L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 19 d’agost del 2011

Exposició Internacional a l'Espai d'Art



 
La galeria Espai d’Art de la nostra escultora vallera Xaro Bonilla aporta el que l’artista de Tavernes és:  la més internacional dels nostres artistes.  A l’exposició de la coreana Ko Yeon-jeong, i del artista plàstic xinés  Huang Chao-hu  no li falta res necessari que no siga art oriental a la coreana i art seductor amb personalitat i més comprensiu, per ser més obert, el del Xinés, amb una tècnica increïble de pintar sobre seda amb aquarel·les .

 L’atenció de Xaro Bonilla per ensenyar aquest art sobtat per a la majoria de gent que hem visitat la sala  és extraordinari – la veïna que sap un fum d’art i t’ensenya sa casa – però té la gràcia d'estar la seua galeria al carrer atzucac, l’únic  que tenim al poble, com un carrer poc transitat, ara més, fins el dia 28 d’agost que tancarà l’exposició.

Xaro presenta a dos persones que participen en el seu grup “color pintat”: La dona de Corea presenta uns collages cromàtics i amb molta escriptura, amb la verticalitat oriental esperada i una absoluta minuciositat: es veu l’orient esperat en art. Però qui  resulta trencador per pintar amb un suport tan difícil ,semblant a la seda, i amb una tècnica semblant a la japonesa de pintar els quimonos però amb una croma més apagada, sols un mica de grana terrós, és el gran artista de Taiwan, estudiós i professor d’art , Huang Chao.hu, amic personal de fa temps de la nostra artista i que ha obert molt l’art de Xaro Bonilla cap a orient.

Es pot vore l’escultura de Xaro per al concurs sobre Miguel Hernández - el vent del poble com passa la pàgina per llegir la seua propia poesia -  i com tendeix aquesta artista tan internacional amb la seua humilitat  a donar eixida a altres escultors locals, com el Xule, que si no tenen les titulacions necessàries la té ella i el seu grup internacional de treball per presentar-se en la globalitat.

Fins el dia 28 d’agost, tenim l’oportunitat de vore l’exposició dels artistes orientals de set a nou de la vesprada i passar pel carrer menys transitat del poble: San Francesc 22, Espai d’Art.  

Enhorabona Xaro i gràcies pel que ofereixes a Tavernes.
-