateixa persona:

Anem a vore: no dieu els del PP que teniu interés i voleu un poble millor? I que tots hem de treballar per millorar el poble?
O només era boqueta?
A vosaltres, els del PP, no vos interessa el poble, ni voleu el poble ni es preocupeu pel poble: només els vostres interessos i fer mal a l'actual govern.
Jo estic segur que voleu que no s'arregle el problema si amb això l'actual govern perd 3 vots. Estic segur que preferiu 3 vots perduts a tots els cicles formatius.
I una coseta: Amb qui s'ha de reunir Jordi si el vostre partit no ha nomenat encara ni els consellers ni els responsables d'educació? Per què parleu de coses que no sabeu.

Cotorra, massa benevolent amb estos dos - no t'enganyes, són la mateixa persona- publicant-los les coses. I quin cinisme: ara demanen als altres pressa quan ells i el seu Manolo no s'han mogut per solucionar-ho quan començava el problema.

Anònim ha dit...

Curiosa tàctica la del PP, problemes que han vingut per la seua mala gestió, volen ara que se solucionen a pressa i corrents; amb l'objectiu, veig jo, que si se solucionen serà per que és obligació de l'alcalde i sinó, serà per que Jordi no servix o no sap. Pense igual que l'altre comentarista, capellà i papichulo són la mateixa persona i que la cotorra no hauria de fer-li tanta propaganda. Supose que estareu tota la legislatura reclamant per coses que vosaltres ni s'heu preocupat, només voleu desprestitgi. Si aquesta és la vostra actitud a una setmana del nou govern, no vull ni pensar d'ací uns anys. PP = cinisme desmesurat. Ja ho hem vist en el cas dels escoltes/xòfers/chicos para todo de Manolo Vidal, exalcalde de Tavernes.

Anònim ha dit...

Manolo també cobra, del paro clar.
I cobra del paro gracies als diners que li pagava l'ajuntament, i bé està que li done un poc de profit al poble d'eixe paro que cobra gracies als nostres diners.
També te una bona ocasió per a fer merits per a d'aci quatre anys: que gestione la solució dels cicles nocturns.
Bé esta que intente solucionar-ho ara i que ens tape els ulls quan els darrers mesos d'alcaldia no ha fet res per parar-ho a pesar que ho sabia.

capellà ha dit...

Si,si... podeu dir el que vullgau, però per al nocturn, cada vegada li s'ha fa més de nit continuar a Tavernes, i Jordi sense fer res, però lo gros del cas és que encara ho defeneu.
Es de veres que no hi han consellers, però si que hi han secretaris autonòmics, directors generals, territorials, inspectors, etc... amb capacitat de decissió, però és més bonico estar sentadet sense fer res. Encara que igual Jordi no pot anar a solucionar problemes per que no té xòfer, i si és per això, ahí si que calle i vos done la raó perque és comprensible.
Això sí, el nocturn se'n va i Jordi sense fer res.Si de veres vol ser un bon alcalde deuria començar a demostrar-ho ja i conseguir que el nocturn es quede a Tavernes.

Xe quin cinisme ha dit...

De tots els personatges que dius ningú te capacitat per a modificar un decret de la Generalitat on s'ha de plasmar l'eliminació del nocturne. Es nota que no tens ni idea del que parles.

Ja ho he dit: el senyor Manolo Vidal i la resta de regidors sabien el que venia i no han mogut un dia per parar-ho.

Molt normal en un partit que durant 10 anys va ser incapaç d'accelerar l'institut nou i durant 16 que governa ha sigut incapac de empentar un projecte de reforma del IES JAume II el Just.

I molt normal en un partit que durant 10 anys no ha pogut posar una pedra en el Marenys 2A ni durant 6 anys ha sigut capaç de modificar el Pla General per impulsar els "seus" PAIs, ni ha sigut capaç de fer res per a la circumval·lació però això si, ha sabut fer una empastra darrere una altra: parking, piscina, hisenda en la ruina, finques del Vergeret fora del limit legal.

Bé, amic Papichulo-Capellà, ja t'ho dic en un altre lloc. Cada volta que parles li tires mes coses en contra al PP.

Sanitat Ambiental ha dit...

M'agradaria saber què es fumen capellà i Papichulo abans d'escriure ací.

Ha de ser una cosa molt forta que destrueix les neurones i afecta al fetge.

anonim ha dit...

El què es fumaran capellà o papichulo no ho sé però, que els que entreu al joc amb aquests dos personatges de còmic esteu més fumats que la pipa d'un indi, si que ho tinc clar.

Vosaltres seguiu així i la cortorra donant-vos cova perquè serà el millor per a que les persones de seny deixem de visitar aquest bloc.

"Rabioset" si vas a l'hort... ha dit...

Tots sabem que com animal ferit no tenen altra resposta que atacar per atacar, no feu cas ni contesteu a gent com caPPellà i PPapichulo que ja tenen prou mal amb la malícia que arroseguen.
Companys, companyes endavant amb coratge i sense mirar enrere, que ja bufa el vent al nostre favor i em de portar el nostre poble on es mereix, i recordeu, tenim equip fer a fer-ho. Salut

Anònim ha dit...

No s'hauria de dir perquè són converses privades, però al final t'indigna vore com la gent menteix i és capaç de dir coses que no son veritat per tal de deixar a l'actual alcalde per terra.

Uns dies després d'eleccions el nostre director li va dir a l'alcalde en funcions, Manolo Vidal, el que anava a passar amb eixe cicle nocturn i com podia desapareixer.
I li preguntava per la possilitat d'anar a Valencia i fer alguna gestió al respecte:
La resposta de Manolo Vidal va ser "Si a mi ni m'han votat perquè tinc que anar a València".
Pregunteu-ho a l'equip directiu de l'institut i que us ho conten.

Tomaqueta i pimentó ha dit...

QUÈ CURIÒS QUE PASSE AÇÒ ARA, CLAR COM SE N'HA ANAT EL PP...DONCS DES DE LA CÚSPIDE DE VALÈNCIA NO ANEM A TINDRE CAP AJUDA, PERQUE A TAVERNES DE LA VALLDIGNA ELS HEM FALLAT PERQUÈ TOTS HAN VOLGUT EL TRIPARTIT. ALE!! A PATIR, PER SI NO TENÍEM PROU AMB ZAPATERO...ARA TENIM AÇÒ!! CIUTADANS!! QUE VOS QUEDE CLAR QUE NO ANEM A VORE NI UN XAVO!! TOTS ELS DINERS SERÀN PER A GANDIA I OLIVA, LES RESPECTIVES CIUTATS AMB GOVERN DEL PP. ARA LI TIRARAN LA CULPA A MANOLO, COM SEMPRE, EN QUANT ELL I EL SEU GOVERN HAN ESTAT ANYS LLUITANT PER A QUE NO LLEVAREN EL NOCTURN. SOLS ESPERE QUE ESTOS 4 ANYS DE LEGISLATURA TRIPARTIDISTA SIGUEN PER A FER RELEXIONAR ALS CIUTADANS DE TAVERNES. ESPERE EQUIVOCAR-ME I QUE EL SENYOR JORDI HO FAÇA MOLT BÉ.