L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 23 de juny del 2011

Targetes roges per a la política educativa del govern valencià del PP


 
 
"Volem explicacions", "No al tancament del cicle", "'No a les retallades de la nostra llengua" eren els lemes de les pancartes exhibides en el tancament efectuat ahir per la Comunitat Educativa de l'IES Jaume II el Just, un tancament que va comptar amb el recolzament de l'ajuntament local per tal demanar que els cicles formatius de la vesprada i nit de l'institut continuen a la nostra localitat.

"Anem a fer tot el possible perquè no s'eliminen de la nostra ciutat i per extensió de la nostra comarca aquesta oferta educativa. La seua supressió implicara un retall en la formació laboral de molts valldignencs i valldignenques, i això no es precisament el que cal en el procés de crisi que vivim" indicava l'alcalde Jordi Juan en una breu l'al·locució als presents.

Els alumnes, com en el futbol, mostraven el rebuig a la política educativa del PP en la Generalitat mostrant targetes roges a la supressió. I és que, com tot el món sap, els cicles formatius fa 12 anys que s'imparteixen a l'IES Jaume II el Just i a les classes acudeixen no solament alumnes de Tavernes i la Valldigna, sinó que també hi van molts alumnes de les comarques veïnes.

Un problema que com reconeixen els mateixos professors pot anar més lluny i ja avisen que aquest, en les retallades que està impulsant el Consell, pot afectar en un futur al batxillerat nocturn que també poden eliminar-se.

Tot el món coincideix: no cal desmantellar aquests cicles formatius encara que es donen també a Gandia, perquè oferta hi ha i a més, com destacava el grup Compromís en la petició a les Corts Valencianes que es mantigueren, només a Sagut a banda de Tavernes és on estan implantats en horari nocturn.

I la veritat hi ha decisions que són dificils de comprendre quan el l'IES Jaume II el Just te el personal i les instal·lacions preparades i funcionant de fa anys, mentre que a Gandia no hi ha i s'hauran d'habilitar la qual cosa implica despeses.

La Conselleria indica que Gandia ho ve demanant de fa anys i això està bé, però aci a Tavernes ja funcionen de fa anys amb la qual cosa.... "desvestir un sant, per vestir-ne un altre? Coincidim amb el manifest de la Comunitat Educativa que es va llegir ahir i que ja vam publicar en:



-

7 comentaris:

BONICO ha dit...

Deiem que a la dreta se'ls coneix pels seus gestos, per la por que tenen a tot canvi: "Ésser de dreta és temer per tot el que existeix". I ahir a la tancada es van donar dos fets importants per a Tavernes: dos regidors del PP, Salva Sansaloni i la sra Alario estigueren a la tancada de l'institut, i tot els representants politics ajudant els representants acadèmics. Tavernes creu en l'educació i la cultura, pensava jo.
Al meu entendre, tots i totes estaven per a participar com a regidors contra aquest atac a la joventut de Tavernes, ja que sabeu que no podran, ni anant a Gandia, tindre el mateix horari que l'actual al IES Jaume II el Just. Se dels esforços per no ser un reaccionari de l'amic Salva, però diré més, el fet d'ajudar al conflicte per part de l'anterior alcalde Manolo Vidal de segur que també ha estat inspirat per aquestos joves i dels quals ens devem tots i totes felicitar. Un tio de dreta se li nota inclús quan es menja un bocata, quan beu una cervesa, i ahir de debò no els vaig notar res. Vaig vore diàleg front a l'infortuni, molts intercanvis d'anècdotes i molts politics preocupats per parlar del tema.
Dóna de deu Tavernes ! Que així al nostre poble no li fan ni un quinze.

Pro-papichulo ha dit...

Jo sí que subratllaria que el titolar utilitzat no correspon fidelment a la raó per la qual es va fer el tancament, que encara podria semblar que els regidors del PP estan en contra de la política educativa del govern valencià. No. Estan en contra de que les línies d'estudi nocturn se'n vagen a Gandia, que pense que és ben diferent.

Xe quin cinisme ha dit...

Veig clar que la supressió de cicles és un acte més dins de la "política educativa del PP en la Conselleria" de suprimir linies i servicis educatius. O és una paella russa? Per favor, serietat.
Per tant els regidors del PP van anar a recolzar un acte que es feia contra la política educativa del PP plasmada en este cas en la supressió de cicles a Tavernes de la Valldigna.
¿O suprimir oferta educativa no es política educativa?

Anònim ha dit...

L'ensenyament nocturn es canvia per un de vespertí i es trasllada a Gandia, anant-se'n del poble.
La protesta era, pense jo, per aquesta última qüestió.
No fem guerra contra el PP perquè sí. Esta guerra és pel nostre poble.
Altra cosa és si ens quedariem mitjanament contents si es quedara al poble però de vesprada...

Xe quin cinisme ha dit...

"L'ensenyament nocturn es canvia per un de vespertí i es trasllada a Gandia, anant-se'n del poble".

Continue consideran que això és una consequ+encia més de la politica educativac del PP de ningunejar l'enseyament públic ¿Quants professores més sense treball? ¿Quant augmenta la ratió perque alguns alumnes passaran a altres cicles? Etc, etc.

Si això no és politica educativa, que baixe Déu i que ho veja.

papichulo ha dit...

Xe quin cinisme, no estic d'acord amb tu, i t'explique per què:
Si veguem el tema des d'un punt de vista general, tal com es veu des de la Conselleria, em de tindre en compte, que donat la poca matrícula que hi ha per a cursar els cicles formatius, i donat que Gandia és la població que abarca més població, no sols la de Gandia mateix, si no a més les poblacions d'alrededor, inclosa Tavernes, es pot entendre com a normal que puguen voler traslladar-ho allí.I més en els temps que corren, que hi ha que tindre una política d'austeritat econòmica.
En quan als llocs de treball, considere que són els mateixos, però traslladats a un altra població.

No obstant, com a ciutadà de Tavernes que sóc, entenc que tenim un servei menys, que no debem de consentir-ho i que ens em de oposar davant aquesta decissió.

Que jo siga votant del PP tampoc vol dir que tot el que facen ho trobe bé, però esta és una decisió que es pot entendre, per que si per exemple li llevaren el nocturn a Polinyà per a passar-lo a Sueca ho voriem normal per que no ens afecta.

A més, no podem resumir la política educativa del PP a que lleven o no el nocturn a Tavernes. Per tant: Sí a la política educativa del PP, i sí al nocturn a Tavernes.

Per cert. Quin dia va Jordi a parlar amb la Conselleria? Algú sap alguna cosa?

Xe quin cinisme ha dit...

Per la mateixa lògica que tu apliques, el semblarà bé i aplaudiràs que Benifairó i Simat tinguen les guàrdies mèdiques que tenen i ben malamenta a l'estiu.
També el semblarà bé que tanquen per exemple les escoles de Barx, perquè allí van pocs xiquets.
I també aplaudiràs que desapareguent tots els serveis dels pobles menuts i els traslladen a la capital de comarca, i estaràs d'acord amb que anem a Sueca i Gandia per coses d'Hisensa, SS, INEM o atenció hospitalària perquè... amb els temps que corren!.

Ara, els campionats d'equitacio a València i de tenis en l'Àgora, la Formula 1 del cap de setmana, operes en el Palau de la Musica costoses amb directors que cobren un pastó, xé, per a eixos no hi ha.. amb els temps que corren!

Com a bon representant de la dreta desprecies per complet això que se'n diu servicis bàsics, que s'han de donar a la població i que són deficitaris (sanitat, educació í prestacions socials, que son fonamentalment el que més s'ha d'atendre) i que precisament marquen que les polítiques siguen unes o altres. I les del PP ja sabem quines són. Si pogueren les eliminarien totes: que se les pague qui puga i pensant que un poble ignorant és un poble manipulat.

I això que dius de que hi ha pocs alumnes, no ho tinc entés així. Ara si van augmentant la ratio i si fa uns anys era de 20 per aula, ara ja es parla que es pot arribar a 40, efectivament d'aci poc hi haurà pocs alumnes per a arribar al nou ratio.

Però això segurament no serà la teua preocupació, com tampoc ho és la dels cicles, perquè els teus fills (o filles) segur, segur estic que van a la privada.