L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 24 de juliol del 2011

POLITICA: Mentre el PSOE anuncia que no presentarà candidat a president de la Generalitat, Compromís proposa Enric Morera



Enric Morera,  portaveu de Compromís, ha anunciat que es presentarà dimarts com a candidat a la Presidència de la Generalitat davant del candidat del PP, Alberto Fabra. I ho fa “perquè la coalició no admet la designació a dit del PP de Madrid que proposa a un candidat que no es va presentar a les eleccions".

El Consell Polític de Compromís reunit a València ha apostat per proposar durant el ple d'investidura "una alternativa progressista per fer front a les polítiques de dreta del PP, que han portat a les nostres terres a una gravíssima crisi institucional ".

Morera ha insistit que estan legitimats per fer-ho donat que Alberto Fabra "no es va presentar a les eleccions , cosa que si va fer Enric Morera amb  Compromís”.  Segons la seua opinió, Fabra és "coresponsable  del que ha fet el fins ara president, Francisco Camps, i de les seues polítiques de dreta pura i dura i antivalenciana que han portat a un desastre econòmic, social, ambiental i democràtic al nostre país”.

Morera ha indicat que Fabra "haurà de demostrar en la pràctica que és diferent a Camps" perquè fins ara el que se sap és que tots dos "formen part d'un mateix projecte que ha estat letal, negatiu, horrible, molt perjudicial per a les expectatives del nostre poble i que ens ha empobrit d'una manera miserable".

Així, encara que ha admès que Fabra és una persona capaç en l'àmbit personal que es mereix "els màxims respectes", ha indicat que políticament no creu que al poble valencià "li interesse el posat a dit  imposat per Madrid, pel senyor Mariano Rajoy". Segons opinava la política valenciana necessita "regeneració democràtica, assumpció de responsabilitats i assumpció de culpes pel desastre al qual ens han portat les polítiques del PP ".

A preguntes sobre la decisió del PSPV de facilitar la investidura de Fabra i no presentar candidat alternatiu, Morera ha assenyalat que si el seu secretari general, Jorge Alarte, vol "col.laborar amb el PP, és el seu problema", però "Compromís no està per això, perquè democràticament volem que es consulte a la ciutadania i es vertebre una alternativa clarament progressista i valenciana que faça front a les polítiques del PP ".

Finalment, Morera s'ha referit també a la intervenció de la CAM per part del Banc d'Espanya i ha assenyalat que el PP i el PSOE "van posar els seus responsables en les assemblees de l'entitat i són, per tant, els responsables d'aquest desastre econòmic".
-