L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 3 de juny del 2011

Noves sospites sobre l'ajuda a ONGs posen Blasco de nou contra les cordes



           Pressumptes irregularitats planegen de nou sobre la conselleria de Blasco

 El mètode ha estat el clàssic: S'ha enviat en un sobre amb destinatari però sense remitent. Els destinatris ONGs valencianes d'ideari progressista amb els seus projectes de cooperació amb el tercer món exclosos de les ajudes de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania per a 2011.

I dins dels sobres? Semblen còpies de les avaluacions dels projectes descartats i adjudicats i amb diferencies de puntuació  entre l'avaluació i els resultats publicats en el DOCV. El problema? Les puntuacions podrien haver sigut modificades i pel mig només està la conselleria que dirigeix Rafael Blasco i el fet casual que la convocatòria va acabar beneficiant entitats afins al PP i descartant els projectes d'organitzacions progressistes.

La resolució final no va estar exempta de polèmica en ser publicat fa unes quantes setmanes. Cridava l'atenció que molts projectes d'ONGs de prestigi i dilatada trajectòria quedaven fora del repartiment d'ajudes i organitzacions quasi sense experiència, però marcades per la seua significada complicitat amb el PP, sí que les rebien. 

Si els informes dels avaluadors són els que s'inclouen en els sobres, podria desprendre's que hi hagut canvis en les qualificacions.  Segons la documentació dels sobres (còpies d'informes de valoració de projectes presentats a la convocatòria) rebuts per almenys sis ONGs valencianes, en algun punt entre l'empresa avaluadora dels projectes i els resultats el DOCV almenys deu projectes haurien vist modificada la seua qualificació per a resultar exclosos o inclosos.

Del contingut dels sobres es desprén que beneficiades serien entitats vinculades al PP —com Fundación Humanismo y Democracia, presidida pel Secretari de Participació Social del PP, Rafael Rodríguez Ponga (que per la seua puntuació no hauria rebut subvenció), o Llevant en Marxa, presidida per Antoni Mesquida, destacat dirigent del PP balear (que directament se suggereix no subvencionar)— i altres als sectors més conservadors de l'Església catòlica, com Summa Humanitate (el projecte de la qual se suggereix "no finançar") o la Fundació DASYC (vinculada a l'Opus Dei i que l'informe assenyala amb "vocació d'apostolat"). 

Ahir la Conselleria restava importància a l'assumpte: són solament nou ONGs de les 217 les que ho han denunciat, però EUPV anunciava ahir que reclamarà en les Corts els informes tècnics de tots els projectes sol·licitats en la convocatòria d'ajudes a les ONGs.

Si es confirmara la veracitat de la documentació dels sobres, la Conselleria de Solidaritat podria enfrontar-se al tercer cas de presumpte ús irregular dels fons públics de cooperació tan sol un any després que saltara a la llum el presumpte desviament de fons de cooperació a un entramat d'empreses, ara investigat per Anticorrupció. I mesos després que es confirmara que l'ajuda per a l'inexistent hospital a Haití s'ha extraviat. Les presumptes irregularitats s'haurien produït amb el popular Rafael Blasco al capdavant de la conselleria competent

- Extracte de l'informe de l'Informatiu. 
-

8 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Lamentem no poder publicar un comentari sobre l'adjudicació del servei de salvament sense una base documental que avale el que es diu.

Més que m'agrada ha dit...

Està vist que la transparència en la gestió dels recursos públics (que són de tots) no és el fort del PP.

Però, malgrat ser sodomitzats una i altra vegada, seguim votant-los. Tenim el que ens mereixem.

Podem millorar ha dit...

Ho lamenteu... però ho deixeu caure. No és bona, no és ètica eixa manera de procedir, distingida Cotorra. Si no es disposa de base documental, ni tan sols s'esmenta l'assumpte. Ara, deixar-ho caure i estendre així l'ombra de la sospita... Moltes gràcies per l'atenció. Espere que sàpies acceptar-publicar la crítica positiva.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho acceptem. I tens tota la raó. No hauríem d'haver esmentat res. I gràcies a tu per la crítica positiva.

No volem justificar res, però hem d'aclarir que la nostra intenció era fer comprendre als lectors que no podem publicar acusacions de pressumptes irregularitats sense cap prova. Encara que després ens escriguen - que ho fan- i ens diuen i qualifiquen de censors.

Anònim ha dit...

Que passa en aquest Blog? Pareix que s'haja paralitzat i la gent no comente i noe es publiquen noticies! Que està passant???

La Cotorra de la Vall ha dit...

No passa res. De vegades, el silenci és la millor notícia.
Ara, com les meigues: "Haverlas, hailas".

Joan ha dit...

jajaja de vegades, la millor noticia és el silenci. Altra cosa és que no en tinguen de noticies, com passa a altre blog de la zona.

Se nota la diferencia entre els equips d'este blog i l'altre. En tractament, redacció, inclús seguen els dos blogs subjectius, este té molta classe. I molt de criteri als seus comentaris. No tinc cap dubte que les persones al capdavant de la Cotorra saben el que duen entre mans.

A mi no m'agrada criticar per criticar, i sempre soc constructiu. Però hi ha formes comunicatives que clamen al cel.
Un deu per la Cotorra. Vos done la enhorabona per l'estil i la classe que teniu els del Bloc. I els del Blog. Personalment, no vaig a perdre ni un sol minut amb l'altre blog. El meu temps és or per a mi.

Sort i a per l'alcaldia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies pels teus comentaris. I per entendre que de vegades hem de ser prudents per deixar que altres treballen amb la tranquil·litat i la serenor que cal ara, que l'11 està molt prop.