L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 16 de juny del 2011

Manual d'instruccions per al tripartit


El tripartit saluda als seus "fans" de la Plaça Major


L'inici del govern municipal de l'Acord pel  Canvi després de dotze anys de majoria absoluta del PP ha tret a la llum i als carrers de Tavernes un bon nombre de tòpics i de maldats polítiques. Tavernes s'ha omplert d'experts en alta política municipal i de profetes de via estreta, anunciadors tots d'un immediat apocalipsi. Us donem algunes de les claus per fer front a la invasió d'esglaiadors professionals.

1 - Jordi Juan no té carisma. El difús concepte de carisma s'usa com si fos una porra quan algú vol donar-li "llenya" a un polític que no acaba d'agradar. Arribats a aquest punt, convindria recordar quin era el carisma de molts dels polítics del govern de la darrer dècada, però no ho farem. El carisma s'adquireix amb el càrrec: quan un s'asseu a la butaca de l'Alcaldia, queda immediatament impregnat per aquest màgic fluid, el perfum l'acompanyarà fins al dia en què agafe els estris per marxar a sa casa.

2 -Els governs de coalició gestionen malament. Frase pronunciada habitualment per militants i simpatitzants dels partits grans, especialment quan es veuen desplaçats del poder. Els defensors d'aquesta visió política consideran que la democràcia ideal hauria de ser una successió de majories absolutes, amb els ciutadans reduïts al trist paper de màquines de votar cada quatre anys. Sobre aquesta teoria flota sempre un cert tuf a autoritarisme, un amor per la mà dura, que resulta especialment sospitós.

3 -La nova corporació de Tavernes estarà bloquejada per la falta de diners. Els malastrucs que anuncien aquest crac econòmic municipal no han tingut en compte una circumstància evident: l'amabilitat i el bon rotllo no costen diners, són absolutament gratuïts. Per tractar bé al ciutadà, per escoltar-i intentar solucionar els seus problemes no fan falta consignacions pressupostàries, ni licitacions, ni acords de junta de govern. Ací, té el tripartit un inacabable capital, que li pot proporcionar importants rèdits polítics. La gent és conscient que el forn econòmic no està per a pastes dolces, però enmig d'aquesta misèria general, agrairan amb candeletes tindre a l'Ajuntament algú que els faça un poc de cas.

4 -La Generalitat congelarà les inversions al govern d'esquerres de Tavernes. La validesa d'aquesta teoria passa perquè admetem com a vertadera una fal.làcia de tres parells de collons: que el Consell ha afavorit a Tavernes els últims anys, perquè tenia un govern del PP. Mireu si pintava l'anterior govern valler en la Generalitat que les seues inversions a la nostra ciutat s'han limitat al no res. Projectes com la circumval·lació, el parc de Cantalot, el nou jutjat, l'entrada nord de la platja, la nova depuradora, les 850 vivendes VPO de Marjaletes-Fontetes.... encara floten en l'èter sense cap tipus de finançament autonòmic. I per arredonir-ho, la Generalitat és la primera que s'ha oposat a la gran obra dels PAIs del PP. O siga, que pitjor impossible.

5 -Els poders fàctics empresarials de Tavernes asfixiaran el tripartit. Un dramàtic pronòstic de futur que parteix del reconeixement de l'existència d'uns poders fàctics vallers, quan són molts els que dubten que en aquesta ciutat hi haja alguna cosa així. Si que tenim una classe empresarial més o menys organitzada, que a hores d'ara de la crisi l'únic que vol és que els polítics no els molesten massa i que els ajuden.
El tristíssim balanç del PP en matèria de promoció econòmica ha estat ni un sol metre de sòl industrial en deu anys i això ens porta quasi a la seguretat que "els homes que mouen Tavernes" no van a trobar a faltar a un ajuntament del PP que li ha donat l'esquena a la indústria i al comerç local i que només li ha donat "vidilla" a un grup de constructors,  molts inclús de fora de la ciutat com vam vore en el Braç Treballador, en els Plans E de Zapatero i ara en les obres de l'Avinguda de la platja.
-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuanta raó tens cotorra. De totes formes es que esperaen dines de la Generalitat van aviats. No te ningún duro. Al fí i al cap, no sempre es acertat el refrá "más vale malo conocido que bueno por conocer". Fer les coses millor que antes es molt possible.Molta sort Jordi i que te deixen treballar.

Anònim ha dit...

Manolo Vidal te carisma, per aixo no le votat (no le votat mai, pero be)... Jo he votat Jordi per la HONESTITAT, EL TREBALL FET i SOBRETOT LA INTEL·LIGENCIA de una persona ben coneguda, no per la roba que porta o lo ben imprimit que tenia el panfleto (casi llibre) electoral. El carisma deixeu-ho pals de madrid... A part de pareixer ser que sols els del PP tenen protestat per a dir que es legal i que no...

Anònim ha dit...

Vec molta rabia continguda en la gent del PP en tavernes vivim mols de veïns uns de unes ideologies i uns altres que creguem en altres, i molts dels vallers no som politics soles volem poder decidir el que es millor per el poble i per ara este xic les poques decisions que ha fet son prou concordes a l'epoca de crisis en el que vivim austeritat. li desitge molta sort i que seguixca avisant del que vas fent. Et felicite Cotorra per la teua informació critica a l'ajuntament espere que ara que mana el bloc també critiques i ens informes de tot el que pasa a lajuntament tant el bò com el ruí,gracies per la teua tasca, anem a fer a tavernes un poble gran en este país valencià tant corrupte i invadit per la gent de andalucia i de castella que després de la guerra els del PP es varen encarregar de repoblar per poder llevar-li força al moviment nacionalista del país valencia ara fins i tot ens volen llevar el dred de que els nostres fills estudien el valencià espere que algo es puga fer i que acabe estos anys de mal son on tant PP com PSOE forses ESPAÑOLISTES no han fet res per el interés dels ciutadans del país valencià soles han actuat per el seu interés propi i partidista ja esta be i a trevallar per els valencians.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

"Qui parla clar, tots l'entenen".
Clar i directe, i sense mentires.
Amb el que hi ha ara mateix, i amb el seny que podeu posar els tres partits que ara governareu,
podeu racionalitzar i fer molt productius els pocs recursos econòmics que ara té l'ajuntament.
ja sabem que sempre fa més qui vol, que qui pot.
M'alegre molt d'aquest canvi en el nostre poble.
Està clar que ningú som perfectes, però sempre podem intentar ser millors respecte a nosaltres mateixos. Confie en que:en esta legislatura de tripartit, l'èxit de l'aventura, radique just en eixa frase. I l'èxit siga de tots, que tots, sou ciutadans com jo...fins i tot, de l'actual oposició política, si és que de veres estima el seu poble.Molts ànims i molta sort.

Anònim ha dit...

http://www.lasprovincias.es/v/20110616/safor/tavernes-acusa-vercher-buscar-20110616.html

Anònim ha dit...

menos mal que "no todo lo que reluce es oro" i sabem llegir entre línies...
menos mal que hi han més medis que "las provincias".A vore si són tan democràtics i publiquen el meu comentari alli...
els que estem dins i els que no estàn tant en política, però tenen un poc de sentit crític i anàlisi, saben amb claredat qui és cadascú ací i el que està passant.
només espere,que a qui ara li toca, sàpiga lo que ha de fer...

Anònim ha dit...

Molt bon article! Les veritats per davant.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL !!! ha dit...

no han comentat el meu comentari en l'article de "las provincias" que ha penjat l'anònim. era d'esperar. no els seria massa favorable, dic jo...

no he sigut llest per guardar-lo i pegar-lo ací... fallo...fallooo...
jejejejeje

Anònim ha dit...

Sabeu què vos dic?
Excusatio non petita, accusatio manifesta.

Molt esteu cridant i defensant. Si tant confieu, calleu; que el temps posa a tots al seu lloc.

Anònim ha dit...

Tornaran els 5 milions d'Euroe que no volien demanar en l'últim prestec que va fer l'ajuntament? Jo crec que els haurien de tornar, ja que tot el tripartito va votar en contra, i així podreu anar diguent que han reduït dèficit. Hem fa que no els tornaran i no se per que....Jordi, espabila!

Anònim ha dit...

Al que diu que:
Hem (Em) fa que no els tornaran i no se (sé) per que (perquè).

Difícil ho té a no ser que obligue a Manolo i Cia a què els torne de la seua butxaca, sempre i quan siga veritat que una gran part d'eixos diners ja se'ls han gastat perquè calia fer obres, que venien eleccions, i pagar els funcionaris.

Anònim ha dit...

A mi em fa molta gràcia com es claveu amb les faltes d'ortografia de la gent que opina. Que doctes i intel·ligents que sou tots.
Cotorra, ja no dona ganes comentar perquè sempre hi ha algú molt sabut que té que rectificar, és molets i ofensiu. Açò es pitjor que anar a l'escola! Hi ha gent que escriu el que pensa sense tindre un corrector en una altra pàgina. Hi ha que respetar a la gent que escriu el millor que pot. Ja podeu corregir-me el text... amb un 5 em conforme!

Anònim ha dit...

Al del 5 en valencià:
Mira, xe!!!Jo puc corregir-te amb el poc que jo sé:
- Que doctes- Què doctes
- ja no dona ganes - dóna ganes
- té que rectificar - ha de rectificar
- es pitjor que - és pitjor que
- la resta, meravellós!!!

I per suposat, tens el 5, i més!!!
Ah!!! i sense cap corrector.

Segueix escrivint, xeeee!!!! no t'enfades!!!que no som tant doctes ni més intel.ligents que ningú. potser, només, com estimem i valorem la llengua, fem per aprendre-la i practicar allò aprés.
Per sort, mentre no ens lleven la línia en Valencià, podrem seguir aprenent i estimant la nostra llengua. I TOTS podem aprendre,si volem,clar, sense fixar-nos si som més intel.ligents o menys que altres, com sempre ha sigut. Els que saben més d'una cosa, humilment, ensenyen als que no saben tant d'això. segur que tu saps més que jo de moltíssimes més coses!!!